Inlägg från: Jooosen |Visa alla inlägg
  • Jooosen

    BF augusti 2020 - stannar på FL

    Nu är hon född! Sattes igång i lördags med tabletter. Fick otroligt jobbiga värkar efter 7 tabletter. Hela förlossningen var väldigt lång o krystande tog 2,5 timme. Föddes igår söndag 16:40. Huvudet åkte bara in o ut hela tiden. Allt var väldigt traumatiskt. När hon kom ut hade hon vatten i lungorna så har legat på neo. Nu har vi fått komma till bb. 4190 vägde hon och 55(!!) cm! Trots min lilla gravidmage där folk inte ens såg att ja va i vecka 42 haha. Men vilken härlig grej ändå allting <3 hoppas ni mår bra !


    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen

    Hur går er amning? Mina bröstvårtor gör såååå ont. Bävar inför varje gång.. lite bättre idag dock , dag 5. Grät nästan i början!! Hur går det för dej msSuzulee? Hoppas du fött nu du med!


    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    MsSuzyLee skrev 2020-09-06 07:10:44 följande:

    Vad fick ni för råd om hur ofta man ska amma? Till oss sa dom att hon måste väckas och äta var tredje timme, men hon är så himla svårväckt och inte alls intresserad av mat när man väl lyckas väcka henne. Hon bara somnar om igen, även fast vi byter blöja, tar på eller av kläder, kittlar under fötterna, masserar händerna... Blodsockret och vikten är bra, och när hon vaknar av sig själv äter hon jättebra och mycket. Min känsla säger att hon ska äta när hon själv vill, men vill ju inte gå emot det dom sagt på BB...


    Grattis! Ja låter lika! O herregud vad man skrev ja helt sjukt... ska faktiskt få på samtal om förlossningen pga att ja tyckte det va så jobbigt...

    Ang amning så kör vi när hon vill. Hon visar tydliga signaler oxå på när hon vill äta så behlver inte väcka henne. Vet inte om det är rätt men hon får i sig tillräckligt o på efterkontrollen hade hon knappt gått ner nögot så som dom brukar! Hur sover er på natten, bra ? Vår sover massa på dagen men lagom tills vi ska lägga oss så blir hon hysteriskt pigg! Vägrar sova o jag e vaken o små ammar i flera timmar! Hoppas hon ställer om sig snart. Känner mig redan som ett vrak haha! Imorn börjar pappan på praktik redan! Känns lite läskigt. Fick en vecka hemma iallafall.
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    MsSuzyLee skrev 2020-09-07 04:30:24 följande:

    Jag sa till min kille efter förlossningen att om jag nånsin föreslår ett till barn måste han säga nej, hahaha. Men nu har jag nästan helt glömt bort hur det kändes. Jag VET att det va så otroligt svårt och jobbigt, men känslan av hur jobbigt det va är borta. Min röst är nästan återställd nu iallafall efter allt skrikande... :D

    Haha, ja våran sover också hela dagarna och vaknar lagom tills man själv är redo att sova. Vi har lyckats senaste två nätterna att få henne att somna i sin säng, så att vi kan sova tIllsammans i några timmar. Och inatt för någon timme sen vaknade jag av att hon va hungrig och jag blev så glad att hon inte sov sitt vanliga sömnmaraton då hon är helt omöjlig att väcka för att ge mat.

    Åh, ja jag förstår det! En vecka är ju inte jättelång tid. Men det är ändå coolt vad mycket man lär sig från ena dagen till andra :)


    Haha men typ samma här! Men jävlar va fort man glömmer. Nu känns det inte alls som det va lika jobbigt längre fast ja va helt jäkla traumatiserad för en vecka sen ! Ja dom kommer väl in k sina rutiner mer o mer. Just nu känns d som att dygnet är helt omvänt haha! Hur går amningen nu?
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    liloma skrev 2020-09-06 17:45:10 följande:

    Samma här, sover mest på dagen, men börjar få lite mer vakna stunder och mer ögonkontakt nu <3

    Nätterna sover han kortare pass och mellan typ 5-7 brukar det vara en pigg och glad kille! var samma i magen, han var alltid vaken den tiden :P

    Försöker sova nåt på dagen så jag håller ihop. Hade ett litet breakdown i början på veckan pga sömnbrist, hormoner och allt och kunde inte sluta grina men det gick över tack o lov. Försöker mest ta dagen som den kommer.... 


    Precis! Man måste passa på o sova! Annars kommer man blir knäpp. Har ni orkat med någon besök? Här har ganska många redan tittat på lillan! Men hittills känns det ok. Men skönt när de flesta är avklarade haha !
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    liloma skrev 2020-09-13 15:58:43 följande:

    Hej, hur mår ni alla i bebisbubblan? :) 

    Fler som känner sig väldigt känsliga? Typ kan börja gråta helt plötsligt, bli irriterad, eller bara bli väldigt känslosam.

    Konstant sömnbrist, alla känslor som kommer med det nya lilla livet och mammarollen, att aldrig riktigt kunna bestämma över sin tid, att amma amma amma.....Visst njuter jag för det allra allra mesta och gör vad som helst för den lille, men vissa stunder känns det tufft....!


