Inlägg från: Tecum |Visa alla inlägg
  • Tecum

    Nu avslöjas att Brå är toppstart av politikerna och rättar sig efter deras önskemål för att olika rapporter ska vara vinklade och tillrättalagda efter deras önskemål-Bara jag som inte blir förvånad?

    Magical skrev 2019-12-17 17:44:25 följande:
    Eller så är det någon som hittar på för att smutskasta politiker. Vi får väl se vad som kommer ut av detta. 
    Varför skulle Linköpings universitet vilja smutskasta politiker? Jag tolkar det som att rapporten är förankrad hos ledningen och inte en mans verk. 
  • Tecum

    Det är intressant att makthavare, myndigheter, media och polisen gör gemensam sak för att smula sönder rapporten. Etablissemanget sluter leden...

    Det säger sig självt att man inte kan kräva att forskarna redovisar sina källor. Tänk om nyheten avslöjats av media istf forskare vid universitet, hade någon ens vågat andas om att källorna ska stiga fram?
    Jag tycker att rapporten i sin helhet är ytterst trovärdig. Men de som försökt påverka innehållet i BRÅ:s rapporter är med alla säkerhet enskilda tjänstemän, inte ministrar. 

  • Tecum
    MsFry skrev 2019-12-19 17:35:06 följande:
    Grundläggande för forskning är att redovisa källor.
    Grundläggande för journalistik är källskyddet.
    Ska forskning då avstå att undersöka vissa saker om de av hänsyn till enskilda personer inte kan ge offentlighet till källan?
    Media har alltid mycket större genomslag än forskare trots källskyddet. Varför ska vi tro på dem om vi inte tror på forskning? 
  • Tecum
    MsFry skrev 2019-12-19 17:59:19 följande:
    Om de inte kan redovisa källan så är forskningen troligen inte riktigt pålitlig nej.
    Men media anses alltid pålitliga trots att aldrig redovisar källor... Något som kanske bör stämma till eftertanke.

    En annan sak som man kan undra över är varför det behövs forskare för att granska BRÅ, varför gör inte media det? Det är deras jobb att granska maktens institutioner. Svaret är naturligtvis att det man får fram kommer att användas av SD som genast skyller på invandringen. Då drar genast etablissemanget (där media ingår) rasistkortet och sen är pajkastningen igång. Därför sviker media sin plikt i allmänhetens tjänst. Men den ökande brottsligheten är en större och mer komplicerad fråga än invandringen och där kärnfrågan är varför inte polisen gör ett bättre jobb. Här skjuts och sprängs på alla håll och kanter men ingen ställs till svars. Det hjälper föga att höja straffen när ingen grips.
    BRÅ påstår ju i undersökning efter undersökning att brottsligheten inte ökat. Det är uppenbart en vinkling med hjälp av statistik. Men det man talar tyst om är uppklarningsprocenten, förr klarades de flesta mord upp trots att man hade sämre tekniska hjälpmedel. Nu är det tvärtom, nästan inga av de gängrelaterade våldsbrotten klaras upp.
Svar på tråden Nu avslöjas att Brå är toppstart av politikerna och rättar sig efter deras önskemål för att olika rapporter ska vara vinklade och tillrättalagda efter deras önskemål-Bara jag som inte blir förvånad?