Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    OK att din fru är m egna manliga vänner?

    Anonym (man) skrev 2020-01-16 16:17:53 följande:

    Ja, helt ok så länge det är vänner som i BARA vänner och inte vänner som man  är smygkåt/förälskad i och vill umgås med för att bli våt i trosan.


    Och hur vet man det? Tror du att din fru skulle tala om för dig om hon var kåt/förälskad på en kompis?
    Har för mig att du varit med om detta i ett tidigare äktenskap?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-16 19:26:49 följande:
    Det är väl det som är kruxet med alla mänskliga relationer man kan aldrig veta vad den andra gör utan får välja mellan att lita på personen eller dra.

    Japp det har jag och med tanke på din reaktion så gissar jag att du varit med om något liknande fast från andra sidan :)
    Näpp, där har du fel. Jag har inte varit på andra sidan...Heller.

    Men jag har frågat här tidigare vad som menas med vänner av andra könet och aldrig fått något svar.
    Jag har tagit ett litet urval nedan.
    Vilka av dessa hade varit bekvämt för en partner att låta sin fru/man ta en weekendresa i fjällen med, där du inte kan hänga med, för du är tvungen att jobba.
    Och jag tror de flesta inte hade haft några problem om det varit samma kön på kompisen.

    Är det en kollega man äter lunch tillsammans med?
    Är det någon man träffat några gånger random på krogen?
    Är det en barndomsvän man träffar på krogen efter 15 år? Och inte hört av på dessa år?
    Är det en chatvän på något forum?
    Är ex en vän?

    Jag tycker det allmänt gått deflation på vad som anses vara en vän.
    Idag så finns det hur mycket vänner som helst och i hur många sammanhang som helst, typ 1600 facebook vänner???
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Konstigkvinnaalltså!) skrev 2020-01-17 08:06:46 följande:

    Men ni män som påstår att ni inte bryr er ett vitten om er partner har manliga vänner, menar ni verkligen att om er fru plötsligt får en ny mansbekant som hon delar intresse med, umgås mycket med på fritiden där du inte är involverad, pratar mycket och väldigt gott om honom, skulle tankarna aldrig vandra åt lite misstänksamhet då? Aldrig? Nånstans måste ju gränsen för även eran svartsjuka finnas? Eller?


    Javisst är det konstigtObestämd
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 10:52:33 följande:
    Fast jag tycker du blandar ihop saker. Det ena utesluter inte det andra. Man kan vara både kåt på någon OCH gilla personen man är kåt på som en vän oxå. Det är väl snarare det så det oftast är?

    Håller med om att det gått inflation på "vänskap" iom sociala medier. Men jag tycker inte det spelar någon större roll i det jag pratar om, Jag tror få i ett monogamt förhållande är ok med att deras partner umgås med någon som personen har känslor för oavsett om det är på nätet eller irl.
    Vad är det jag blandar ihop? Och hur vet man att partnern inte har känslor för sin kompis? Sällsynt att hen kommer hem och talar om det.
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 10:57:10 följande:
    Anonym (Anonym) skrev 2020-01-17 09:14:01 följande:
    Javisst är det konstigtObestämd
    Svartsjuka är ju tabu i dagens samhälle, alla har känt det någon gång och alla vet att det finns gränser, men då ingen vill framstå som svartsjuk och kontrollerande utan som moderna upplysta och toleranta människor så.....

    Är det jag som missuppfattar dina inlägg här för jag tycker dom verkar motstridiga??
    Anonym (man) skrev 2020-01-16 19:33:27 följande:
    Det vet man såkkart inte men jag TYCKER som sagt inte det är ok med vänner man känner mer än bara vänskap för. Gör du? Är du ok med att din partner umgås med någon han/hon är kåt på?
    Jag har egentligen ingen lust att gå i polemik med dig, för om du är den (man) som ofta har starka åsikter om otrohet, så har vi samma åsikt om detta. Men just vad det gäller "vänner" får jag inte ihop vad du menar riktigt. Jag håller med om att man kan inte förbjuda sin partner att ha vänner av motsatta könet, men det måste också bero på hur man uppfattar den vänskapen. Känner man obehag måste man kunna säga det, utan att bli tagen för ett jävla miffo.

    Tråkigt nog verkar jag inte heller denna gång få svar på vad för typ av vänner som är ok.


  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 12:22:58 följande:
    Och som jag redan skrev så kan man inte veta, men det förhindrar inte att man kan TYCKA det inte är ok och motsätter sig umgänge OM man misstänker att det är så. 

    Om du inte vill gå in på polematik varför kommenterar du öht andras inlägg?

    Det jag menar är precis det du skrev, så du verkar ha uppfattat det helt korrekt och har därmed fått svar på din fråga. Man kan inte förbjuda sin partner att ha vilka vänner hen vill, men själv har man ju oxå all rätt att tycka vad man vill om sin partners umgänge med andra.och man måste ju oxå kunna säga vad man själv tycker och känner. Precis som hen har rätt att umgås med vem hen vill så har ju även du rätt att känna vad du vill och säga vad du tycker om din partners umgänge med andra OCH även välja bort en partner du tycker beter sig olämpligt. Respekt går åt båda hållen.
    Tycker faktiskt inte jag fått något svar. Lite svävande bara.

