• Sofia95

    Vi som planerar äggdonation 2020

    GrodanS77 skrev 2020-07-07 18:02:13 följande:

    Betyder det att du redan är i klimakteriet då eller? Själv är jag i förklimakteriet. Mens som hoppar lite och ägglossning nån gång ibland. Låg aktivitet på äggstockar.

    Är inte heller så insatt i fsh. Tror inte jag har fått höra mitt värde nån gång, bara amh.


    De har inte sagt det rakt ut, jag gissar att de vill reservera sig för vilka mirakel som helst, men jag antar att jag är det. Jag har inte haft mens på ca 10 år, men blev extremt överraskande spontangravid vid ett tillfälle för 5,5 år sedan. Tyvärr i en relation jag var på väg ur, varför vi valde att inte behålla det..
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-07 23:46:14 följande:

    Gjordes det ingen utredning då, när mensen försvann? Eller menar du att du har vetat sen dess att det skulle vara svårt/inte gå med egna ägg?

    Tråkigt att du blev gravid då när du inte ville behålla och inte blir det nu. Förstår att det kan vara svårt att acceptera. Hoppas att det kommer gå snabbt och smidigt med äd istället!


    Jag sökte för det när den varit borta ungefär i två år, men fick ingen hjälp. De menade på att allt var som det skulle och ordinerade mig p-piller. Det kändes inte bra, så jag slutade med dem efter några år, en kort period och det var då graviditeten inträffade, vilket gjorde att jag trodde allt var "i sin ordning". Så jag bytte p-piller och började igen..

    I efterhand har jag reflekterat över om jag skulle ha handlat annorlunda med den graviditeten om jag kännt till mitt tillstånd, men såna tankar gör mig mer skada än nytta. Precis som att jag i början av denna utredning enbart skuldbelade mig själv. Jag har tränat och tävlat på en ganska hög nivå, jag har inte varit underviktig men legat väldigt lågt i fettprocent i perioder, vilket ju absolut inte är främjande för fertiliteten. Så de läkare jag träffade på först ville mena att jag kunde bli hjälpt av att träna mindre, äta mer fett osv. Jag omvärderade hela tillvaron och släppte det mesta av vad som varit min identitet, men i själva verket pekar inga av mina värden på tillstånd som varken ska ha kunnat eller kan påverkas av livsstil. Däremot tror jag att min lite högre fettprocent och lugnare tillvaro kan vara positiv för att behålla en graviditet genom en ÄD, så jag fokuserar på att tänka positivt nu :)

    Hur mår du i ruvandet?
  • Sofia95
    bellis2 skrev 2020-07-07 18:17:48 följande:

    Jag har förstått det som att man ska kunna stimulera fram äggblåsor trots högt fsh. Det skadar inte att ha ett möte med Olga tänker jag.

    Japp, vi kör på Olga kliniken, är mycket nöjd med allt där. Vi hade garantipaket, två försök med egna och två ÄD. Efter ett försök ville vi direkt gå över till ÄD. Vi hade testat innan på en annan klinik i Danmark också.

    Pga rådande omständigheter har allt skjutits upp men nu verkar det förhoppningsvis som att vi faktiskt kommer iväg om mindre en månad. Det känns som att jag har plågats tillräckligt nu med alla hormoner så jag hoppas verkligen vi kommer iväg. Vet inte hur mycket jag klarar av längre. Har gått upp fruktansvärt mycket i vikt eftersom jag har sköldkörtelproblem också.


    Jag känner att jag i nuläget mår bättre av att vara kända i acceptans till ÄD. Det här inte varit en lätt väg fram, men nu känner jag mig väldigt ödmjuk inför tanken.

    Jag håller tummarna att ni kommer iväg och följer er med spänning! Olga är absolut av intresse för oss, men vi gör ett första försök här hemma i Sverige först i vilket fall. Resande i sig skapar ganska mycket stress för mig och jag tänker att jag vill försöka minimera allt runt omkring, i alla fall nu när jag inte vet hur någonting går till/hur kroppen reagerar, jag är ju helt orutinerad :)

    Men tacksam dina positiva tankar!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-07 18:06:03 följande:

    Tack! Vårt första var i Umeå. Privat. De har egentligen en gräns på 40 men vi var mitt inne i försök när jag fyllde så vi fick göra. Tre år stod vi i kö där. De sa 1-2 år när vi ställde oss i kö. Sen kom zika och de fick avboka en del donatorer som åkt på semester till zikadrabbade områden. Trycker att de var ganska klantiga som inte var tydligare mot donatorerna på den fronten.


    Men hade de så lång kö när ni gjorde privat?? Oj.. var äggen de använde frysta eller färska?

    Jag funderar mycket på hur stor roll det kan spela, eftersom både du och glommernamnet kanske blir utan i frysen från Uppsala nu, trots att ni valt så många ägg
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-08 13:07:29 följande:

    Va märkligt att de tyckte att allt var i sin ordning när mensen varit borta i två år! Låter ganska nonchalant, som om de inte orkade utreda och skyllde på träningen.. Hur gammal var du då? Var det när du tävlade/tränade som mest?

    Jag tror absolut att det är bra att försöka ha en positiv inställning och inte klandra sig själv. Framförallt för sin egen del och mående. Vissa förutsättningar föds man med ( eller utan) och kan inte påverka hur mycket man än försöker. Men visst, det är många gånger jag förbannat min egen kropp, känt mig mindre värd som kvinna för att inte fixa att "göra det mest naturliga" och bli med barn.

