• Anonym (.)

    Känner du dig trygg i Sverige?

    Fler och fler flyttar tydligen ut ifrån Sverige på grund av otryggheten och många tycker det är försent att få tryggheten tillbaks. jag har själv hört att det har varit enormt annorlunda på 60-70 & 80-talet.

    Hur känner ni själva? Håller ni med om andra som anser sig att andra länder är tryggare och därför så åker de dit och flyttar.

    Jag kollade på en interjuv på Youtube om en person som flyttat till Spanien. Spanien är tydligen väldigt tryggt där poliser patrullerar och så. Jag kunde själv inte låta bli att känna ett sug av att flytta dit. Tyvärr har jag inte så bra ekonomi och är nervös över om det skulle vara lätt att lära sig språket och hitta ett jobb. Men det skulle vara roligt att börja allt på nytt på något vis.

    Varför är det en majrotet av män som anser att det är otryggt i landet och många kvinnor anser någonting helt annat.

    Vad känner ni själva?

  • Svar på tråden Känner du dig trygg i Sverige?
  • Anonym (.)
    Tiffany skrev 2020-01-21 00:54:05 följande:

    Känner mig inte trygg alls.

    Var på en promenad häromdagen , då såg jag en ensam man komma springandes mot mig o blev livrädd, hann tänka tusen tankar tills han sprang förbi o jag insåg att det var en vanlig joggare...

    Känns som att man är helspänd hela tiden ute ,orolig för våldtäkt,rån,misshandel,kidnappning ja till o med att skjutas...


    Den där rädslan om att bli påhoppad och misshandlad bär jag också på. Jag minns när jag förut tog promenader under kvällstid. Numera känner jag mig snarare rädd och tänker att det är mer tryggt hemma och borde nog inte alls gå ut när mörkret faller.

    Jag tycker det är tråkigt för det är egentligen då som jag har tid. När kvällen börjar närma sig, tyvärr så är det den tiden på året där det blir mörkt så fort och då kan jag liksom inte gå ut.

    Det är rätt oroligt överallt. Jag flyttade till ett område som sades sig vara tryggt. Men fick höra ifrån grannskapet att det stämmer att det var väldigt tryggt område, men för ca tre-fyra år sedan så har det varit oroligt och det börjar falla emot utsatt område. Jag tycker hela tiden det kommer nya utsatta områden hela tiden. Det växer och växer.

    Jag tror även att vi kommer råka ta in fel personer inom poliskåren allt vanligare. Jag tror det kom en diskussion om att polisen skulle sänka kraven över att bli polis just för att de faktiskt behöver folk. Människor slutar och problemen växer. Så av desperation kommer polisen sänka deras krav allt mer, tror jag. Det kommer sluta med att allvarligt fel personer kommer få ha rätten till farliga medel så som pistoler och annat.

    Det kommer gå illa, tror jag. Mycket illa.

    Det gjorde mig också rätt ledsen och upprörd när jag såg en liten klipp på Youtube ifrån nyheterna där det hade skett stora bomber/spräningar i ett område i Stockholm. Varav en journalist/reporter gick runt och frågade människor runt oroligheten där en äldre man sa att det är ingenting nytt. Det är så där numera. Så denna otryggheten tycker många att det är fakta och det syns överallt.

    Jag tycker ändå att landet var mer tryggare under 60-70 och 80-talet.  Men många här verkar tycka någonting annat?

Svar på tråden Känner du dig trygg i Sverige?