• Anonym (Anonym)

    Får man inte pengarna förens allt är klart?

    Naturligtvis är det så. Ni är ju officiellt gifta tills skilsmässan gått igenom, och det gör den inte förrän efter betänketiden är slut OCH man skickat in försäkran att man fortfarande vill skiljas.

    Antar att maken kan spendera pengarna på lyxyachter och champagne under tiden. Och så klart lite beluga på det. Å andra sidan, om det gäller stora belopp, så kan du åberopa att han medvetet försnillat era gemensamma pengar under tiden. Kan dock bli väldigt svårt att bevisa.

    Här är lite halvt relaterad info.

    https://www.helpforsakring.se/det-haer-faar-du-hjaelp-med/gift-sambo/Juridiska-artiklar/nej-man-faar-inte-ge-bort-gemensam-egendom-infoer-en-bodelning

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (A) skrev 2020-01-21 14:32:44 följande:
    Det är inte svårt att bevisa. Man kollar på saldot för den dagen man skickade in ansökan. Man kan även kolla saldot bakåt i tiden om man tror att ens man/hustru tagit ut mycket gemensamma pengar.
    Tack! :)
  • Anonym (Anonym)

    TS, om du nu lämnat tråden eller inte, jag kan förstå att du inte vill bo där om ni ska skiljas men hur har du ens lyckats med det utan jobb? Och vad är det för förutsättningar som försämrar dina chanser? Du kan t ex söka ett deltidsjobb om inte annat.

    I övrigt måste man tyvärr säga att du själv har satt dig i den här fällan med dålig ekonomi iom att du flyttat utan någon vettig inkomst och att du antagligen måste gå via soc för att få pengar framöver för han lär knappast ge dig något, oavsett att man är skyldig att sörja för sin make när man är gift. Om inte annat lär soc kunna ge dig ett kortsiktigt lån som du betalar tillbaka när skilsmässan gått igenom.

Svar på tråden Får man inte pengarna förens allt är klart?