Inlägg från: EllaLo |Visa alla inlägg
  • EllaLo

    BF Oktober 2020

    Loea skrev 2020-02-11 15:51:15 följande:

    Jag förstår inte riktigt vad det var som inte gick så bra? Cb digital må ju vara ett av de mer avancerade testen men det är ju trots allt bara ett testa-själv. Om undersökningen visade att allt var på plats och att du är i vecka 5+ så är det nog bara att vänta. Hade jag vart du hade jag litat mer på VUL och struntat i de tidigare testerna, dom är nog inte så pålitliga som vi tänker oss precis i början. Skönt att du fick en ny tid! Hoppas dom här två veckorna går snabbt :)


    Cb visade alltså 2-3 veckor sedan för två veckor sedan, så hoppades och räknade väl att med att jag skulle kunna se något idag för jag borde isåfall vara i 6+1. Men jag hoppas att veckorna inte stämmer så att jag vid nästa VUL kan se något :)

    Lever fortfarande på hoppet om att jag inte är i 6+1 utan minus en vecka som VUL visade! :)
  • EllaLo
    kinaamirb skrev 2020-02-11 13:28:30 följande:

    Ville bara skriva att jag testade positivt den 30/1 med clearblue veckoindikator som visade 2-3v, och min gynekolog sa att jag tidigast får göra vul nästa vecka (i vecka 7+0) för att man ens ska kunna se något speciellt eller höra ett hjärta slå :) och jag gick in i v 6+0 idag, och hade ägglossning 14-15/1! Så jag tror inte det är någon fara!


    Men du borde vi ju vara hyfsat lika? Hoppas du får se något det skulle ge mig hopp också :) uppdatera gärna nästa vecka <3
  • EllaLo
    Minfyra skrev 2020-02-11 14:50:35 följande:

    Ge inte upp hoppet än! Som andra redan skrivit är vul så tidigt inte alltid så lätt, på bara några dagar kan det hända jättemycket!

    Sen detta med hormoner, än om det ska följa en viss kurva är alla olika. Normalaspannet förväntat hcg/vecka är väldigt stort!

    Med mina tvillingar gjorde jag ett vul i vecka 5+? Och det syntes ingenting i princip, men mina värden sköt i taket så de konstaterade att något var fel. Tillbaka efter helgen för nytt vul och de konstaterade att det borde finnas en ganska "stor" bebis med tanke på hcg och ville inte lyssna på att jag visste att det bara var v. 6. Tillslut kallade hon in en till läkare som slängde en snabb titt på skärmen och pekade "där och där, det är två stycken!". Så det kan finnas många naturliga förklaringar till dagens vul, så gräv inte ner dig än!

    Håller tummarna för dig!


    Sofieelises skrev 2020-02-11 14:02:35 följande:

    Tycker inte du ska oroa dig. Vi säger att du hade ägglossning 15e eller kanske t o m någon dag senare. Då är du ju 5+5 eller 5+6 nu, då är det verkligen på gränden att se något på vul. Efter vecka 6+ brukar man kunna se hjärtat OM det är en bra maskin de kollar med. Det går säkert bra ska du se! <3


    Tack för era lugnande ord!! <3Jag ska försöka att inte oroa mig men det är såklart svårt. Men jag lever på hoppet nu tills nästa vul. Hoppas jag inte är så långt gången som apparna säger och mina egna uträkningar utan att det bara är 5+ något :)
  • EllaLo
    kinaamirb skrev 2020-02-11 22:06:32 följande:

    Ja det verkar ju så :D absolut, kan skriva hur det gick sen! Har det inbokat 25/2 dock, eftersom nästa vecka inte passade mig pga jobbet! Men efter det så! :)


    Ja men då har vi VUL nästan samtidigt också! Jag har tid 27/2 :) hoppas verkligen vi båda får se något positivt då :)
  • EllaLo
    Anonym (Oktober) skrev 2020-02-12 04:57:49 följande:

    När det kommer till clearblue tycker jag att du ska ta resultatet med en nypa salt. Det är säkert så att ägget släppte du t den 15 och sen tog ett par dagar att fästa. Allt är säkert i sin ordning :)


    Ja jag hoppas på det! Såg att jag noterat tempdipp 21/1(över en vecka efter första positiva äl test) kanske var det när ägget fäste? Isåfall är det inte konstigt att jag fick negativt 23/1 på gravtest utan plussade först en vecka senare. Hoppas hoppas :)
  • EllaLo
    Tuvix skrev 2020-02-16 14:13:10 följande:

    Ska ni ta tidigt UL (betala själva) eller vänta till RUL?


    Ska göra mitt andra VUL nästa vecka, i hopp om att det visar något mer mot vad det gjorde när jag var på VUL sist. Har turen att få göra det för samma summa som vanligt läkarbesök :).
  • EllaLo

    Undrar vad alla äter för vitaminer nu när vi är gravida :) ? Jag har ätit folsyra inför graviditet men började käka gravid multivitaminer när jag nu blev gravid. Slutade därför med folsyra för mina multivitaminerna innehåller folsyra, är det rätt gjort?

  • EllaLo
    Anonym (:)) skrev 2020-02-17 11:27:27 följande:

    När jag tog ut min sprial sa sköterskan att man skulle äta folsyra till V.12, sen andra tabletter :)


    Ja men det är klart, frågan är dock om det räcker med multivitaminer kvinna där folsyra ingår och som täcker DRI? :)
    Bellsss skrev 2020-02-17 11:27:07 följande:

    Äter folsyra, multivitamin kvinna (byter till gravid när dom är slut men är folsyra i dom med) och omega 3:)


    Jaa jag åt också dubbelt ett tag med folsyra + multi, men frågan är om det inte räcker med endast multivitamin, det står ju att det innehåller folsyra i rätt mängd på förpackningen.. vilka omega äter du? Jag äter EPA glandin som har omega 3 och 6, men de är snart slut funderar på att byta till något billigare / per tablett :).
  • EllaLo
    B B B skrev 2020-02-17 21:24:38 följande:

    Om multivitaminerna innehåller 400 mikrogram folsyra kan du äta dom istället, annars hade jag kompletterat med extra folsyra fram till v. 12.. :)


    Tack för svar! Ja de innehåller 400 mg :)!
  • EllaLo
    Limarie skrev 2020-02-18 12:26:23 följande:

    Samma här. Jag ska nästa fredag på 6+2 göra VUL och är också rädd att det var dumt att boka in så tidigt. Kanske man oroar sig i onödan sedan i en hel vecka innan nästa VUL kan göras. Så man tar nog en liten risk här. 


    Jaa, det är exakt detta jag gjorde förra veckan.. trodde jag va i 6+1 enligt sista mens. Men vulet visade inte det, ska göra nytt nästa torsdag...
Svar på tråden BF Oktober 2020