Inlägg från: Anonym (Kajsis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kajsis)

    Folk som frågar om 'de ska ha något med sig'

    Skriver någon "ni behöver inte ta med er något" tolkar jag det som "detta är en superavslappnad middag och inget krumbuktande för min skull". Annars tar jag med en liten present som en blomma eller hemkokt marmelad.

  • Anonym (Kajsis)
    Anonym (Sven) skrev 2020-01-17 08:08:10 följande:

    Fast på frågan, ska jag ta med mig något, får du då någonsin svaret, Ja gärna en liten present till mig ?

    Jag skulle känna mig girig av att svara så även om jag verkligen blir glad av att få något.

    En present är något man får utan att be om i min värld. Avtalar man om det så är det en betalning inte en present. Att be gästen ta med sig något till middagen som tillhör middagen är en annan sak, då ber man om hjälp med själva middagen och det är aldrig fel att hjälpas åt.


    I min umgängeskrets skriver dolk rätt ärligt. Alltså "ni behöver inte ta med något"= avslappnat. Skrivs inget sånt = inte lika avslappnat och då tar jag med present. Inte svårt.
  • Anonym (Kajsis)
    Anonym (Sven) skrev 2020-01-17 09:49:47 följande:

    Nyfiken på hur ni formulerar er om ni vill att man ska ta med något. Snälla kan inte du skriva ett svar på frågan, Ska jag ta med något ? ,där svaret är att man inte behöver köpa mjölk men gärna en blomma ?

    Vore väldigt spännande att läsa för själv känns det helt omöjligt att få till ett sådant svar på ett trevligt sätt.

    Jag menar inte att ifrågasätta det du skrivit jag är bara genuint intresserad och tycker faktiskt att det är ganska svårt.


    Jag har redan svarat. Skriver man uttryckligen att inte ta med något = avslappnat, ta alltså inte med något och tänk inte på presenter. Skrivs INGENTING så gäller finare tillställning och man kan ta med present om man vill. Har värden glömt något till middagen skriver denne uttryckligen vad som fattas och ber någon köpa på väg. Inte svårt alls som sagt.
  • Anonym (Kajsis)
    Solarn skrev 2020-01-17 12:00:55 följande:

    Fast här gäller ju situationen om du som gäst frågar värden om du ska ta med något, om du gör det, frågar du verkligen då om det är en blomma till värdparet du ska ta med dig?


    Och jag skrev hur jag tolkar det beroende på vilket svar jag får. Vad är så svårfattat?
  • Anonym (Kajsis)
    Anonym (Sven) skrev 2020-01-17 12:28:23 följande:

    Nja, kommunikation är uppenbarligen svårare än så. För jag förstår tyvärr inte vad du menar.

    Om du får ett sms med frågan, ska jag ta med mig något ? Svarar du verkligen inte då? Min fråga gällde vad ni i er krets svarade på ett sånt sms om ni inte behöver något till middagen men uppskattar att få en blomma eller liknande.

    Du behöver ju naturligtvis inte svara min nyfikna fråga men det verkar som att vi inte riktigt förstår varandra. Jag tycker kommunikation via skrift kan vara knepigt så det är väl jag som är dålig på det. Därför frågar jag


    För att du ser problem i allt. Gör man inte det, som jag och min umgängeskrets, så är det inte svårt. Alls.

    Men jag tar det en tusende gång då så kanske du fattar... Om jag eller någon annan bjuder in till middag och skriver att inget behöver tas med så betyder det att det är avslappnat. Skriver de inget sånt tar man med present om man vill. Värden har skickat ut detta och inga följdfrågor behövs.
  • Anonym (Kajsis)
    Solarn skrev 2020-01-17 12:41:05 följande:

    Jag har aldrig hört talas om att en fråga till värdparet om man ska ta med något skulle innefatta en liten gåva till värdparet, det är det jag reagerat på, hur skulle man kunna svara på en sån fråga att man gärna skulle vilja ha en chokladask eller en flaska vin, skulle du kunna det?


    Läser du mina inlägg ser du vad jag svarat.
Svar på tråden Folk som frågar om 'de ska ha något med sig'