Inlägg från: Anonym (Sanna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sanna)

    Har de rätt att kolla i vagnen?

    Anonym (Mamma) skrev 2020-01-18 21:47:24 följande:

    Suffletten går ju ganska djupt ner. Kändes väldigt förnedrande att han reser sig från sin plats, går bak och säger åt mig att visa vad jag har i vagnen. Tror knappast det är helt okej.


    Säkert inte så kul upplevelse, men samtidigt så har man ju önskat några gånger att det gick till så, när gratisåkande med tomma vagnar tar upp plats för någon med en riktig bebis. För det har hänt flera gånger, att när bussen kommer och alla inte får plats så är det någon med tom vagn (och inget barn med sig öht) som tränger sig på, trots platsbristen. Och inte går de fram och betalar heller, som man ska göra när vagnen är tom.
  • Anonym (Sanna)
    Anonym (chaffis) skrev 2020-01-18 23:50:27 följande:

    Stockholms lokaltrafiks bussar är gratis för alla med barnvagn och även för personer med rollator och rullstol på alla sträckor förutom några undantag. Anledningen är för att de måste gå på på mitten och kontrollen sker framme vid föraren. 


    Fast vad gäller barnvagn är det väl bara gratis för dom med barn i vagnen. För att de inte ska behöva lyfta upp/lämna barnet i vagnen ensamt för att gå fram och visa biljett.
Svar på tråden Har de rätt att kolla i vagnen?