Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Pensionsbluffen !

    Det kallas respektavstånd och just nu verkar det inte vara någon i den sittande regeringen som vill ta i det. 
    Det finns ju då inget incitament att arbeta deltid eller inom låglöneyrke och hamna lågt i allmän pension om du kan stå helt utanför systemet och ändå få en garantipension på samma nivå.
    Med reservation för att det finns villkor för att få garantipension, den utreds den också. Men ändå.


    Det enda jag hört är att man vill ställa krav på arbetsgivarna att utöka kompensationen via tjänstepensionerna. För det får ju trots allt bara den som arbetat. Har även läst om att utöka avsättningen till allmän pension vilket också baseras på inkomst. 

  • Anotherone
    Moa92 skrev 2019-12-18 15:02:06 följande:

    Det stämmer inte. Invandrare får full pension efter att ha varit i Sverige bara något år, det har ändrats.


    Det är jag starkt tveksam till. Garantipension kräver 40 år för full utbetalning såvitt jag vet. Och där får du även svar på din fråga om det även gäller svenskar. Svaret där blir ju ja, framför allt svenskar. Eftersom många nyanlända 65-åringar har svårt att komma upp i 40 år bosättning.
  • Anotherone
    Jordfelsbrytaren skrev 2019-12-18 18:25:45 följande:

    Vi kommer vara så lurade allihopa vi 80talister och yngre.. systemet kommer hinna kollapsa fullständigt innan vi är pensionär.... privat sparande är det som gäller.


    Där håller jag med. Även om jag hoppas och tror att man hinner reformera systemet (igen!) eftersom alldeles för få som jobbar ska försörja fler och fler äldre, så bör var och en spara själva. Behöver inte vara stora summor, en hundralapp i månaden hinner växa på bra om man börjar tidigt.
  • Anotherone
    Finansen7 skrev 2019-12-19 06:42:24 följande:

    Det här att de som inte jobbat alls får mha bostadstillägg lika hög pension som en som jobbat i låglöneyrken klagade min mor på redan för 20 år sedan. Det har varit så länge och ingen politiker är intresserad av att peta i det.


    Nej. Det är inte alls rättvist. Och nu minskar avståndet ytterligare samtidigt som man vill få folk att jobba längre. 
Svar på tråden Pensionsbluffen !