Inlägg från: Anonym (gå?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (gå?)

    Ha barnen hemma?

    Anonym (Pragmatisk) skrev 2020-01-16 09:22:09 följande:
    Men varför läser du inte problemet och får dina barn till skolan? Sätt dig själv och barnen i en taxi och åk dit. Problem solvens.
    Händer sådant här i stan känns det som en självklar lösning. Men där mina släktingar bor på landet finns det inte en taxi på fyra mils avstånd (=en femhundring bara i framkörningsavgift) och de som finns är ofta bokade.

    Min spontana undran är varför skolbarnen inte kan gå en kilometer till skolan och varför de inte brukar göra det, är det  motorväg hela vägen?
  • Anonym (gå?)
    Anonym (Aj) skrev 2020-01-16 08:01:27 följande:
    Ingen av oss känner oss trygga med det.

    Ja jag vet att det är skolplikt, men det är inte bara mitt ansvar. Här är det pappan som brister.
    Jag hade nog inte kommit på taxi direkt själv om jag blivit paff och eftersom mina barn inte hade telefon i den åldern kanske jag inte varit säker på att kunna få hem dem på smidigt sätt även om de kom iväg. Men jag blir förvånad att du inte vågar låta barnen åka en dryg minut taxi med något etablerat taxibolag.

    Jag tror knappast att det var någon katastrof att barnen missar en skoldag om de går dit i vanliga fall. Men du verkar inte ha varit särskilt intresserad av att lösa något utan i stunden mest ute efter att förlägga skulden på pappan. (Som väl iofs hade det mesta av  skulden i det hela - hade han mycket på jobbet kunde han gått en halvtimme tidigare med barnen - men att konstatera att det är pappans fel löser knappast situationen.)

    Hos oss anmäler man för övrigt frånvaro via webben, frånvaron anmäls med datum eller klockslag men inte med anledning.

    Har ni planerat inför morgondagen då? Om du blev så skadad kanske du inte kan gå då heller.
  • Anonym (gå?)
    Anonym (X) skrev 2020-01-17 21:38:55 följande:
    Här hos oss är det då lördag imorgon...
    Haha, det var det ja.
Svar på tråden Ha barnen hemma?