• Anonym (D)

    Skaffa barn utan fast inkomst

    Har du ingen SGI att grunda föräldrapenningen på så får du 7500 kr per månad INNAN skatt förutsätt att du plockar ut full föräldrapenning - alltså använder upp 7 dagar i veckan. Använder du färre dagar får du givetvis mindre. Ni får barnbidrag på 1250 kr/månaden och kan ha rätt till bostadsbidrag beroende på era inkomster och hyra.

    Barn kostar ja. Visst kan man köpa mycket begagnat men det plockar till ändå. Det är mat (och kan/vill du inte amma så ersättning vilket är dyrt), försäkring, skor, fritidsaktiviteter, högre kostnad så fort ni vill göra något (biljettpriser, extra person att betala utemat för osv) osv. Ju äldre barnet blir desto dyrare blir det också generellt. Oförutsedda utgifter kommer också hela tiden, och även om det inte alltid har med barnet att göra så blir det svårt ekonomiskt när man lever på föräldrapenning (och då ännu svårare om man har lägsta nivån vilket ni kommer få).

    Jag är ensamstående och blev dessutom varslad under graviditeten. Så jag var alltså arbetslös och singel när jag fick barn, men jag hade en ganska bra SGI och får hyfsad föräldrapenning, ändå är det svårt ekonomiskt om man inte vill plocka ut föräldradagar för varje dag.

    Med det sagt. Ni gör ju som ni vill. Mitt råd blir ändå att skaffa en SGI, spara ihop en buffert ni känner er trygga med och skaffa inkomster. Helst fast jobb, men det lär ni ju aldrig få säger du. Det kommer underlätta föräldraskapet, minska risken att ni går isär och ta bort stressen och magontet som kommer med att ha det svårt ekonomiskt.

  • Anonym (D)
    vegaveravegavera skrev 2020-01-18 18:09:07 följande:

    Man får väl extra stöd om barnet föds sjukt hoppas jag? Nu tycker jag du håller på bara. Gå inte ut på vintern istappar kan falla ner i ditt huvud! Man kan inte tänka ?tänk om? hela tiden. Folk skaffar ju barn hela tiden utan inkomst. Håller på och soc-driver och SEN börjar dom plugga vid 30 års ålder. Så länge man har en lägenhet och får in några slags pengar på ett lagligt vis så är man en lämplig förälder tycker jag. Men är också orolig såklart, vilket väl är en adekvat känsla när man funderar på att starta familj. Det är så överdrivet mycket grejer folk skaffar till sina barn nu för tiden. Man kapitaliserar på blivande mammors oro och får dom att tro att dom behöver 3 babynest 2 vagnar snuttskydd bajshandskar och gud vet allt. Jag litar på min förmåga att uppfostra och ta hand om ett barn, det är bara ekonomin jag är orolig för, finns värre saker att tvivla på inför barn, eller?


    Men skaffa barn då. Varför frågar du ens, du har ju bestämt dig och du vet ju allt bättre än oss som har barn. Kör på. Skaffa barn. Sedan kommer du inse. Men då är det för sent.
Svar på tråden Skaffa barn utan fast inkomst