• Malin010

    Lyckligare att flytta utomlands?

    Ni som skriver att man inte blir lyckligare av att flytta utomlands ? har ni provat det?
    Jag flyttade utomlands. Jag mådde fruktansvärt dåligt, var ensam och deprimerad, och hade varit det länge. Förstod att för att saker skulle förändras, så behövde något drastiskt hända. Så jag packade mina väskor och åkte till andra sidan jorden, helt själv.
    Det var det bästa beslutet jag någonsin gjort. Har fått de bästa minnena i mitt liv.
    Nu är det flera år sen jag gjorde det, och bor fortfarande utomlands. Vill flytta tillbaka till Sverige. För nu har jag många andra problem. Så visst, man kan inte fly sina problem. Men om du mår dåligt och vet att något behöver förändras, varför inte prova göra något drastiskt. Bättre än att inte göra något alls.

  • Malin010

    Hur gammal är du förresten och varför har du valt Tyskland av alla ställen?

  • Malin010
    Alexi skrev 2020-01-19 19:41:12 följande:

    Men herregud, varför skulle livet bli plötsligt lättare i ett annat land? Där man inte känner någon, inte kan språket, inte kan byråkratin osv osv. Ett annat europeiskt land är ju ingen större skillnad från Sverige, bara krångligare av ovanstående skäl.

    Lös dina problem först, sen kan du fundera på att flytta! Men


    Har du själv flyttat utomlands?
  • Malin010
    Anonym (Vet inte vad) skrev 2020-01-19 19:40:32 följande:
    Jag är 30 och jag har känt att jag inte gjort något rätt i hela mitt liv, jag vet inte riktigt om jag använder mig av fel strategier i livet. Jag är en person som inte orkar då det kommer motgångar.

    Jag har några jag känner där nere och jag är ganska fattig så jag får väl hjälp med tak över huvudet.
    Ok. Att flytta utomlands funkar inte för alla. Det handlar mycket om tur. Jag hade mycket tur. Man hamnar på rätt ställe, träffar rätt människor. Det kan gå åt pipan för dig. Men det kan också bli det bästa beslutet du någonsin tagit. 
    Sen är ingenting definitivt. Du kan ju prova det i några månader, känns det skit så flytta tillbaka igen. Vad har du att förlora?
  • Malin010
    Anonym (Vet inte vad) skrev 2020-01-20 16:32:30 följande:

    Är stämningen annorlunda där? Att folk är allmänt gladare att det är skönare land?


    Det låter på dig som om du vill att det nya landet ska lösa dina problem. Det kommer inte hända, var du än flyttar. Att flytta till ett nytt land kan hjälpa genom att det tvingar dig själv att förändras. Du blir tvungen att fråga främlingar om hjälp, tvungen utforska nya områden och städer, tvungen att lösa problem, vilket kan ge dig en riktig kick och få dig att känna dig självständig och stark. Är du dock inte villig att göra detta kommer det inte funka. Själva flytten kan fungera som en katalysator, men det blir ju du som förändras, inte landet.
    Men jag förstår hur du tänker, Sverige är inte ett socialt land. Det har varit lättare för mig att få kontakt med människor och få vänner i andra länder. Å andra sidan kan det också bero på att folk är mer nyfikna på en och mer villig att ta kontakt med, och hjälpa, en person från Sverige, än person från deras egna hemland.
  • Malin010

    För att flytta utomlands ska funka krävs en väldigt stark drivkraft, en stark vilja att må bättre och leva bättre. Min depression gav mig den drivkraften. Om du inte har den, kommer det inte funka, tyvärr... 

Svar på tråden Lyckligare att flytta utomlands?