• Elle N

    Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?

    Hej alla hoppfulla!

    Kan bara säga, både som tröst och jobbig reality check att jag var övertygad om att jag hade gravsymptom innan jag fick mens, ett par gånger. När jag väl (nyligen!) blev gravid så kändes det ganska lika, kanske mindre än gångerna jag fick mens.

    Sen dess har symptomen kommit och gått, tyckte jag hade jättemycket i början med akut trötthet och starkt illamående. Sen kunde det vara borta en dag. Går mest och oroar mig för missfall och avstannar graviditet nu om dagarna och sönderanalyserar symptom och känslor i magen, liksom "är det där mer som mensvärk än som en livmoder som växer"? Bör jag förbereda mig på missfall?

    Jag går in i vecka 9 imorgon, och ska försöka få vul eller liknande för att slippa oroa mig över att det är ofostrigt eller liknande, men det är jobbigt varenda dag att inte Veta hur det ligger till liksom.

    Det enda jag kan rekommendera är att ni försöker hitta saker att distrahera er med, som kan ta upp er tid så att ni inte liksom jag fastnar i det ni gör nu, överanalys av allt ni känner av. Åtminstone inte om det är kopplat till oro och besvikelse. Är det bara positivt, så kör så klart på!

    Men man blir lätt mörkrädd när man läser alla historier om allt som gått fel för folk, och glömmer alla positiva, där det inte varit problem.

    Att öva självkontroll och behärska sig ifrån att testa varje dag är också en bra grej! Jag testade var tredje/fjärde dag fem gånger för att se hcg-stegring innan jag vågade acceptera att plusset kanske skulle förbli, men har lyckats hålla mig sen dess. Förändringar blir så mycket tydligare om man orkar vänta.

    Önskar er alla enormt lycka till!

Svar på tråden Behöver er hjälp och råd. Tecken på graviditet?