    Känner likadant till 110 %! O vår lilla har sen några dagar tillbaka varit ooootroligt ledsen arg o missnöjd all sin vakna tid. Hon gråter hysteriskt o vi somnar 03 varje natt. Katastrof. Är så ledsen o känns som hela bebistiden är förstörd. Det enda som funkar ok är bärsjal. Vi nästan hoppas att hon ska somna jämt för det är så mkt skrik. Nån som känner igen sig? Lillan är nu 2 veckor. Är rädd att man bara är känslig men tror detta inte är helt normalt om man får kalla det så... är oxå gråtig hela tiden som du. Det är tufft! Men det blir ju bättre!
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    MsSuzyLee skrev 2020-09-18 13:29:06 följande:

    Ja guuud, det är tufft nu..! Ammandet har knäckt mig några gånger, mycket för att mjölken inte räckt till och jag har ammat och ammat i timmar tills vi tillslut fått ge upp och ge ersättning. Men nu, tillslut, klarar vi oss med en ersättning om dagen. Så det känns mycket bättre!

    Att inte få sova är också så himla jobbigt. När jag tänker på hur många månader jag ska vakna och amma varje natt blir jag typ rädd, hahaha. Man måste nog påminna sig själv om att det faktiskt inte kommer vara såhär för evigt. Och försöka njuta ändå av dom fina stunderna (när dom sover) ;)


    Ja amningen har verkligen knäckt mig med. Men gör det ont för dig nu? Mitt gör lite ont fortfarande i bröstvårtorna men har typ gått över. Hur märkte du att ni behövde ge extra mjölk? Så svårt sånt där o veta! Ja hej då sömn!! Hur ofta ammar du nattetid? Ja ammar hela tiden känns d som haha. Plus att lillan (som fortf inte har ett namn haha) baaaara vill sova PÅ mig. Så ja sitter typ o sover varje natt!
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    liloma skrev 2020-09-14 19:35:04 följande:

    Skönt att inte vara ensam! 

    Låter tufft med skrikig bebis även på dagarna. Vår sover oftast mycket på dagarna, men har även börjat vara mer vaken och bara ligger och tittar lite längre stunder nu jämfört med i början vilket är mysigt :) Däremot på kvällen blir han ofta orolig, vissa kvällar är värre än andra. 

    Inatt var ingen rolig natt och jag fick sova typ 2h, men fick iaf sova lite mer sen på förmiddagen. All sömnbrist gör även att jag och sambon har tjafsat en del, det blir frustration när han inte kan trösta på samma sätt. Känner lite som i graviditeten att jag blir irriterad på minsta lilla... hehe. Hoppas det lättar snart! 

    Imorgon fyller han 4 veckor, galet att det går så snabbt! Tycker redan han börjar bli så stor! 


    Det är lite bättre hos oss nu. Hon är inte riktigt lika ledsen som tur är. Kanske hade hon extra mycket problem med tarmar i början... ja lyckas man sova på dagen när dom små sover så är det ju guld! Ja försöker göra det varje dag. Väldigt lätt med tjafs ja. Har fått bita mig i läppen många gånger senaste! Ja tiden går så fort!! Vår är 3 veckor idag. Tycker hon redan ändrat utseende typ 100 gånger haha!!
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen

    Roligt att höra från er! En fråga: hur mycket skriker era bebisar? Vår känns generellt ganska missnöjd. På kvällarna är det ofta väldigt mycket skrik. Vi går o vaggar henne ibland flera timmar... det enda som kan hjälpa. Kanske magont. Och somna kan hon endast göra på mig eller i bärsjal. Inte fråga om att lägga ifrån sig henne, då vaknar hon typ direkt! Amningen gör fortf ont. Ja undrar om hon gapar för lite när hon tar tutten! Hur går er amning? Hur länge tror ni att ni kommer att amma?


    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
  • Jooosen
    liloma skrev 2020-10-02 10:47:26 följande:

    Vår skriker också mer på kvällarna, brukar ha sin peak mellan 23-01, när det vissa kvällar varit riktigt skrikigt och inget hjälper. Men tycker det har blivit lite lugnare nu, det går liksom lättare att dämpa skriken. Kanske också att man börjar förstå lite mer vad han vill, men absolut inte alla gånger! 

    Vår har också en del magont, han pruttar väldigt mycket :P men det är ju bra att luften kommer ut iallafall, haha. Men det märks att det gör ont och han spänner sig och blir helt röd. 

    Tycker amningen är lite jobbig, mest att hitta bekväma positioner, speciellt under natten. Har fått så ont i axlarna, nacken och ryggen :/ Upplever också att han ibland tar för litet grepp, försöker då få honom att ta om och ta större grepp. har du haft kontakt med amningsmottagningen? Jag tänkte ringa dit och fråga om lite tips, BVC tyckte också det. Man ska ju ändå amma ett tag och även om han får i sig så känns det bra att det blir bekvämt för oss båda.... 


    Jobbigt! Men som du säger så har det nog börjat bli liiite bättre här med! Lite mer glada stunder nu. Exakt samma här. Mkt pruttar o hon kan oxå spänna sig o bli illröd haha... men bra att dom kan prutta! Använder du några magdroppar? Mitt visade sig vara svamp på bröstvårtorna. Därför det gjort så vansinnigt ont o haft som skållade röda bomber haha. Har fått medicin nu o känner redan skillnad! Men va fsktidkt ändå till en amningsmottagning i veckan! Det var jättebra! Fick lära mig lite tips o så. Tycker verkligen du ska be om hjälp där. Som du säger ska man ju göra detta ett tag fram över!

    Jag har precis som du. Man koncentrerar sig så mkt på att lillen ska få bra grepp oSv så man glömmer hur man själv sitter. Man spänner sig nog massa o har kass position... har du lärt dig liggamma något?
    Plussade fredagen den 13 december efter vår tredje insättning med ivf
Svar på tråden BF augusti 2020 - stannar på FL