Inlägg från: Anonym (Ladybug) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ladybug)

    Skaffa barn utan fast inkomst

    Ni gör som ni vill.

    Men det är ganska skönt att ha en okej ekonomi så att man kan njuta av bebisen utan att ständigt oroa sig för pengar, kunna vara hemma med barnet så länge man vill och inte vara tvungen att börja jobba när ungen är precis ett år för att man inte har råd att vara hemma mer, osv osv.

  • Anonym (Ladybug)
    vegaveravegavera skrev 2020-01-18 20:07:21 följande:

    Det är jättesvårt att förklara min situation utan att ni vet vilken bransch jag jobbar inom och det vågar jag inte skriva ut här för vill inte att bekanta ska råka läsa denna tråd och koppla den till oss. Men det handlar inte om att starta något företag tillsammans eller hitta något jobb på det sätt ni skriver. Framtiden är och kommer förbi oerhört oklar! Men jag antar att med ett barn i bilden så skulle väl åtminstone en av oss bli tvungen till att ha en deltidsanställning någonstans i vissa perioder. Vi kanske kunde turas om om att vara den som behöver ha ett brödjobb. Men heltid vill jag verkligen aldrig jobba någonstans, det skulle ödelägga hela min egen praksis och få mig att må dåligt. Samma för min kille. Men självklart kan vi tänka oss att båda två jobba på ordentligt på nått deltidsjobb några månader innan bebis om vi visste säkert att det var det som skulle hända!


    Har ni inga barn så kan ni göra som ni vill, bo under en gran och leva på luft om ni vill, men du måste inse att har ni barn måste ni ha någon slags fast inkomst, för barn måste ha näringsriktig mat, fast bostad, vinterkläder osv.Och det handlar inte bara om småbarnsåren, utan i ca tjugo år.

    Ni får kanske fundera igenom hur ni vill leva.

    Vill ni leva fågelfritt, utan krav på traditionellt jobb eller ansvar går det kanske inte att ha barn.
Svar på tråden Skaffa barn utan fast inkomst