    Skall jag tolka ditt andra stycke som att du blir aggressiv?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Anonymous) skrev 2020-01-17 12:33:34 följande:
    Gammal barndomsvän: Ja
    AW med kollegor: Ja 
    Gammalt EX som partner ej har barn med: Nej!
    Ny manlig vän, träffad på gym eller gemensam aktivitet: Hell no!

    ...och innan nån säger  "du kan inte bestämma över din partner". Sant, men jag kan då ge henne valet: Mig eller din nye manlige vän, välj nu. 
    Äntligen ett svarGlad
    Men måste ändå fråga. Gammal barndomsvän som hen inte haft kontakt med på 15 år. Det jag menade med just det exemplet var om dom började umgås intensivt? Kanske sticka till fjällen en weekend? (Kan även gälla EN kollega)

    Och sista stycket funkar väl om man inte varit gift i 10 år, utan man bara är ihop, men om man har varit gift i 10 år, ställer man bara det ultimatumet då?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 12:46:55 följande:
    Så du förstår inte det du själv skrivit? Ja det kan jag tyvärr inte hjälpa dig med.

    Ska jag tolka ditt påstående om min sk aggressivitet som att du har brist på bättre argument?
    Fan vad du tar i. Tagga ner.
    Jag är ute efter ett svar som (Anonymous) gett. Inte några spydigheter.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 13:48:24 följande:
    Nämen nu vart du väl allt aggressiv :)

    Jag kan absolut för en vettig debatt NÄR du börjar göra det Du fick ett svar på din fråga, att den sen kanske inte passade dig i smaken må väl vara, men då är det förmodligen bättre att du då förklarar exakt vad det är du inte fick svar på än att säga att du inte fått svar och börja anklaga andra för att vara aggressiva för att de inte svarar som du vill.
    Ok, men om vi säger så här då.
    Du gick hårt åt ts i tråden "(Jag vill ligga med min kollega, är gift)" och jag håller med i mycket du skrev där. Men bortsett från hennes önskningar och svekfulla tankar som enligt henne varken hennes man eller kollegan kände till, hände ju egentligen inget speciellt.

    Sådär skulle jag kunna tänka mig att många kompisrelationer mer eller mindre ser ut. Utåt sett såg det säkert ut som att dom bara var jättebra kompisar.
    Hon tyckte det var helt ok, för dom hade aldrig gått över gränsen.
    Och egentligen har hon ju helt rätt enligt dom som argumenterar för kompisrelationer mellan könen. Om man inte går över gränsen vill säga...
    Ingen kan ju styra vad som händer i någon annans huvud (eller ens i sitt eget) och ingen vet heller inget om det, om man inte gör som ts i den tråden, skriver om det på FL.

    Andra trådar talar om mångåriga kompisrelationer där man enbart varit kompisar, och så plötsligt händer det, dom blir kära.
    Är det bara då, "Tack för kaffet, ha det bra".

    Så jag vet inte...Men visst finns det för partnern en problematik att förhålla sig till runt att ha kompisar av motsatt könet.
    Speciellt för att det finns folk här som skulle kicka ut partnern om hen hade åsikter om deras kompisförhållande. 
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (man) skrev 2020-01-17 15:09:54 följande:
    Ah, så nu kommer det fram... du gillade inte vad jag skrev i någon annan tråd. Det förklarar ju din inställning till mina inlägg i denna tråd. Tja vad kan jag säga, jag kan inte rå för vad andra tycker om mina inlägg i andra trådar, och ärligt talat bryr jag mig inte speciellt mycket om det. 

    Om jag minns den tråden rätt så var det INTE vad hon kände jag kritiserade utan vad hon GJORDE, för hon gjorde fan så mycket mer än att bara känna saker utan anordnade dejter och ensammöten med sin kollega, och det var något hon pysslat med i över ett år och envisades med att fortsätta med men förnekade in i det sista att det skulle vara en pågående affär enbart för att hon inte haft sex med honom och att de bara var vänner trotts att hon i trådstarten skrivit att hon ville ha sex med honom. Det är väl om inte annat ett typexempel på ett förhållande som INTE bara är vänskap, Och om jag inte minns fel så var hon medveten om att hennes man inte alls skulle gilla eller accepterat hennes umgänge med kollegan om han hade vetat sanningen om vad hon kände för honom och det var oxå anledningen till att hon höll tyst om det i sina samtal med sin man.

    Hur många män eller kvinnor tror du skulle uppskatta att deras partner gjorde som hon gjort?
    Men det var ju helsike vad du missuppfattar allt. Jag säger ju att jag höll med om mycket i dina inlägg där. Jag är på din sida !!!!

    Grejen är ju att ingen annan visste, det fanns bara i hennes huvud. (Och kanske kollegans, men det var inget som kom fram) Och det är ju precis det denna tråden handlar om. Litar man på en partner som har en så jäkligt nära relation med någon av det andra könet?
Svar på tråden OK att din fru är m egna manliga vänner?