• Sasu

    Skaffa barn utan fast inkomst

    vegaveravegavera skrev 2020-01-18 18:28:10 följande:

    Jag lyssnar gärna men tycker ni ger omöjliga prognoser. Säger att jag måste ha en massa grejer som jag vet att jag aldrig kommer att ha. Alltså heltidsjobb, hundratusentals i besparingar, bostadsrätt och rik partner. Hade hoppats på lite mer peppande historier. Men familjeliv är väl fullt av 37+ åringar som väntat för länge med att skaffa barn för att fixa ett totalt vattentätt liv, för att sedan upptäcka att dom kanske väntat för länge för nu var det plötsligt svårt, och så vägrar ni erkänna att det var ett misstag att inte skaffa barn tidigare när äggen var i form...


    Jag är lika gammal som du, men du verkar ju inte inse att ett barn kostar redan innan födseln.
    Ifall du vill ha ordentligt stöd om barnet föds sjukt eller du får komplikationer under graviditeten eller förlossningen så får du ju köpa en ordentlig gravidförsäkring (1200+ kr)
    järntabletter kostar ca.200kr, en paket i månaden,
    vitamintabletter (ca,200kr/månaden),
    Barnvagn ca.700-15000 beroende på om du vill ha en begagnad eller helt ny, vagnar ges sällan bort gratis just pga att de är dyra.
    Barnkläder kan du få billigt, men du får tänka på att barn växer ur kläder otroligt fort. men du kan räkna med att barnkläder begagnat i flera olika storlekar kan gå på 1500kr+
    Babyskydd ska inte vara krockat och du kan räkna med att betala 300kr+ för ett babyskydd begagnat, 2000kr+ för ett nytt.
    Spjälsäng kan ges bort gratis, men oftast får man betala 300kr+ för en begagnad spjälsäng i bra skick.
    Sängkläder, madrass skydd kan hittas begagnat, inte så dyrt att köpa nytt, ca.200kr på ikea.
    Barnstol 50-100kr begagnat
    Ersättning ifall du inte ammar eller inte kan amma kostar 100kr för en paket, den tar slut otroligt fort, så ca 200-300kr i månaden där,
    blöjor 2pkt i månaden ca 300kr, rekommenderar inte icas eller basic blöjor. upplever att barn får mycket utslag och irriterad hud av dessa blöjor.
    våtservetter runt 30kr/paket.
    Barnförsäkring ca.250kr i månaden
    Sparande till barnet i framtiden ca.100kr i månaden.

    detta är bara innan födseln och första halvåret. sen kommer det matkostnader för barnet när ni börjar med mat vid ca. 6 månaders ålder.

     För att spara in pengar första månaden på blöjor och våtservetter så finns det baby boxar som ger dig gratis grejer, alla baby boxar finns på denna sidan: babypaket.com/ Samt att du får en påse på BB med lite grejer till första tiden med din bebis.

    Jag trodde inte heller att ett barn skulle kosta så mycket, men det blir mycket pengar första året som endast läggs ut på barnet. Just därför är det en bra ide att ha en stabil ekonomi, en buffert och hög SGI om ni inte vill leva knapert varje månad.

    Men jag kan inte sitta här och säga att ni inte ska skaffa barn nu, det är helt upp till er. Om ni vill ha barn nu så kör på, men försök att få upp en bra ekonomi under tiden.

Svar på tråden Skaffa barn utan fast inkomst