• Anonym (D)

    Vart har jag min partner ? Jag har inte blivit inbjuden

    Anonym (Osäker) skrev 2020-01-21 12:30:19 följande:

    Jag och min sambo ska gifta oss om 5 månader och hon har blivit inbjuden på en stor fest av en av motsvarande könet som förmodligen är lite intresserad. Dom har enbart träffats på fester.

    Min sambo har tackat ja till detta.

    Hon har varken frågat mig eller berättat om inbjuden.

    För min del så tackar man nej till en sån här inbjudan om inte partnern blir medbjudem?


    Jag ska väl vara kärring mot strömmen här och säga att jag inte hade uppskattat ett dugg om min sambo hade tackat ja till en inbjudan från en tjej som var tänd på honom och som han bara träffat på fester här och där.

    Absolut att man kan gå ensamma på fester. Absolut att man kan bjuda in bara sin kompis av ett par. Men det luktar råtta lång väg om någon som är intresserad bara bjuder in den ena i ett par och att den inbjudna dessutom inte berättar om det alls.

    Det allra minsta man kan göra är att meddela att man blivit inbjuden och säga "jag tänkte gå om det passar". (fast jag hade aldrig gått på fest utan min sambo om en kille som var intresserad av mig bjöd in, det hade gett både honom och min sambo fel signaler)
  • Anonym (D)
    Anonym (Osäker) skrev 2020-01-21 13:15:48 följande:
    Tack för bra svar. Hur hade du gått tillväga ?ifrågasätta eller avvaktat ? Är du tjej eller kille ? Jag vill ju leva med rak och ärlig kommunikation .
    Jag är kvinna.
    Tja, jag och min sambo har redan från börjat bestämt att vår relation bara funkar om vi är öppna mot varandra. Det innebär att både han och jag berättar för varandra om vi planerar något, oavsett vad det är. Blir man sen från jobbet hör man av sig. Kommer man på att man ska gå på after work så meddelar man det. I de allra flesta fallen frågar vi varandra om det är okej att åka iväg. Men det är mer formalia, ingen skulle säga nej om det inte fanns något inplanerat redan som den andra glömt.

    Jag tycker helt enkelt du kan fråga varför hon inte berättat om festen. Den enda anledningen jag ser är om det är svartsjuka inblandat. Men ändå jävligt iffy att gå ensam på en fest hos någon som är intresserad. Stackars den killen också liksom, han kanske på allvar får för sig att han har en chans.
Svar på tråden Vart har jag min partner ? Jag har inte blivit inbjuden