Inlägg från: Anonym (op) |Visa alla inlägg
  • Anonym (op)

    Hjälp tyda remissvar?

    gickan87 skrev 2020-01-25 20:24:19 följande:

    Jag gjorde för drygt 2 veckor sedan MRT på grund av misstänkt diskbråck.


    Har läst remissvaret på 1177 men ännu inte haft kontakt med min läkare, ska ringa denne på måndag.


    Det som gör mig så orolig är bifyndet som gjordes av en tumör.


    Nån som kan hjälpa mig att tolka vad detta innebär?

    "Bedömning: Intradural tumor i L2-3 höjd som kraftigt dislocerar cauda och förtränger spinalkanalen. Förutom ependymom är någon form av nervskidetumör eller meningiom också fullt möjliga differentialdiagnoser. Även leptomeningeal metastasering och paragangliom kan ge denna bild. Diskdegeneration och diskbråck inom L4-S1-området med vänstersidig övervikt."


    Tycker de borde ha träffat dig innan du själv läste det. Knäppt, tycker jag.
  • Anonym (op)
    Anonym (.) skrev 2020-01-25 20:47:49 följande:
    Det är inte så knäppt längre då alla patienter har tillgång till sin journal oavsett om vi vill eller inte.
    Jo, men man kan välja som läkare vad som syns och när man dokumenterar det.
  • Anonym (op)
    Anonym (Doktorn) skrev 2020-01-27 10:47:46 följande:
    Nej, det kan man inte. Radiologen gör sin bedömning av bilderna och formulerar sedan sitt svar direkt, särskilt i ett ärende som detta. Det finns inget utrymme för att fördröja svaret till icke-jourtid. Som patient tar du själv ansvar för vad i din journal som du tittar på innan du har hunnit tala med din läkare. Det framgår tydligt när du går in där.

    Det enda vården aktivt kan välja att dölja från internetjournalen är vissa rubriker såsom hot och våld i nära relationer, för att undvika att patienten utsätts för fara pga något de berättat för vårdpersonal.
    Fast det är ganska ofta läkare väntar ett bra tag med att journalföra saker i min journal. Sällan samma dag. Specialistvården brukar öht inte synas (dvs neurolog och psykiatri i mitt fall) men är kanske olika från olika personer/platser. Väldigt mycket överlag blir inte alls synligt i min journal. Aldrig mina röntgensvar, har också haft en godartad tumör i ryggraden.
  • Anonym (op)
    gickan87 skrev 2020-01-29 22:09:44 följande:

    Om du opererades, hur länge blev du sjukskriven?


    Jag är fortfarande sjukskriven, ett halvår senare, pga problem med mina nerver  som skadades och påverkar benen. Men det behöver inte alls bli samma för dig, ja, jag opererades, det gick snabbare än jag trodde. 

    Först fick jag brev att det skulle ta 9 månader att vänta på tid ens till röntgen, men det gick mycket snabbare, plötsligt hade jag allt, tid till operation och röntgen kom i stort sett samtidigt mycket tidigare än de sagt.

    Hoppas det löser sig för dig.
Svar på tråden Hjälp tyda remissvar?