Inlägg från: Anonym (intresserad förälder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (intresserad förälder)

    Jag jobbar som socialsekreterare för barn och unga - Fråga mig vad du vill

    Hur fungerar det med barnförhör och barnvittnen? 
    Barn kan ju säga väldigt märkliga saker och hitta på de mest fantasifulla berättelser. 

    Ett barn säger på förskolan att hen suger pappas kuk. Vad gör förskolan då? Upprättar orosanmälan till socialen? Socialen kommer dit och lyssnar med barnet som kanske upprepar berättelsen. Blir det LVU och polisanmälan direkt då?

    Eller om ett barn säger att pappa slår mamma varje dag?

    Eller att ett barn säger att mamma dricker och blir full varje dag.

    Hur agerar socialen på den typen av påståenden? Tror de på barnet och agerar därefter, eller pratar de med föräldrarna som kanske lämnar en annan berättelse?

    Hur görs bedömningarna?

  • Anonym (intresserad förälder)
    Anonym (Hhh) skrev 2021-07-07 21:48:21 följande:

    Var en gång med om att de ville omhänderta mitt barn men fick aldrig en rimlig förklaring till detta. Blev satt på utredningshem men fick aldrig förklaring till varför. Fick åka hem efter två veckor.

    Har ni inte skyldighet att ge ett skäl till att exempelvis bli placerad på detta?


    Rättssäkerheten är under all kritik vilket är skrämmande
  • Anonym (intresserad förälder)
    Anonym (Vaktmästaren) skrev 2021-07-09 16:47:45 följande:
    Hela yrket är ju baserat på tyckande och "magkänsla".

    Jag hoppas ingen tror att en socialutredning på något sätt är rättssäker eller evidensbaserad?

    Jag har personligen genomgått ett flertal utredningar eftersom mitt hel-galna ex ständigt skickar in orosanmälningar ang våra barn.
    Senaste gångerna så har jag erbjudit mig att montera upp övervakningskameror som dokumenterar allt som händer i mitt hem under tiden barnen bor hos mig, men det är inte utredarna intresserade av att ta del av....

    Tro nu inte att jag sitter här o är bitter, hittills har alla utredningar slutat med att exet fått sig en ordentlig näs-bränna när de kommit fram till att inget av det hon påstår är det minsta sant.
    Ja, det är sjukt. Tror många har högre tanker kring soc och deras utredningar än vad de kan leva upp till. Speciellt sådana som aldrig varit utsatta för dem. Blir man det är det helt klart ett uppvaknande. Man kan inte tro att det är sant. Har också blivit "utredd" och det ledde inte till någonting, men man blev ju insatt i deras process. Tycker den är under all kritik. Man är ju inte direkt förvånad över att det sker mängder av felbeslut i alla möjliga riktningar. 

    Har sett att SVT fått upp ögonen för detta i några uppmärksammade dokumentärer. Föräldrar som blir oskyldigt anklagade för att använda våld mot sina barn. Barn som blir omhändertagna och placerade där de utsätts för mycket värre saker än det, de skulle skyddas ifrån. Sedan har vi barn som borde omhändertas , men som inte blir det. Är medveten om att jobbet är svårt, men jag tror det behövs en helt annan kompetens och framförallt borde inte besluten fattas av politiska socialnämnder bestående av fritidspolitiker som inte kan någonting. Jag lutar nog åt att dessa beslut borde fråntas kommunerna och istället läggas under en statlig myndighet med särskilt tillsynsmyndighet. Hela processen borde kvalitetssäkras. Det är alldeles för viktiga frågor för att lämnas åt slumpen och godtycke. 
  • Anonym (intresserad förälder)
    Anonym (S) skrev 2023-01-23 23:34:21 följande:

    Måste ni lyfta gamla trådar, personen är ett troll jobbar inte på socialtjänsten då IP nr lätt kan spåras samt att de skriver under kontrakt för vad som är lämpligt hänga på vissa sociala medier.


    Det har du givetvis helt rätt i. 
Svar på tråden Jag jobbar som socialsekreterare för barn och unga - Fråga mig vad du vill