• Anonym (S)

    Förhör ni era skolbarn inför prov?

    Jag tror det skiljer mellan skolor. Läroböcker (som man kan läsa) kan man också ha på nätet. För oss har det varierat. Vihade så med matte ett tag (dock ej av ekonomiska skäl) För att kunna hjälpa som förälder behöver man ha tillgång till genomgångarna för att vara säker på att man visar rätt tillvägagångssätt. Det är också bra med facit för att dubbelkolla att man gjort rätt. Det är betydligt svåeare att hjälpa till som förälder om det inte finns skrivet material i någon form.

    Det jag gjorde var att lyfta det med läraren vilket gjorde att fler saker las ut tillgängligt till alla, och många gånger satt jag och googlade på olika mattesidor på nätet.

    På mitt barns skola fanns läxhjälp med lärare. Jag tror generellt att mycket byggs upp idag med utgångspunkten att föräldrar inte ska behöva hjälpa till, vilket absolut har sina fördelar. Men många barn föredrar nig att kunna sitta hemma och plugga framför långa dagar i skolmiljön.

    I ditt fall skulle jag tagit mig tid att lyssna igenom materialet och skrivit ned viktiga punkter att ha som underlag i förhlret. Sedan skulle jag fråga läraren om det fanns någon nedskriven version för att kunna ha när man repeterar i framtiden. Det är ju inte helt omöjligt att det finns och det borde ju även underlätta för barnet.

Svar på tråden Förhör ni era skolbarn inför prov?