Inlägg från: Mammaresan |Visa alla inlägg
  • Mammaresan

    Vi som planerar graviditet 2020!

    Åh är gärna med här och följs åt! :D Vi bestämde oss också väldigt nyligen. Också vid årskiftet! Jag är mitt i min cykel nu. Dag 13 idag men är lite osäker på om det är någon ägglossning på gång?? :/ Hade sex i måndags så kan ju vara så att jag haft en tidig ägglossning. Men är väldigt skeptisk till det då mina cykler är väldigt långa. Men vem vet! Använder inga ÄL-stickor utan haft/har Billingsmetoden som skydd samt sätt att ha koll på ÄL/fertila perioder m.m. Har funkat bra med de andra 3 barnen och de senaste 10 åren så! ;)

    Så det här är vårt 4:e gemensamma barn som vi försöker oss på. :) Det är lika läskigt varje gång att en kanske inte kommer bli gravid! :P Har extrakilon kvar sedan sista graviditeten också så osäker på om det kommer påverka denna gång.

    BIM är den 27 januari här. När är BIM för er eller när börjar er cykel för försök? :)

  • Mammaresan

    Hur går det för alla? Kan vi inte skapa en BIM lista kanske så det är lättare att följa hur det går för alla? :) 

    Inte så sannolikt att det blir något den här cykeln känns det som. Vi har haft sex en gång på dag 11 och nu är det dag 14, snart 15, så om jag nu haft ÄL så är det lite tidigt även om det såklart finns en liten möjlighet. Men vi har ju sagt att vi ska ta det lite som det kommer och det har inte uppkommit något bra tillfällen för sex helt enkelt!

  • Mammaresan
    Nathiis skrev 2020-01-08 21:34:35 följande:
    Hur gammal är din lilla ? (:

    Vi har enbart ammat nattetid ett tag men nu kände jag mig väldigt klar och det gick bättre än jag väntade mig ..

    Fick höra att det är kvälls/nattamningen som styr hormonerna men jag har ingen aning om om det är så ..
    trollkvinna123 skrev 2020-01-08 21:11:54 följande:
    Hej!

    Vår plan är oxå att bli gravida snarast, jag har inte heller fått tillbaka min mens än. Dock jobbar vi på att sluta med amningen. Just nu har vi slutat dagtid och dottern får bara amma morgon och kväll. Hoppas mensen kommer tillbaka ändå..
    Ammar också fortfarande. Fast min är inte så liten längre. Långtidsammat alla barnen men har trappat ner lite nu då jag inte vill amma lika mycket som innan. Jag fick dock tillbaka min mens efter 1 år så har haft den ganska länge nu. :) Hur gamla är era barn?

  • Mammaresan
    Tiffany skrev 2020-01-12 11:53:18 följande:
    Fick detta imorse :o men är såå svagt kan lika gärna va missfall så hade jag förra gången när de var så svagt :( el spöksträck. Ser du de?
    Jag ser absolut på det där! :D Hur många dagar är det kvar till mens, BIM?
  • Mammaresan

    Alltså fy vad trist det är att vänta nu till BIM. Samtidigt har jag precis fått en svampinfektion, ska gå på cellprovtagning på onsdag och mest troligt ändå inte är gravid för vi bara fick till det 1 gång (flera dagar innan ÄL). Haha vilken jävla grej! Det här året har inte börjat på bästa vis får jag erkänna. ;D Min förra cykel var jättemärklig också så känns som det är mycket som händer med kroppen de senaste 2 månaderna. :P


    Så väntan känns märklig för det känns inte som jag egentligen har något att vänta på samtidigt som det är det enda som på sätt och vis finns att göra. Vänta in nästa cykel och ÄL!


     

  • Mammaresan
    Tiffany skrev 2020-01-12 17:19:30 följande:
    Det är 3 dagar kvar till mens. Men tog med ett test för tidig graviditet ????
    Då får du ta nytt snart igen. Men tror absolut att det där är ett plus! :D 
  • Mammaresan
    Tiffany skrev 2020-01-14 12:07:53 följande:

    Woho HGC stiger som de ska :)


    Tänkte väl det! Stort grattis! :D
    trollkvinna123 skrev 2020-01-14 14:35:03 följande:

    Jag började blöda igår och har fyllt en tampong idag, då måste det väl vara mensen som sakta startar, äntligen?


    Japp det låter som mensen det! Är det första sedan dottern föddes? :)
  • Mammaresan

    Jag har tyckt den här menscykeln har varit konstig och jag som kör Billingsmetoden har inte sätt någon tydlig ökning i sekretet för att kunna avgöra när ÄL är så tänkte att äsch det är nog bara jag som är ringrostig! Precis kommit igång med metoden igen efter flera år nämligen. Oavsett så kom det nu..! Jättetydligt ÄL sekret så det heter duga! Haha. Så vi fick efter många om och men till det nu. Men jag är i dag 20 i cykeln så det är sent. Min mens är dock oregelbunden så inte jätteförvånad att det kan ha blivit så. Förra månaden var dock min ÄL vid "rätt" tidpunkt men då var den cykel 29 dagar också så det stämde ju ganska väl in då.

    Grattis till plusset Queenofspades!

    Kul att strecken blir starkare Tiffany!

  • Mammaresan
    emmapa22 skrev 2020-01-19 11:25:15 följande:

    Då myser vi ikväll igen. aldrig vart gravid förut så håller tummarna eftersom vi måste prickat in den perfekt. Blev chockad över att det steg så fort!! var lite halvt igår på morgonen sen gick det bara rakt uppåt varje gång jag gick på toa igen. blev nästan glädjetårar då jag inte lyckats fått utslag på testen förut. Haha man börjar direkt tänka är det något fel varför har jag inte ägglossning.. men den var bara sen verkar det som!! är det vanligt att mensen skjuts fram med om ägglossningen är 5 dagar sen? Eller bör den komma samma dag.


    Ja man räknar ca 12-16 dagar efter ÄL att mens hamnar. Det är fullt normalt att ha ÄL flera dagar både innan och efter dag 14 i menscykeln. :)
  • Mammaresan
    Mortiscia80 skrev 2020-01-19 15:30:27 följande:

    Sitter och trummar med fingrarna och väntar på att kunna göra grav.test om ungefär en vecka :)


    Samma här! Händer inte mycket... går seeegt.
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2020!