• Bobo

    Ok att lärare basunerar ut provresultat inför klassen?

    Anonym (Lärare) skrev 2020-01-19 19:54:51 följande:

    Ärligt talat skulle jag nog anse det som kränkande och jag har aldrig ens tänkt tanken på att göra det, men instinkten säger att det bryter mot sekretessen. Vissa saker är allmänna handlingar men studieresultat ska vara sekretessbelagda tills betyget satts, vilket då blir en allmän handling.


    Njae, det är väl endast nationella prov som är sekretrssbelagda? Har svårt att se att man kan klassa andra läxförhör/ prov som sekretessbelagda.

    Väldigt oproffsigt av läraren och inte ett ?vanligt? beteende hoslärare, skulle jag säga. Om jag hade varit TS så hade jag först hört av mig till läraren, via mail, för att få reda på vad som hänt och varför. Beroende på svaret hade jag sedan kontaktat rektorn. Om läraren har en rimlig förklaring eller är vädigt ångerfull skulle jag inte dra det vidare. Då känns det som att hen har insett sitt misstag och inte kommer göra om det. Skulle personen istället vifta bort fet hade jag inte tvekat att upplysa hennes chef.
    Jag tänker att alla kan få hjärnsläpp och göra fel ibland men om man står för det och ber om ursäkt så tycker jag wtt man kan få en ?andra chans?.
Svar på tråden Ok att lärare basunerar ut provresultat inför klassen?