• IrisEir

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej på er, ny här -och kanske blir jag inte så långvarig (om detta går åt skogen så tror jag kanske att vi lägger ner) men jag kände att jag behövde lite stöd - och förhoppningsvis kan jag svara på några funderingar och hjälpa någon annan. Kyss

    Jag är gravid i v 7 efter äggdonation på Olga kliniken och har sedan igår gått in på "full plan B" efter en blödning igår em. Innan dess har jag haft bruna crinone-klumpar några gånger sedan i onsdags (Jag vet-så groose) Verkar som några här haft ungefär samma erfarenhet och det ändå gått bra? Jag känner mig ganska hopplös just nu. Blödningen stoppade dock snabbt med plan B, och det har inte kommit något mer sedan dess men är livrädd varje gång jag går på toa. Ska nu ligga här i sängen till imorgon kväll - om det inte kommer något mer. Har fått skjuta på första UL några dagar. Vet att det inte är något annat att göra än att vänta och att UL ger ett första svar om vad som händer där inne men det är förstås sjukt frustrerande - och för första gången i mitt vuxna liv har jag typ inget att göra (inget jag får eller orkar göra). 

    Jag har också en fråga om överaktivt immunförsvar (vilket kliniken ev tror att jag har och därför satt in kortison i låg dos och intralipid) Är det någon som har det och upplevt illaluktande svettningar? Jag hade det ett tag innan de brunfärgade klumparna kom men nu har det försvunnit helt. Jag hade också frossa under ruvartiden och kanske en vecka efter plus. Jag har haft många tidiga missfall men har två barn som kom till "naturligt", det sista en månad efter avbrutet ivf-försök. Supertacksam om någon med liknande erfarenheter eller mer kunskap om detta har några idéer. Jag är rädd att immunförsvaret stött bort embryot.
  • IrisEir
    bellis2 skrev 2020-10-28 17:34:22 följande:
    Tråkigt att höra, vet exakt hur du känner dig. Jag hade en liten blödning strax innan första UL och sa att om det inte gått vägen så orkade jag inte mer faktiskt och då var det mitt första ÄD-försök. Allt gick bra och jag har inte fått en enda blödning sedan dess. Jag försökte peppa mig själv och tänka att vilken tur att de faktiskt har en behandlingsplan som kan stoppa blödningar. Ont gör det att gå igenom allt detta, både psykiskt och fysiskt.

    Vad gäller dina frågor angående kortison kan jag tyvärr inte hjälpa dig. Jag verkar vara bland få (?) som inte fått kortison på Olga.
    Tack! Ja visst är det fantastiskt att de har en plan och att man kan hålla lite hopp uppe. Det lugnar ju lite att höra att det gått bra för många trots liten blödning. Så otroligt skönt att det gick bra för dig!
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 06:59:42 följande:
    Hej o välkommen!

    Jag är också i v7 nu. Är också väldigt orolig. Fick lite rosa på lutinusstaven igårkväll, verkar vara mindre nu på morgonen. Nu är ju blödningar otroligt vanligt vid äd men oron kommer ju ändå. Det är sköra slemhinnor pga medicin och sen blodförtunnande på det. Men det är ju den där jäkla osäkerheten som kan driva en till vansinne.

    Vad ingår i din plan b? Mer progesteron brukar det ju vara, men tar du extra östrogen också?

    Jag äter också kortison, 10mg först men är nu nere på 7,5. Jag har inte upplevt några konstiga svettningar.

    Hoppas att det går bra för dig!
    Hej o tack :) Läste ditt senare inlägg också. Skönt ändå att du gått igenom det tidigare och vet att rosa inte var någon fara den gången. Rosa tar de inte ens upp i plan B på Olga. Men förstår ändå din oro. Såklart. 
    Ja herregud, man tar dubbeldos progesteronspruta, extra östrogenplåster, progynon-tabletter först tre på raken varje timma tills blödningen stoppat och sen var tredje timma i två dygn, därefter långsam nedtrappning till den vanliga tre/dygn-dosen. Och tranaxemic acid första dygnet som stoppar blödning. Plus hoppar över blodförtunnande clexane första kvällen. Så jag ligger här och undrar när blodproppen kommer..nej då. Men känns inte helt hälsosamt, men vad gör man inte...? Har du UL hyfsat snart? Jag har fått skjuta upp mitt till början på nästa vecka pga blödningen.
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 09:05:00 följande:

    Jag kollade mina gamla anteckningar från försöket med dottern. Då fick jag rosa flytningar V6+2 och hade det av och till till mitten av V8. Vet att jag hade det fram till ultraljudet jag gjorde då i mitten av V8. Fick då mer östrogen o progesteron, de rosa flytningarna upphörde. vet inte om det har något samband eller inte men det känns ju som om det skulle vara troligt.

