• Anonym (D)

    Hur överens måste man vara?

    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 09:29:21 följande:
    Hade han inte velat ha hund hade han inte gått med på det. Jag har levt i över tio år utan hund för att han inte velat, men nu har han ändrat sig för att vi inte längre bor i lägenhet.

    Du inser att det finns mer saker att bestämma över än vilken ras man ska ha va? Han har bestämt massa annat, så jag tycker det är helt rimligt att den pålästa har sista ordet.
    Så han är van att få bestämma alltså? Varför har det blivit så?

    Nej, jag håller med de andra. Ska man ha hund ska man vara överens. Jag skulle aldrig skaffa ett djur av en ras som min sambo inte trivs med. Om ni skaffar en hund som din man också trivs med så ökar chansen att du inte behöver dra hela lasset själv. 

    Ni borde sätta er ner och fundera på vilka egenskaper som är viktigast och sedan förutsättningslöst titta på raser utifrån det. Men det låter som er kommunikation är lite bristfällig i övrigt, mer ställningskrig än ömsesidig respekt.
  • Anonym (D)
    Anonym (Matte2Be) skrev 2020-01-21 09:41:10 följande:
    Nej det är inget ställningskrig.

    Han kommer trivas med den när den väl är här, det vet jag, att han tycker de är för söta är verkligen inget som borde väga in så mycket. Det han inte kommer trivas med är en husky eller dyl för att vi inte på långa vägar kommer att klara av sån ras i längden.

    Jag tror att han tänker för mycket på den pudel min mamma hade, en mellanpudel, och de är ju betydligt mer ?puttinuttiga? än en stor.
    Men kan ni inte bara sätta er ner och spalta upp vilka egenskaper ni vill ha hos en hund? Så kanske han ser att de raserna han tror att han föredrar är för krävande. Sedan kanske du inte ska kräva en pudel heller, om han inte vill ha en. Det finns ju gott om raser med liknande egenskaper.
Svar på tråden Hur överens måste man vara?