Inlägg från: Bellsss |Visa alla inlägg
  • Bellsss

    BF Oktober 2020

    Gravid med andra barnet :) har svår endometrios och har försökt i 9-10 månader. Dock högre missfallsrisk med endo så vi oroar oss. Sonen blev till efter 10 års oskyddat sex och var ett mirakel enligt läkaren på mitt kejsarsnitt (då endometrios upptäcktes). Bf 16/10.

  • Bellsss
    Loea skrev 2020-02-03 09:43:33 följande:

    Hur tänker alla med att berätta för familj och vänner? Intressant att höra andras resonemang!

    Jag vill gärna hålla mig till iaf v10 med att berätta för familjen men har så svårt att hålla på saker. Två nära vänner vet redan och resterande får väl veta efter v12 kanske. Blir så mycket grejer man får undvika, typ aw och firanden osv. Ser så mycket framemot att berätta för min familj, dom kommer bli överlyckliga. Och då vill jag gärna vänta lite så att man faktiskt kan våga sig på att glädjas.


    Min mamma, syster och bästa vän vet redan. Det var självklart :) hur sambon vill göra med sin familj får vi se. Resten vill vi vänta med iaf tills efter kub.
  • Bellsss
    Loea skrev 2020-02-05 07:21:38 följande:

    Åh fint att få berättat! Jag börjar bli nojig att det ska bli ett MA utan att jag märker det och sen när man väl kommer till ultraljudet så har det stannat av för längesen. Funderar på att göra som någon ovan och gå privat. Efter det skulle vi isf våga oss på att berätta.


    Vi ska också göra ett privat ultraljud men man kan ju få missfall efter kub också så jag kommer oroa mig fram till v.13 iaf men jag berättade för människor jag vill ska veta om något skulle hända och jag behöver stöd :)
  • Bellsss
    Loea skrev 2020-02-05 09:08:35 följande:

    Ja helst hade man ju gjort ett ultraljud i veckan för att vara på den säkrare sidan, allt kan ju hända. Ja har också berättat för vissa redan, mina närmsta har ju vart delaktiga sedan vi bestämde oss för att sluta använda preventivmedel. Är dålig på hemligheter dock och vill typ berätta för min chef redan nu haha


    Jag ska på ett avancerat vul idag pga min endometrios, så får se om han ser något :) Jag pluggar så har som tur är ingen chef, haha annars är jag också värdelös på hemligheter.
  • Bellsss
    Blivande mamman skrev 2020-02-06 15:07:37 följande:

    Mig neka dom till tidigt VUL fast jag bad om de


    Man brukar få gå privat och bekosta VUL om man vill ha det :) vi gör det.
  • Bellsss
    Blivande mamman skrev 2020-02-06 15:07:37 följande:

    Mig neka dom till tidigt VUL fast jag bad om de


    Man brukar få gå privat och bekosta VUL om man vill ha det :) vi gör det.
  • Bellsss
    Sofieelises skrev 2020-02-08 09:30:44 följande:

    Heej!

    Plussade idag på äl+9. Såg att det finns en privat Facebookgrupp (gick även med i den) men undrar om det finns intresse här inne för en HELT hemlig grupp? Dvs en grupp som alltså inte går att hitta på Facebook utan där man får en inbjudan till gruppen från administratören via mejl. Och att det sätts en gräns på antal medlemmar (jag tänker 90-100 stycken inmam den stänger då det är det antal vi varit i mina tidigare mammagrupper och det har blivit en sån himla trygg och fin stämning där man kan känna sig trygg med att dela saker).

    Hojta till isåfall så skulle jag kunnna starta en sådan grupp här i dagarna framöver, om intresset finns :)


    Jag skulle gärna vara med i en sådan :)
  • Bellsss
    Tuvix skrev 2020-02-09 15:10:45 följande:

    Ska ni göra tidigt ultraljud (I typ v 6) för att se om hjärtat tickar?


    Ja, i v.7 :)
  • Bellsss
    Enn1 skrev 2020-02-10 14:08:42 följande:

    Hoppar också in här. Enligt preglife har jag bf 3/10. Är så OTROLIGT glad för detta. Gråter av lycka hela tiden. Dock kan jag inte sluta oroa mig för att något ska gå fel.. varje känning/smärta osv jag känner i magen/?där nere? är jag livrädd att något ska vara fel. Någon mer som känner så och hur hanterar ni det?

    Just nu har jag lite småvärk vid höger äggstock och känner ett tryck ?neråt?..


    Jag är orolig konstant. Har sjukt mkt molvärk vilket stressar mig. Är så efterlängtat och vi har försökt så länge och så blev jag gravid mot alla odds. Har förhöjd missfallsrisk så det hjälper ju inte..
  • Bellsss
    EllaLo skrev 2020-02-17 06:19:10 följande:

    Undrar vad alla äter för vitaminer nu när vi är gravida :) ? Jag har ätit folsyra inför graviditet men började käka gravid multivitaminer när jag nu blev gravid. Slutade därför med folsyra för mina multivitaminerna innehåller folsyra, är det rätt gjort?


    Äter folsyra, multivitamin kvinna (byter till gravid när dom är slut men är folsyra i dom med) och omega 3:)
  • Bellsss
    Elol25 skrev 2020-02-17 21:27:52 följande:

    Gjorde VUL idag pga av mycket molande å min bm misstänkte utomkvedshavandeskap är i v 6+0.

