Inlägg från: linnea20 |Visa alla inlägg
  • linnea20

    Svårt att ta körkort= korkad?

    Hej,

    Jag vet inte om jag lägger tråden på rätt plats nu (kanske snarare är ett relationsproblem...).

    Jag är 25+ och har inte körkort. Flyttade hemifrån tidigt och hade därav ingen att övningsköra med förrän fram till några år sedan. Har de senaste åren övningskört sporadiskt, intensivt emellanåt men med långa uppehåll(inte vågat köra i stan/ höggravid/med barn i bilen när det är halt osv). Har mestadels kört samma vägar, när jag har kört.

    I höstas så tänkte jag att jag skulle ta tag i detta ordentligt då jag verkligen behöver ett körkort eftersom att jag bor på landet och det skulle underlätta oerhört i vardagen. Övningskörde då en hel del(under två månader ungefär), fortfarande mestadels samma vägar som vi ändå åker till vardags liksom). Körde också fem körlektioner i en stad.

    Det gick fruktansvärt dåligt, jag blev så stressad- och jag kan tydligen inte tänka när jag blir stressad. Gjorde en massa fel under den här tiden men tyckte ändå att jag hade koll på vissa moment, när jag senare skulle göra dem igen så- hjärnsläpp... Kände mig helt värdelös, och har nog också någon mental blockering vad det gäller att lära mig att köra bil(har dessutom bara kört automat).

    Min sambo har ett par gånger uttryckt att jag är korkad "som inte ens kan köra bil". Han säger det inte rakt ut, men ja. Även min svärfar har kommit med trevliga pikar i stil med "det är ju bara att gasa och bromsa" och "det kommer ta tid för dig detdär". Inte så motiverade precis...

    Har en ADHD diagnos sedan tidigare, och tror att en del av anledningen till att jag upplever det som så svårt bottnar i denna. Koncentrationssvårigheter etc. Jag vet många med ADHD som kör jättebra, men för min egen del då. Upplever ibland att jag "missar" vad människor säger trots att jag lyssnar. Har mycket lättare att ta till mig information genom text. Har också sovit extremt lite det senaste året, pga heltidsstudier(universitetsnivå) på distans i kombination med föräldrarledighet(två barn hemma på heltid).

    Jag kommer förhoppningsvis att ta tag i det här snart igen, om jag lyckas motivera mig själv tillräckligt.

    Vad jag undrar är alltså:

    Är det rimligt att uppfattas som korkad för att man "inte kan" lära sig köra bil(inte ens automat)?

    Finns det fler som har haft svårt att ta körkort att de gett upp?

Svar på tråden Svårt att ta körkort= korkad?