• Anonym (Lena)

    Barnets pappa är religiös

    Anonym (ts) skrev 2020-01-26 23:04:41 följande:

    Jag visste att min sambo var kristen när vi träffades, inget problem med det.

    Men när jag var gravid hittade han en församling som tycker sig vara mer trogna den sanna kristendomen än Svenska kyrkan. De är emot kvinnliga präster och homosexualitet för det står i bibeln tex. Min sambo tycker att Svenska kyrkan är sellouts som kompromissar med sann tro för att vinna popularitet, t ex ifråga om att de öppnar upp för islam och inte längre talar om synd.

    Jag har reagerat väldigt starkt på detta och vägrade ha dopet i den församlingen. Nu vill församlingen att vår son ska välkomnas in i den vilket jag inte vill. Jag är emot att tvångsansluta barn till religion, de ska få välja själva när de blir äldre. Att hålla dop var en kompromiss för mig men kändes okej då det var i Svenska kyrkan som jag valt.

    Jag vill absolut inte att sonen ska vara med i en församling som är emot kvinnliga präster och homosexualitet. Det går emot mina värderingar. Tänk om sonen blir gay dessutom, eller hans halvsyskon?

    Hur skulle ni tackla detta? Är någon annan ihop med nån som är religiös och hur gör man ang sitt barn när man tror olika? T ex när barnet frågar om Gud finns?


    Så din man mörkade sina åsikter tills du blev gravid?
Svar på tråden Barnets pappa är religiös