• Anonym (Ann)

    Måste se tv för att äta

    Efter att vår ettåring blivit så svår att få i mat har vi nu tagit till det vi sagt att vi aldrig skulle! Att se barn-tv på plattan för att äta

    Nu känns det som vi håller på fastna i detta och eftersom det funkar tar vi inte kampen, utan enkla lösningen att sätta plattan på bordet och sedan ösa in mat. Det känns så fel, men hur ta sig ur det, man vill ju att barnet ska äta!

  • Svar på tråden Måste se tv för att äta
  • Anonym (Ann)
    Kodia skrev 2020-01-05 20:16:15 följande:

    Försöker ni få hen att äta "normalt" först? Dvs att ni hela familjen sitter och äter tillsammans och låter barnet försöka äta själv samtidigt som ni stödmatar? Och visar att ni själva äter med god aptit.


    Nä oftast äter vi inte samtidigt utan är dåliga på att tajma in våra mål samtidigt. Kanske har det mer betydelse än man tror.
  • Anonym (Ann)

    Nu har vi dock ett tag försökt äta tillsammans, och att barnet får sitta en stund själv och undersöka saker, ibland åker nån bit in i munnen men det mesta leks med och åker runt på bordet eller golvet. Tillsut ger man upp och kör på det gamla vanliga för att få ner maten.

    Eller hur lite ska man nöja sig med att barnet äter.

    Tex till frukost kan det bli knappt en halv lingongrova om äter själv och utan barn- tv. Ska man nöja sig med att barnet ätit så lite eller truga i en hel gröttallrik också med plattans hjälp..?

Svar på tråden Måste se tv för att äta