Inlägg från: Jag är bara jag |Visa alla inlägg
  • Jag är bara jag

    Vägra hembesök från BVC?

    Det är bara en gång jag blivit erbjuden hembesök och det var vid första barnets födelse. Inte sen, inte ens vid andra barnets födelse. Övriga besök har skett på Bvc. Det heter att Bvc är frivilligt, men gäller det en bebis kan du kallt räkna med en soc.anmälan.

  • Jag är bara jag
    Anna545 skrev 2019-12-14 17:57:31 följande:
    Har ju redan tagit emot ett hembesök vid barnets födelse, tyckte inte om det, vill inte vara med om det igen. Tur ni har som inte blivit erbjudna för det är inget erbjudande det handlar om det är tvång. :(
    Nej, det är inte alls tvång. Bvc-besök sker normalt på Bvc-mottagning. Och även dom är frivilliga. Varför man inte skulle vilja gå dit och kolla upp sin bebis fattar inte jag. Vaccinationer är ju bra också faktiskt. Vill man inte diskutera amning, mat, böcker, din sömn och allt annat som de tar upp kan man avstå. Men mäta och väga och läkarkoll tycker jag absolut man bör gå på.
  • Jag är bara jag
    Anna545 skrev 2019-12-14 18:20:17 följande:
    Tycker inte om främlingar i hemmet helt enkelt... förstår inte varför de får det att framstå som obligatoriskt om det nu är frivilligt, och som en sa i tråden så blir jag troligtvis socanmäld om jag vägrar?
    Men säg bara att du vill gå dit istället för hembesök. Problemet löst. Vägrar du även det kommer soc. bli inblandat.
Svar på tråden Vägra hembesök från BVC?