• viseversa

    Får dagens barn inte lära sig hyfs?

    hur gammal är du ts? Får känslan av att du är typ 75 år som du utrycker dig. och du har inga egna barn heller uppenbarligen=) haha

  • viseversa
    Anonym (G) skrev 2020-01-13 15:39:47 följande:
    Jag har fyra barn och skulle aldrig acceptera sånt beteende från barnen. Självklart kan man uppföra sig trevligt trots att man är liten. Handlar om uppfostran.
    jag frågade inte dig=) Och jo mina barn får äta innan alla satt sig och i mitt hus tycker vi inte dom äldre är viktigare alls. Varför ska dom äldre ta först? Fattar inte det. Tackar för maten gör dock mina barn. och bordsskick har dom också. Men ts pratar som en barnlös torr gamman nucka. Ursäkta men det gör hon. 
  • viseversa
    Anonym (G) skrev 2020-01-13 15:56:42 följande:
    Lika jävla trevlig som vanligt.
    Självklart har ts rätt att reagera. Hade vem som helst gjort, även de MED barn som har lite pli på dom. Inte du dock verkar det som.
    Nej mina ungar är som vilda babianer. Haha Men vad bra då att det finns så perfekta förädrar som du. Grattis klappa dig själv på axeln (ironisk) Jag väljer mina strider och dom sköter sig kring matbordet är trevliga och omtänksamma lyckliga och snälla. Tycker det räcker. Jag tycker inte vi vuxna är vikigare än barnen. Jag tycker inte barn ska synas och inte höras. Barn ska inte behöva sitta stilla och vara tysta vid matbordet. Men dina barn kanske är små porslinsdockor som sitter tysta och kuvade och inte vågar prata utan att dom blir tilltalade. Stackars barn=)
  • viseversa
    Anonym (nja) skrev 2020-01-13 15:41:14 följande:
    Hos oss får alltid barnen ta först, så blir det lugnt för oss vuxna sen så det som står i TS blev jag förvånad över. För sådär 100 år sedan var ju allt "barn ska inte synas och höras" och då var det säkert så att de vuxna tog först. 
    Däremot verkar det ju knäppt om de bråkade och väsnades när de skulle ta mat.

    Det är inte självklart att man ska vänta på alla innan man börjar äta när man är många, men visst kan man bestämma det. Det borde dock ha sagts innan folk tog av maten. 
  • viseversa

    Det du kan göras ts är om du bjuder hem dom till dig så berättar du att i ditt hus/hem gäller mdessa regler. Men att sitta och ha åsikter på uppfostran när du inte är den som bjuder är bäddat för att bli den gnälliga torra nuckan utan barn men som ändå är expert på uppfostran(ja såna träffar man på ofta tyvärr)

    Alla har inte samma syn på fostran. Och detta med att dom äldre ska få ta först är väldigt gammalt och om någon skulle påpeka det för oss skulle jag nog mest stirra på personen i fråga.

    Mina barn är inte mindre viktiga och ska ta mindre plats än du eller andra vuxna. Att dom inte ska bråka och retas och tävla tycker jag också är en självklarhet. Men att trycka på allt dom gjorde "fel" enligt dig är överdrivet.

    För min räcker det att barnen äter fint med kniv och gaffel. Inte skriker retas eller bråkar vid matbordet. Att dom tackar för maten och tar undan sin tallrik. Samt är trevliga och snälla mot varandra och andra.

    Men dom behöver inte sitta och vänta och få ta mat och efterrätt sist. Dom behöver inte vänta tills alla satt sig. Och JA dom får lämna bordet när dom är klara även fast vi vuxna sitter kvar och äter vidare. Jag har heller aldrig tänkt hoppa på fenomenet "barnbordet" som fanns när jag var liten. Där barnen fick sitta och dom vuxna satt vid ett stort bord och dit matern alltid kom sist samt efterrätten så den var helt smält. 

Svar på tråden Får dagens barn inte lära sig hyfs?