    Idag är jag på V6+1 och hade rosa på lutinusstaven igår kväll o i morse. Så verkar ju följa nån typ av mönster. Det både lugnar o oroar mig. Måste nog ringa kliniken o höra om medicineringen...


    Ja det är väl skönt att höra med kliniken om du kan ta extra progesteron och östrogen redan nu om det rosa fortsätter.
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 09:33:41 följande:
    Ok, så Olga tycker inte att det är så farligt med rosa flytningar!? Låter ju lugnande ändå.

    Oj, låter som riktiga hästdoser med medicin. Förstår att det är jobbigt att få sånna extra mängder men skönt ändå att det finns lite att ta till. Känner du att du får mer biverkningar av dem? Med de extra doserna så låter det ju inte som att det skulle vara problem för mig att dubbla mina doser o ändå ligga lägre än dig. Är lite rädd för att överdosera om jag ökar på eget bevåg. Väntar på att kliniken ska höra av sig.

    Har du fått nån mer blödning? Är det rött, inte rosa? Hoppas verkligen att det lugnar ned sig för dig!

    Jobbigt att behöva boka om ul. Men samtidigt så kan det ju vara lika bra att vänta tills blödningen upphört o se allt är bra då. Jag har första ul inbokat 10/11 så det är ju ett tag kvar till dess. Känns som om de la ul ganska sent. Är otålig o tycker inte om att vänta
    Jag har inte frågat dem om rosa, men det nämns inte ens i plan B. Så hoppas det kan lugna dig :) 

    Ja det är hästdoser...puh. Jag är nog inte så känslig, men helt klart har jag ju ingen aning om något av det jag känner är graviditetssymptom eller om det bara beror på tillsatta hormoner. Jag blödde ljusrött men det stannade snabbt med alla extra hormoner. Nu kommit pyttelite brun/svart i crinonen igen. Men är förstås livrädd att det ska komma tillbaka hela tiden, och särskilt om jag börjar röra på mig igen imorgon. Ja då la din klinik UL ganska mycket senare. Jag skulle haft mitt 6+5 ungefär. Men då får man ju å andra sidan ett ännu tydligare besked på att allt är ok.
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 10:52:24 följande:
    Nä, det är verkligen inte lätt att veta vad som är vad i denna djungel av mediciner, vad det är som är graviditet och inte. Va skönt att det har stannat av för dig! Brun/svart tyder ju på gammal blödning/torkat blod. Så det låter ju bra att det inte kommit mer rött/rosa. Håller tummarna för att det håller sig så!

    Ja, ja borde vara på v7+6 när jag gör ul, om jag inte tänker helt knasigt. Så lite senare än vid tidigare försök. Hade gärna haft en vecka tidigare, som du hade fått tid för. När får du göra nu då?

    Jag har bara fått rosa på staven, inget när jag torkar mig eller i trosskyddet så det känns skönt. Men bläää, hade kunnat hoppa över den biten också. Är ju inte direkt sugen på att göra nytt försök om detta skulle skita sig. Men har två i frysen o skulle nog inte, trots allt kunna lämna dem där utan fortsätta försöka.
    Jag skulle nog ha gjort på 7+0 +/- två dagar och nu blir det på måndag istället, 7+3 då. Oroar mig lite för att detta även fördröjer intralipiden - om den nu kommer att behövas. Plus att jag är ordinerad att testa lite olika värden i v 7-8 som ju känns naturligt att göra efter UL. Men du har ingen extra immunförsvarsbehandling eller?

    Håller tummarna för (och tror definitivt) att det inte är någon fara med lite rosa, bara irritation.

