Inlägg från: MsFry |Visa alla inlägg
  • MsFry

    Nu avslöjas att Brå är toppstart av politikerna och rättar sig efter deras önskemål för att olika rapporter ska vara vinklade och tillrättalagda efter deras önskemål-Bara jag som inte blir förvånad?

    Tecum skrev 2019-12-19 17:28:27 följande:

    Det är intressant att makthavare, myndigheter, media och polisen gör gemensam sak för att smula sönder rapporten. Etablissemanget sluter leden...

    Det säger sig självt att man inte kan kräva att forskarna redovisar sina källor. Tänk om nyheten avslöjats av media istf forskare vid universitet, hade någon ens vågat andas om att källorna ska stiga fram?

    Jag tycker att rapporten i sin helhet är ytterst trovärdig. Men de som försökt påverka innehållet i BRÅ:s rapporter är med alla säkerhet enskilda tjänstemän, inte ministrar. 


    Grundläggande för forskning är att redovisa källor.

    Grundläggande för journalistik är källskyddet.
  • MsFry
    Tecum skrev 2019-12-19 17:57:50 följande:

    Ska forskning då avstå att undersöka vissa saker om de av hänsyn till enskilda personer inte kan ge offentlighet till källan?

    Media har alltid mycket större genomslag än forskare trots källskyddet. Varför ska vi tro på dem om vi inte tror på forskning? 


    Om de inte kan redovisa källan så är forskningen troligen inte riktigt pålitlig nej.
Svar på tråden Nu avslöjas att Brå är toppstart av politikerna och rättar sig efter deras önskemål för att olika rapporter ska vara vinklade och tillrättalagda efter deras önskemål-Bara jag som inte blir förvånad?