• Zwillinge86

    Vi som planerar äggdonation 2020

    Hej!

    Ny i denna tråd men lång erfarenhet av barnlöshet, ÄD och immunologisk utredning och behandling. Känner igen flera namn från andra trådar, även om vi tagit en längre paus i våra syskonförsök. Undrar om ni som gör privat ÄD i Sverige, vilket det verkar vara i tråden, vart ni har vänt er? Har gjort syskonförsök via Livio Umeå som länge varit enda privata alternativet och nu när vi kommit fram i deras kö igen så verkar det som att några andra kliniker kommit igång och erbjuder ÄD? Undersökte detta noga förra våren, men då avvaktade alla kliniker även om lagändringen var gjord.

    Nya prisuppgifterna från Umeå är 89000kr för ÄD, vilket är typ 20000kr mer än för två år sedan. Vad betalar ni andra, både i Sverige och utomlands?

    Jag behöver också hjälp med att få till en hysteroskopi, även om jag gjorde en i Aten i samband med föregående försök, och säker en lösning här på hemmaplan. Ni som har gjort hysto har ni fått det via landstinget och har ni behövt driva den frågan själva?

    Slutligen tar jag tacksamt emot tips på hur jag löser progesteroninjektioner och nedregleringsspruta om min klinik inte vill ordinera det? Tack på förhand för input och erfarenheter :)

  • Zwillinge86
    Motnyttliv skrev 2020-03-11 19:53:55 följande:

    Angående sprutorna så fick i alla fall vi det ordinerat av kliniken men de va vår privata gyn läkare som skrev ut dem på recept, vi sa bara till henne vad vi behövde för läkemedel.


    Då chansar jag på att du gör din behandling på en utländsk klinik med en Gyn som hjälper dig på hemmaplan? Vad heter sprutorna som din Gyn skrev ut, har nämligen sökt på FASS utan att hitta något preparat som fortfarande säljs i Sverige. Och får man fråga vilken samarbetsvillig Gyn det är du hittat :)
  • Zwillinge86
    Fertilitetsresa skrev 2020-03-13 10:00:48 följande:

    Progynon är restnoterat, slut överallt nu (kan finnas enstaka kvar på några få apotek). Någon som vet vad man kan ta istället?

    Och så en annan fråga. På inrådan från några i denna grupp tar jag nu 400 mg E-vitamin per dag. Dessa skulle jag "sluta med dagen innan FET". Säg att jag ska göra FET på en onsdag. Tar jag E-vitamin tom tisdag eller tom måndag?


    Femanest ska vara likvärdigt, har fått båda utskrivet i Sverige.
  • Zwillinge86
    CrookedTail skrev 2020-03-12 21:22:25 följande:

    Välkommen till tråden! Tyvärr har jag inga bra svar på dina frågor. Jag fick betala typ 5000:- för min första hysteroskopi, men då de hittade sammanväxningar får jag kommande hystos på vårdavtal (300:-/gång).


    Tack! Gör du hyston på samma ställe som du först betalade 5000kr, privat klinik?
  • Zwillinge86
    Sus4nne skrev 2020-03-27 15:56:06 följande:

    Jag gjorde insättning i måndags 23/3 med en blastocyst och idag så har jag haft rött blod på papperet vid toalettbesök samt beigebruna flytningar. Vi har gjort 7st insättningar tidigare och jag har aldrig någonsin börjat blöda eller få färgade flytningar såhär tidigt?! Jag har i princip aldrig börjat blöda förrän några dagar efter jag slutat med Lutinus och progynon. Blev därför så chockad imorse när det helt plötsligt var blod på papperet och det inte längre var vita Lutinus flytningar. Kan detta vara en nidblödning eller är det försent för det? Eller är det helt enkelt kört nu?


    Nidblödning sker när fostret fäster, vilket jag tänker att det gör ganska snabbt efter insättning med blastocyst. I spontan graviditet så har jag fått info om att det fäster ca 6 dagar efter befruktning så typ dagarna efter återföring vid ET/FET. Men för mig är blödningar och färgade flytningar alltid kopplat till låga hormoner så jag ökar alltid både progesteronet och östrogenet vid första tecken på blödning. Oftast har jag fått missfall, men vid min första ÄD lyckades jag ändå behålla graviditeten och få en son, trots blödningar i början. Håller tummarna för att du bara har sköra slemhinnor av progesteronet.
  • Zwillinge86

    Idag plockades förresten vår donator på hela 21 ägg, så nu hoppas vi på hög befruktningsgrad och många fina blastocyster till frysen.

  • Zwillinge86
    Eba81 skrev 2020-04-16 22:59:18 följande:

    Det är ju det som är så konstigt. Att jag har tagit tabletter som ska hämma tillväxten av äggblåsor. Och då har jag helt plötsligt 2. Vid sista försöket med IVF så fick jag en äggblåsa efter max stimulering. Så konstigt.

    Så nu ska jag bli nedreglerad först istället för att de ska få mer kontroll. Ser verkligen inte fram emot synarelahuvudvärken. Men bara jag slipper ett till avbrott.

    Han sa inget om ifall storleken spelade roll.


    Jag har vid ÄD antingen blivit nedreglerad med spruta innan progynonstart eller fått börja direkt med progynon. Nedregleringen med spruta har bara skett i samband med färska donerade ägg. När jag har gjort VUL för att planera FET har de inte sagt något om äggblåsor utan bara fokuserat på slemhinnans tjocklek (de kan ju ha tittat efter blåsor utan att säga det såklart). Nu när vi planerar inför typ 7:e FET funderade läkaren kring att göra det i ostimulerad cykel, vilket jag förstod innebär att jag omedicinerad inväntar min egen ägglossning och återför det donerade ägget i samband med det. Detta innebär ju att äggblåsor i sig inte är ett hinder för att genomföra en återföring, utan anledningen till att läkaren skulle vilja avbryta måste ju bero på att egen äggblåsutveckling kan försvåra planeringen för återföringen. Alltså om du skulle fortsätta försöket och dina egna äggblåsor utvecklas så skulle du väl rent teoretiskt kunna ägglossa och om återföringen inte sker strax efteråt så är det ju försent.
  • Zwillinge86

    Ni som gör ÄD i Sverige, har ni fått höra att klinikerna fått restriktioner om att helst inte genomföra ÄD i dagsläget för att minska överbelastning inom sjukvården då eventuellt plus räknas som en riskgraviditet? Vår klinik (Livio Umeå) vill skjuta på FET till hösten pga detta, vilket jag inte gillar men kan förstå. Vill dock undersöka om detta gäller fler kliniker då det annars känns meningslöst att endast en klinik pausar återföringar. Så hur ser det ut för er andra? Tänker att förstfödslorätt kanske är undantagna då de ändå kräver att man synkar med donatorn....

  • Zwillinge86
    nypan78 skrev 2020-04-17 18:20:55 följande:

    Jag fick höra av Livio att man inte gör ÄD nu pga att man då är riskgraviditet. Så vi kan inte påbörja ngn process nu.


    Vilket Livio? Vi går i Umeå och fick samma information i veckan. Inte ett ord om det innan så det måste vara nytt tänker jag :(
  • Zwillinge86
    nypan78 skrev 2020-04-17 18:20:55 följande:

    Jag fick höra av Livio att man inte gör ÄD nu pga att man då är riskgraviditet. Så vi kan inte påbörja ngn process nu.


    Vilket Livio? Vi går i Umeå och fick samma information i veckan. Inte ett ord om det innan så det måste vara nytt tänker jag :(
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020