    Förstår att ni vill fortsätta om ni har blastocyster kvar i frysen. Har ni ett barn sedan tidigare? Vi har inga kvar i frysen och jag tror att vi ger upp om det här skiter sig. Men det är förstås en process man får ta i det läget....
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-29 12:31:46 följande:
    Du kan inte ta de blodproven innan ultraljudet då? Förstår att det känns mer nervöst att vänta om du behöver intralipid.

    Jag har kortison, det är det enda som påverkar immunförsvaret av min medicinering. 10mg/dag i tre veckor med start vid insättning samt tre veckors nedtrappning där jag ska minska med 2,5 per vecka. Vad har du för dos?

    Ja vi har en dotter som kom till via äd. Hon är 2,5 nu.

    Hur länge eller hur många försök har ni gjort med äd? Att börja om igen när äggen är slut är jobbigt. Dottern blev till på sista ägget. Hade inte hon kommit då så hade vi sagt stopp. Det var dessutom innan de ändrade reglerna för privata kliniker i Sverige. Vi hade stått 3 år i kö till Umeå och kände inte att vi skulle orka med en ny omgång väntan. Dessutom åldern emot oss då. Men så kom hon vår guldklimp. Och efter januari 2019 när de ändrade reglerna och fler privata kliniker kom till Sverige så började längtan efter syskon blir större. När vi sen fick möjlighet att göra syskonförsök i samma stad som vi bor i så gick det ju liksom inte att motstå. Vi har två blasto i frysen. Om det inte funkar med detta eller de två så blir det stopp. Det tär på kropp o psyke att hålla på. Nu är jag dessutom 43 oh har egentligen passerat min egen uppsatta åldersgräns, så pausa och fortsätta sen känns inte som nån idé.
    Idag är första dagen jag får röra mig litegrann och mår rätt dåligt så känns inte rätt/orkar inte ge mig iväg och ta blodprov. Det får bli efter UL på måndag, om det behövs då. Jag har bara 4 mg dos! Känns ju extremt lågt när man läser ffa i Aten-tråden. Men det är väl för att de bara hittat en indikation, lite för säkerhetsskull. Men klart att jag funderar på nu om jag borde bett om högre dos när jag ändå tar dem. Jag hade inte så bra koll helt enkelt.
    Så otroligt fint att ni fick er dotter - och skönt att kunna göra behandlingen hemma den här gången också! Förstår mer än väl din åldersnoja- men jag tycker du är ung Kyss Själv 45...Definitivt över min egen gräns men har jobbat en del med det och försöker tänka att det mest handlar om normer - ingen tycker ju att det är konstigt med en 47-årig pappa. Men visst ska kroppen orka!
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-31 10:55:46 följande:
    Jag har ringt o lämnat meddelande så får vi se om de ringer upp. Annars hör de väl av sig på måndag. Men jag känner mig mindre gravid nu än förra helgen så tror att det är helkört tyvärr.

    Fan att man ska behöva börja om med den här skiten igen! Blir så trött. Hade vi inte haft i frysen hade jag lagt ner försöken nu!
    Å neeej! Hoppas de ringer så du får prata med någon. Känner så med dig och håller tummarna stenhårt! Stor styrkekram
  • IrisEir
    PeeWee44 skrev 2020-10-30 15:15:53 följande:
    Efter många försök och åren gick men längtan efter barn inte avtog så flyttade jag min gräns flera gånger. Vår älskade son kom när jag nästan var 49 år och ångrar mig inte en sekund!
    Såklart du inte gör! Och så underbart att ni lyckades till slut!! Jag har också släppt åldern mer och mer. Vi har två barn sedan tidigare så för oss blir det lite att väga tid och pengar som vi lägger på att försöka få syskon mot att vara med dem och göra roliga saker ihop. Så mer på grund av det än ålder (och att vi inte har några blastos kvar i frysen) kommer vi nog ge upp om jag fått missfall nu.
  • IrisEir
    GrodanS77 skrev 2020-10-31 16:22:45 följande:
    Samma tid samma sätt så tyvärr inte det.

    Har pratat med kliniken. Får komma o göra vul på måndag kl 9.
    Styrkekramar!! Bra att du får komma så snabbt. Tänker på dig och håller ändå tummarna. Jag hoppas få göra mitt imorgon också, men kommit mer brun/svart i crinonen så nu skrev kliniken att vi avvaktar till ikväll innan de tar ett beslut...
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020