Inlägg från: Rödtjärnens Anna |Visa alla inlägg
  • Rödtjärnens Anna

    Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?

    Jag arbetar extra på fritids då och då och vi har knappt några treor, nästan inga mellanstadieelever där jag jobbar. Det verkar som att de äldre brukar gå hem till kompisar eller så går/åker de hem och väntar på föräldrarna. (Vi har många elever som bor en bit bort och därför åker buss ibland flera mil).

    Jag växte upp som nyckelbarn, hade dock möjligheten att gå eller ta tunnelbanan till mammas jobb. Jag tyckte att det var skönt att vara hemma. Och som det ser ut idag kommer min son få gå hem efter skolan (är dock bra 3 nu). Hans pappa jobbar skift och är hemma på eftermiddagar 2 av 3 veckor och 2 av 3 på morgonen. Den tredje veckan finns farmor och farfar 100 meter bort om det skulle vara något. Nu finns ju även mobiltelefoner som det inte gjorde på min tid, så man kan hålla koll om sonen drar till nån kompis.

    Jag tror att man växer som person om man får ansvar.... men då funderar jag ibland hit det blir med kompisar... går alla hans polare på fritids så kanske han får gå några timmar ändå.

Svar på tråden Vid vilken ålder har era barn tröttnat på fritids, på vardagar eller lov?