Inlägg från: Anonym (Hmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hmm)

    Trött/gravid mamma till 2 åring som vägrar somna..

    Jag måste tyvärr gå mot strömmen här och inte rekommendera att minska på dagvilan. Hon är ju så liten ännu, men det är väldigt individuellt hur länge man behöver sova på dagen.

    Vilka tider brukar hon vanligtvis vakna och somna?

    Tänker på det när de skrev att hon tidigare sov länge på dagen och då somnade bättre på kvällen? Har hört att sömn föder sömn och det märks även på mina barn.

    Jag är själv gravid och har en 2-årig dotter så detta känns mycket lika vår situation, min dotter brukar också sova väldigt länge på dagarna (2-3 timmar) och vi har gjort valet att inte ta bort den dagssömnen, trots att nattningen ofta varit jobbig. Finns ju annat att prova med. Min tjej har inte bö

  • Anonym (Hmm)

    Tryckte iväg av misstag...

    Min tjej har inte börjat förskolan ännu så jag har tänkt att det inte gör något fastän sovtiderna blir lite konstiga, så hon får sova länge på morgonen och sen tar hennes pappa (som är mer kvällspigg än jag) nattningen, alternativt hjälps vi åt om jag orkar. Och det har ibland blivit väldigt sena kvällar (22-23.30) innan hon somnat, men sen sover hon gott till 09 åtminstone... Nu är jag redan i v. 40 så är ledig, men detta funkar bra för oss. Vi har provat att låta henne vara vaken hela dagen någon gång, men det blir omöjligt för någon att orka med till kvällen. Hon blir alldeles för trött och inte alls samma snälla tjej som hon annars är.

    Ni gör så klart det som passar er bäst, ville bara berätta hur vi gör. Nu har du kanske en lång tid kvar att behöva jobba och speciellt om din man inte är hemma och kan hjälpa så blir det ju svårare. Hoppas ni hittar en fungerande lösning! :)

Svar på tråden Trött/gravid mamma till 2 åring som vägrar somna..