• Anotherone

    Föda vaginalt

    Ett- jag förstår din känsla, det är ett enormt arbete för kroppen, även för kvinnan som ju så att säga "är gjord" för detta. 

    Två- vad för filmer har du sett? Har du haft möjlighet att få en nyanserad bild genom att se filmer som visar en förlossning ur ett lugnare perspektiv? Om du förstår hur jag menar? Finns massor av konton på instagram tex. där doulor och andra (födelsefotografer tex) skildrar väldigt fina förlopp, riktiga drömförlossningar som inte alls skrämmer.

    Tre- jag har två erfarenheter av barnafödande, jag har försökt men det har slutat med akuta snitt två gånger. Så jag personligen kan tycka att det är jobbigt att läsa om metoder och processer som går ut på att allt ska vara naturligt, att kroppen VET hur den ska göra och att rätt andning är det enda som behövs (typ). Så har det inte varit för mig, min kropp har inte fattat ETT DUGG. Uppenbarligen.
    Med det sagt vill jag också lägga till att eftersom jag då har gått igenom två kejsarsnitt så är det också ett sätt att föda ut sitt barn. Det är inte det som är tänkt, då de allra flesta kvinnor kan föda vaginalt. Men det går. Och det gör en inte mindre kvinna för att ens barn har fötts den vägen.

Svar på tråden Föda vaginalt