• Anonym (H)

    Får dagens barn inte lära sig hyfs?

    Håller med om om det mesta utom att vuxna ska ta mat före barnen. Låter som ett arv från 100 år sedan. Att härja i en buffé eller ta över alla konversationen vid en middag är självklart inte ok. Föräldrarna måste styra upp det. Hos oss får barnen ta först, för det är lugnast så. Är vi så många som 8 får de börja äta innan alla satt sig. De minsta barnen får hjälp av en förälder att ta.

    Det där med att ?respektera? äldre har gått i absurdum bland några i min släkt. De äldre vet alltid bäst. Så är man 50 år och en 70-åring finns i sällskapet får man inte säga emot eller ifrågasätta den äldres åsikter. Även fast den äldre är helt bakom flötet (även som ung) och inte har det minsta koll på något. Att bli äldre behöver verkligen inte betyda att bli klokare.

  • Anonym (H)

    ... och hur roliga var uppstyltade middagar för typ 40 år sedan? Jag minns det med fasa. Barnen var typ livrädda för gästerna för de var tydligen så mycket mer värda. Barnen fick bara prata om de blev tilltalade. Inget barnen sa var intressant. Nu behöver det inte spilla över åt andra hållet med anarki och kaos för det.

    Vi har också haft olika arbetstider, aktiviteter etc och har inte haft gemensamma middagar på vardagar där samtliga varit samlade öht. Vi gjorde sånt på helgen. Att tacka för maten och inte härja kan man lära sig ändå.

Svar på tråden Får dagens barn inte lära sig hyfs?