    På VUL kunde hon se att allt satt rätt och att de va gulsäck och så men ännu inga hjärtslag hon sa att de va helt normalt men jag kan ändå inte skaka av mig känslan att de ska va ett till MA.. Orkar inte med ett till att gå å va gravid å va trött å må dåligt helt i onödan...

    /// Trött orolig Mamma till en blivande 1 åring ..


    Hoppas att det löser sig till det bästa, du måste ju fått en tid för uppföljning? <3

    Blev lite nervös, jag ska på vul i v.6+3 och då sa min specialistgyn att man ska kunna se/höra ett litet tickande hjärta. Vill inte göra vul om så inte är fallet.
  • Bellsss
    Limarie skrev 2020-02-18 12:30:32 följande:

    Är det flera här som också fortfarande väntar på att illamåendet kommer? Är i v 4+6 och tycker att det är dags nu. Känner precis ingenting... 


    I förra graviditet kom det i v.9 och höll i sig till v.22, kom tillbaka igen i v.30.
  • Bellsss
    Anonym (Oktober) skrev 2020-02-18 05:31:46 följande:

    Jag gjorde vul med dottern i vecka 6+3 och såg hjärtat :) Risken när man gör Vul så här tidigt är att man kanske inte är så långt gången som man tror och därför inte ser hjärtat utan att det för den skull behöver vara något fel. Nu vet jag inte om du kanske gjort IVF, då har man ju stenkoll på hur långt gången man är och då ska man absolut kunna se något i 6+3.


    Inte gjort ivf (vi skulle börjat i april) men är under noga övervakning ändå, inte jag som bett om vul utan fått det inbokat :) har dock koll på ägglossning så det borde stämma. Hoppas!
  • Bellsss
    Limarie skrev 2020-02-18 12:26:23 följande:

    Samma här. Jag ska nästa fredag på 6+2 göra VUL och är också rädd att det var dumt att boka in så tidigt. Kanske man oroar sig i onödan sedan i en hel vecka innan nästa VUL kan göras. Så man tar nog en liten risk här. 


    Jag blev inbokad på det men man är ju orolig för allt just nu :) vill så gärna se ett hjärta!
  • Bellsss
    Anonym (Lisa) skrev 2020-02-20 22:35:36 följande:

    Wow vilken grej :D hade du någon som helst misstanke om det?

    Har själv funderat på om jag kan vänta tvillingar denna gång, plussade redan på Äl+8 och började må väldigt illa redan i vecka 4 - två veckor tidigare än med mina andra tre barn!!


    Jag plussade på äl+8 och hade super starka test redan innan bim och mkt symtom, bara en bebis hos mig iaf :)
  • Bellsss
    Saima17 skrev 2020-02-22 18:38:11 följande:

    I torsdags fick ja se ett litet hjärta picka <3 v 7+3 idag.. mår så skit som bara den.. vill snabbspola till v 12..


    Jag kräktes till v.22 sist så v.12 är inte alltid en magisk gräns, haha.
  • Bellsss

    Idag har vi varit på vul och fick se ett tickande lite hjärta! V.6+4 stämde. Så skönt :) efter det var jag och tog lite blodprover.

  • Bellsss
    nattispattis16 skrev 2020-02-27 15:45:50 följande:

    Hej. Jag är ny här.

    Hoppas det går bra att jag hoppar rakt in i tråden

    Men är så fundersam.

    Den 16 jan tog jag ut min pstav.

    Och fick mens 2-7 feb

    Hade ägglossning 14-15 feb.

    Min mens är beräknad nu på fredag.

    Och inför varje mens så brukar jag få extrema mensvärkar flera

    Dagar innan den väl kommer.

    Men inte fått några såna känningar än,

    Var i förrgår kväll som det högg till i livmodern, men slutade efter 10 min ca.

    Kan jag vara gravid tro?

    Har tagit rfsu röda gravremsor, men har hört att dom inte är 99%att lita på.

    Och att dom är väldigt sega med att känna av det som är i urinen.

    Har ni testat remsorna? Tänkte om det var någon som har varit med om det.

    Tack på förhand


    Ett gravtest borde absolut ge utslag vid det här laget :) RFSU är inte helt tillförlitliga vid svaga positiva resultat men om dom är negativa är dom lika tillförlitliga som alla andra tester. Har du fått positivt utslag på något test? :)
  • Bellsss
    Anonym (T) skrev 2020-03-19 10:46:36 följande:

    Allvarligt talat. Är det några av er som inte känner någonting alls till bäbisen? Den var planerad och allt men nu är det bara overkligt och jag kunde inte ens på ultraljudet ta in att det är ett foster i magen och kan inte känna nånting till det överhuvudtaget? Blir skraj att jag inte ska känna nånting ens när den föds? Vilken mardröm. Helt kall liksom. 


    Jag kände så min första graviditet som inte var planerad. När han väl föddes var kärleken så självklar och stark, som att jag väntat på honom hela livet. Jag känner inte så mkt för bebis den här gången heller men är inte orolig. Jag gillar inte direkt att vara gravid heller :)
Svar på tråden BF Oktober 2020