Inlägg från: Anonym (Kvinna86) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kvinna86)

    Nygift och otrogen

    Anonym (Kvinna31) skrev 2020-01-09 20:36:34 följande:

    Hon kommer alltid finnas med i dina tankar.


    Säkert... men inte i hans..
  • Anonym (Kvinna86)
    Fjäril kär skrev 2020-01-09 21:04:24 följande:

    Just det här jag som är det avgörande betydelsen för om du överhuvudtaget kommer vidare: Om du verkligen stannar kvar av rätt anledning. Som jag skrev nån sida bakåt.

    Desperation och leka struts och låtsas som att allt är som vanligt kommer inte att vara rätt anledning till att stanna. Det kommer inte hålla. Tvärtom kan desperation vara det som gör att han backar undan om det blir för mycket.

    En brasklapp i det här är ju också hur han faktiskt ser på dig och ert liv. Just nu gör du allt för honom men det kan ju också göra honom misstänksam om hur ärlig du är med det du gör. Om tråkig vardag och dåligt med sex var det som fick honom att vara otrogen så hur länge orkar du vara 100% perfekt fru med fri tillgång till allt innan det återigen blir som vanligt? Du ville inte ha honom då men nu duger han. Vad ska han tänka om det? Hur ärlig är din kärlek till honom? Det här är ju något som kan få hans tankar och känslor att krackelera.

    Han kommer ju alltid ha möjlighet att välja henne oavsett vad du vill och oavsett vad du gör. Den utvägen kommer alltid finnas mellan er. Hur det än är så finns minnet kvar inom honom. Han kan när som helst välja att plocka fram minnet och minnas det de hade, hur det var, det hon har, det han saknar.


    Jag tror jag stannar av rätt anledning, jag älskar honom och förutom hans misstag har vi alltid haft ett fint förhållande. Vi har ju också ?överlevt? hans otrohet och kommit tillbaka till en vardag.

    Men det är han som får kämpa, inte jag. Det är ju han som fått bevisa hur mycket han älskar mig och ångrar sig. Och skulle jag lämna honom skulle vi båda bli förkrossade...
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Funkar inte..) skrev 2020-01-09 21:49:58 följande:

    Jag tror att du aldrig kommer glömma henne. Varje sms som kommer sent på kvällen eller när han ska ut på stan och träffa vänner. Varje gång kommer du sannolikt fundera om det är hon eller någon annan kvinna han ska träffa. Din magkänsla kommer sätta igång på småsaker och varje gång kommer dina fantasier komma igång.

    Jag försökte, han försökte på sitt sätt men jag kunde inte med mig själv att begära kolla igenom hans telefon så ofta jag behövde. Kvar fanns jag med mina demoner som sakta åt upp mig inne från.

    Det var dödsdömt samma sekund som han var otrogen och jag kunde förlåta honom innerligt.


    Men jag tror jag kan förlåta honom och komma över hans svek, det är ju en skillnad. Det är ju henne jag vill slå typ..

    Och jag är inte rädd att han ska vara otrogen ingen, inte alla faktiskt.. det är mer att jag måste komma över det här sveket
  • Anonym (Kvinna86)
    Dirgeofnovember skrev 2020-01-09 22:15:06 följande:

    När den man älskar så tydligt visar att din kärlek inte är något värt, då skär man ut hjärtat och lägger undan det ett tag. Sedan lämnar man och börjar läka, sen när man är redo igen så låter man sig älska igen. Du kommer alltid ha kontakt med mannen men det kommer inte längre vara han som håller ditt hjärta. Men det spelar ingen roll, du har tagit ett beslut att försöka med mannen. Jag hoppas innerligt att du får som du vill och han inte utnyttjar dig igen, även om det känns lite långsökt.


    Han har ju någonstans kompenserat för det nu, visat hur mycket han älskar mig. Ska några timmar i våra liv förstöra allt vi byggt upp? Samtidigt kan jag inte förstå att han gjorde det... så många val där han kunde avbrutit det och sagt nej. Han säger att det var hon som ville och han tillsist inte kunde säga nej och det tror jag på men ändå.. jag är inte utnyttjad, jag är bedragen.
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Bryt) skrev 2020-01-10 07:19:08 följande:

    Om han glömde bort er så finns det så mycket mer han kan glömma.. Lämna aset. Jag har själv varit i infekterade förhållanden, själv varit den som varit otrogen och har blivit bedragen. Jag fortsatte vara otrogen som ingenting, andra sidan då jag blev bedragen och förlät honom så tänkte jag på det hela tiden, han fick skit hela tiden. Jag tror att om det är sann kärlek så rör man inte en annan människa, tror inte på otrohet. Mitt råd, bryt! Spelar ingen roll om ni har barn ihop, stort hus, utåt sett allt bra, men kaos på insidan? Det kraschar förr eller senare. Du är värd allt gott!


    Han avslutade ju deras fling pga vår familj så han glömde ju oss inte direkt... FINNS DET INGEN SOM TROR OTROHET KAN VARA MISSTAG O VÄRT ATT FÖRLÅTA??

    Vårt liv är egentligen inte kaos utan på sätt och vis är vi tillbaka som ingenting men på nätterna när jag inte kan sova kommer det till mig även om han blivit både kärleksfullare och hängivnare mot mig och vår dotter... återigen jag har ju läst att otrohet kan stärka ett förhållande
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Anonym@) skrev 2020-01-10 16:59:12 följande:

    Dina svar ger faktiskt fler frågor än svar och skall man få en riktig bild av vad som egentligen hände, skulle man behöva vara en terapeut som också fick exets upplevelse av ert förhållande.