    Vill bara förvarna om att när man går på medicinerna så avråder de från att träna. Det är stil med en rask promenad går bra, men inget ansträngande. Det är för att man förbränner medicinerna fortare och går ur kroppen, dvs får för låg halt. De råden har både svensk och utländsk vård givit.

    Det är psykiskt påfrestande att ruva. Har inte kunnat somna på kvällarna. I natt låg jag o räknade på när jag skulle kunna testa som tidigast. Men samtidigt så är det ändå lättare denna gången eftersom vi redan har en knodd. Det står inte o faller på ett liv med eller utan barn nu.

    Kroppsligt...sen i måndags kväll (återföring dag) har jag haft ett molande över "tjejmagen" ungefär som trötta magmuskler som småkrampar lite. Mest hela tiden, lite mindre ibland. I morse mådde jag lite illa och har hållit i sig. Men det kan bero på kortisonet. Är ju för tidigt att få gravidsymtom på ruvardag 2 liksom...även om det är med blasto. Har det fäst så har det ivarjfall gjort det nu...bara att vänta o se. Suck...


    Ja, det var en otroligt nonchalant läkare jag träffade när jag sökte första gången.. Jag tränade på en normal nivå då, så det var före några tävlingssatsningar. Jättebra att veta att de kommer att avråda träning! Bra så att jag kan förbereda mig mentalt. Jag känner att jag är beredd att göra vad som helst, men jag påminner mig hela tiden om att det kommer att bli tufft mentalt, att både påverkas av hormoner och känslor påverkade av hormonerna, förändringar i kroppen och att samtidigt som det sker, behöva avstå det som annars är min "terapi". Men jag ska klara det, det får bli en utmaning!

    Jag lär mig så mycket av att få följa er!
    GrodanS77 skrev 2020-07-08 13:20:01 följande:

    Försöket i Umeå var med färska och första återföringen synkades med donatorns äggplock.

    Det är tyvärr inte alla som får till frysen. Jag har hört en siffra på 50/50. Även om jag tycker att alla andra får och inte jag. ..

    Lite besviken är jag ju, på att på sammanlagt 18 donatorägg (2 donatorer/försök)så blev det två färska insättningar och bara ett till frysen. Vi har dock haft väldigt hög befruktningsgrad så vad som går fel vet jag inte.

    Det var 8 ägg som klarade upptiningen, inte 10 som jag fattade det som först. 7 av dem blev befruktade. Det jag fick insatt hade en normal utvecklingskurva och såg bra ut. De andra hade i går stannat av mer eller mindre i delningen. Spermiefel kanske? Vem vet...maken är 49..


    Blev det ett till frysen nu? Eller menar du ett då från försöket i Umeå? Och det var isf det som blev er dotter?
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-10 13:26:09 följande:

    Ett tips, när ni ruvar, är inte en massa rödbetor! Skrämde precis upp mig själv när jag såg att jag kissat rosa, innan jag kom på det där med rödbetorna. Haha...

    Idag rd 4, trött/öm i svanken och höfterna. Brösten ömmar lite lätt, liiiite lite mer för varje dag. Lite svagt illamående om dagarna. Allt finns på listan över biverkningar eller PMS symtom, men kan också vara tidiga tecken. Rd4 motsvarar 9 dagar efter ägglossning, vid 5 dagars blasto. För tidigt att testa, men åååå va svårt det är att inte göra. Testdag från klinikens sida är först 20/7. Låååååångt dit!!!!


    Åh, det är så spännande! JAG tycker det är svårt att vänta på ditt test nu, så jag kan bara föreställa mig hur det måste vara för dig :D

    Vi fick precis vårt första videosamtal med kliniken inbokat. De skulle ju tyvärr ha stängt nu under våra två lediga veckor, men direkt efter semestern fick vi och varje litet steg på vägen känns så tacksamt!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-16 08:09:56 följande:

    Rd10. Hjääääälp! Testet var starkare idag. Fortfarande ganska svagt men starkare! Shit, tänkt om det tar sig ändå! Jag är gravid!

    Till affären o skaffa fler tester idag!

    Tog ett digitalt också. Det visade gravid 1-2. Det är två veckor sedan befruktning nu så om ett par dagar borde det ha slagit över om det är som det ska tycker jag.


    Jaaaaaa!!! Åh så fantastiskt!! jag glädjs verkligen med er!!
  • Sofia95
    GrodanS77 skrev 2020-07-16 14:47:39 följande:

    Tack! Ja jag ska försöka njuta lite nu. Fast det känns lite otroligt att man kan ha sån tur att det enda ägget skulle vara bra liksom.

    Nu ska jag fira med att gräva en rabatt i snigelfart för att inte ta ut mig för mycket och förbränna medicinerna i förtid.

    Jag köpte fler tester idag. Tyckte personalen tittade lite konstigt på mig när jag lassade upp dem, 2 st 2 pack. Eller så undrade han kanske vad en gammal tant som jag skulle med dem till Haha!


    Ja gud, njut. Men om man förbränner medicinerna genom träning, varför får man inte högre dos..? Jag kommer ju knappt våga röra mig om de säger så till mig och det känns som att jag skulle må bättre på alla sätt av att vara aktiv?
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2020