    Men det lyser ändå igenom att det förmodligen handlade om en långvarig otrohet, förmodligen med en tröstande kollega, där det redan börjat pirra i magen.

    Hämnd, och driven in i osv, känns som efterkonstruktioner för att mildra otroheten för dig själv. 


    Håller med.. tycker aldrig det ens går att förklara någons otrohet pga någon annans beteende. Det gör så jävla ont att jag blivit delvis skuldbelagd för hans snedsteg
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (?) skrev 2020-01-11 12:52:35 följande:

    Nej, det finns INGEN som tror att otrohet kan vara ett misstag och värt att förlåta. Speciellt inte en otrohet som du varit med om. Du har redan förintat dig, det märks på hur du resonerar. Du kommer att bli/redan är, en skugga av dig själv. Du slår knut på dig själv för att övertyga DIG SJÄLV om att detta kommer att sluta bra, så som du vill att det ska vara. Ert förhållande är redan förstört. Taggen du känner kommer aldrig att försvinna. Läs vad Fjärilen skriver, och agera därefter.


    Okej, jag tycker egentligen inte det är ett misstag, utan ett val. Och det är stor skillnad på en kyss och sex. Han hade så många möjligheter att avbryta den ökande kontakten, flörtandet, kyssar osv. Det är så äckligt att veta att hon tagit på honom och han på henne. Att gick igång så mycket på henne att han kunde ha sex och att han tyckte det va så skönt att han kunde komma. Fy!! Men det jag menar är att ett val kan väl vara ett misstag? Mitt gymnasieval var ett misstag men likt väl ett val..

    Så om jag blivit ledsen men sen bestämt mig för att glömma och idag typ 9 mån senare inte skulle tänkt på det så skulle vi klarat det menar du? Jag blir ledsen när du skriver att det är förstört eftersom vi kämpar.

    Jag ser ju vad ni skriver men det är ju inte så enkelt att ge upp ett liv. Hur gör man? Det är så enkelt att skriva lämna men svårare att göra.. varför ska jag fatta beslut när det är han som gjort fel??
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Man35) skrev 2020-01-11 14:58:43 följande:

    Ledsam läsning det här. Nej, sorry men mannen ifråga kommer alltid vara en person som gör sånt här. Alltså det kommer fortsätta med andra. Du har alla bevis under näsan. Uppenbarligen har han inte bara varit otrogen utan också inlett en relation. Han kan till och med inleda en relation med någon som han direkt efter avslut tycker illa om (fast det är klart han säger det till dig. Till henne har han nog berättat hur illa han tycker om dig). Med andra ord, han kan vara otrogen med i princip vem som helst han finner attraktiv. Har tyvärr haft några bekanta grabbar som bedragit sina respektive, de har aldrig förbättrats. Tyvärr är det så krasst att du med all sannolikhet kommer behöva återuppleva allt igen.

    Du har uppenbarligen inte kunnat acceptera att den du tror du är gift med inte finns. Han var inte tillfälligt någon annan, han var under otroheten den han alltid varit och alltid kommer vara. Hör på långa vägar att han är en kall och beräknande jäkel. Annars gör man inte sånt här. Du gör bättre i att bryta upp, bryta ihop och sen gå vidare.


    Nej, han kommer aldrig någonsin vara otrogen igen. Du menar alltså att en person som varit otrogen inte genuint kan ångra sig och må dåligt över det? Dom har bråkat lite över sms (jag har sett allt) och vet att det finns NOLL känslor kvar, han tycker hon typ är sjuk i huvudet. Jag kan inte styra kan känslor men han har ju verkligen haft panik pga rädsla att förlora mig.

    Men klart han måste finnas? Eller menar du att han fejkat massor år och att han otrohet definierar honom trots att det tidsmässigt är en väldigt liten del i vårt förhållande?

    Men hur, HUR går man vidare???
  • Anonym (Kvinna86)
    Fjäril kär skrev 2020-01-11 15:19:42 följande:

    Bara av ren nyfikenhet skulle jag vilja veta vem som påstår att otrohet kan stärka ett förhållande? Hur då? Och var läste du det?


    Jag har hört/läst det lite här och var, framförallt från personer som utsatts för otrohet men förlåtit. Inga jag känner men i poddar osv. Att vissa haft det så dåligt att någon var otrogen och det var först då när det ställdes på sin spets och allt riskerades som alla började förstå vad man hade typ och sen inte varit otrogna igen utan uppskattat förhållandet..
  • Anonym (Kvinna86)
    Anonym (Anonym@) skrev 2020-01-11 16:01:26 följande:

    Har också alltid undrat det. Har hört vissa psykologer eller terapeuter påstå detta, men i mina öron verkar det mest vara en tröst eller hopp, för den som blivit bedragen.

    Visst finns det par som lyckats fortsätta efter en otrohet, men jag tror dom är förhållandevis få och frågan är väl om det förhållandet håller i längden.

    Dom som har denna erfarenheten...Vad skall dom egentligen säga?

    "Vi har fortsatt, men bara av ekonomiska själ och att ungarna skall ha det dom är vana vid"??


    Man kanske fortsätter för man älskar varandra och förstått att man vill leva tillsammans?
Svar på tråden Nygift och otrogen