Inlägg från: Anonym (Förtvivlad förälder) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förtvivlad förälder)

    Sonen filmar dottern och skickar det till sina vänner

    Vet inte om jag kategoriserat detta rätt men jag vill vara anonym.

    Jag och min man har två barn. Vår son som är 11 år och vår dotter som är 15. Igår kväll fick jag reda på av vår dotter att hon kommit på sonen med att fota och filma henne när hon antingen är naken eller lättklädd och sedan skickat runt dessa foton och videor till sina killkompisar! Jag och min man blev såklart helt ursinniga och tog av honom telefonen och ringde runt till alla hans kompisars föräldrar och bad att alla bilder och videos skulle bli borttagna. Vår dotter grät hysteriskt och det blev storbråk mellan syskonen och slutade med att hon lämnade huset och åkte till sin pojkvän. Det visade sig att sonen har skickat bilder och videos under en längre tid. Vi är så chockade och vet inte vad vi ska ta oss till just nu! Att sonen skulle hålla på med något sådant mot sin egen syster känns så fruktansvärt olikt honom! Man inser nu hur ouppmärksam man är! Fyfan vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Vi tog iallafall av honom mobilen och planerar inte att ge tillbaka den! Dottern vågar inte komma hem igen då hon inte litar på sin lillebror. Är det något fel på vår son? Typ psykopati eller ba en sexuell attraktion till sin syster? :(

  • Svar på tråden Sonen filmar dottern och skickar det till sina vänner
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (Mamma) skrev 2020-01-27 19:38:08 följande:

    Jag skulle ringa bup


    Jag vill helst inte blanda in mina barn i något sådant om vi absolut inte kan lösa det själv!
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (Alice) skrev 2020-01-27 19:49:40 följande:

    Räknas väl dessutom som barnporr så det han gjort är väl brottsligt på rätt många plan?

    Jag skulle också kontakta bup (eller liknande) så att han får hjälp att inse hur allvarligt det han gjort är.


    Jo det gör det ju men han är ju inte straffmyndig än. Vi blev otroligt arga på honom iallafall och han har gråtit otroligt mycket och bett om ursäkt och vill inget annat att hans syster ska komma hem igen. Vill bara inte att detta ska hända igen.
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Tecum skrev 2020-01-27 19:53:53 följande:

    Men hur har han haft möjlighet att filma videos på systern naken? Tonåringar brukar vara väldigt blyga för varann när det gäller kroppar och nakenhet.


    Dottern brukar b.la inte låsa dörren när hon duschar. Sen är ju såklart dörren olåst till hennes rum. Det var foton och videoklipp när hon b.la. Bytte om eller låg i sängen med mindre kläder tagna genom en glipa vid dörren eller genom hennes fönster. Hur han lyckats göra detta utan att bli upptäckt har jag ingen aning om.
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (?!?) skrev 2020-01-27 20:33:48 följande:

    I ett hem går man väl lättklädd ibland, till och från badrum eller dusch exempelvis. Det är väl för f-n den absolut minst viktiga frågeställningen här, hur killen har lyckats smygfotografera sin syster. Vad försöker du antyda, att hon har poserat med vilje, eller? Tror aldrig jag har läst något inlägg från dig Tecum där du inte skuldbelägger kvinnan/flickan för skit som någon kille utsatt henne för.

    Till TS: jag gissar på att lillebror har velat bli populär hos sina kompisar på detta sätt. Dock väldigt empatilöst, illojalt, respektlöst och gränslöst beteende som jag tolkar som att allt inte är som det ska med pojken.


    1. Hon har absolut inte poserat eller varit frivillig till detta. Hur Tecum eller någon överhuvudtaget ens kunde få för sig det är sjukt. Sonen erkände dessutom att han smygfotograferat.

    2. Vi tror absolut att det stämmer att han vill ha status. I chattarna där de skrev med varandra så verkade det iallafall så. Han fick otroligt mycket bra respons av det iallafall. :( deras föräldrar vet som sagt om hela situationen och vi har planerat att alla vi ska ha ett samtal om det här. BUP kommer nog va ett alternativ om detta inte skulle upphöra.
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (Nn) skrev 2020-01-27 21:45:04 följande:

    Fy fan vilken situation...

    När ni känner att er son är tillräckligt tillsagd, ångerfull och verkligen har förstått innebörden i detta så skulle jag be honom fundera över vad han kan göra för sin syster för att säga förlåt. Alltså låta honom själv fundera ut vad det kan vara. Deras relation har sannerligen fått sig en smäll så det kanske skulle vara en bra grej för att försöka lappa ihop den.

    Jag tycker ni låter som bra föräldrar som reagerar hårt på detta!


    Tack så mycket! Detta är självklart inte okej. De hade en rätt okej relation innan och brukade se film tillsammans och ibland spelade de xbox. De bråkade sällan och hade inget emot att vara i varandras sällskap. Men ja det ha tagit smäll på deras relation, pratade med dottern idag om allt som skett. Hon säger att just nu vill hon inte se honom på ett bra tag då hon känner sig extremt sviken. Hon trodde aldrig att han kunde sjunka så lågt, men att hon har viss förståelse att han inte kunde sluta skicka bilder då kompisgruppen såg helt annars på honom och mer eller mindre peppade honom till att fortsätta. :(
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (Ge tillbaka) skrev 2020-01-27 21:36:29 följande:

    Jag hade tvingat sonen att gå i klänning i en vecka. Till skolan, fritids, aktiviteter mm. Han har valt att förödmjuka sin syster på ett otroligt fult sätt. Bilderna på dottern lever vidare liksom hennes känsla av förnedring, så helt rimligt att konsekvenserna ska vara mer än bara mobilförbud.


    Hur gammal är du? Var realistisk snälla!
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Colourfulrainbow skrev 2020-01-27 21:55:59 följande:

    Det här är jävligt allvarligt. Det här är inget ni kan lösa bara genom att ta ett snack med sonen, ge honom lite utegångsförbud och that's it.

    Ni kommer behöva familjeterapi. Stackars er dotter, förstår att hon flytt fältet.

    Ni måste visa er dotter att ni tar det här på allvar. Jag fattar inte varför ni inte vill kontakta BUP.

    Ni MÅSTE ta reda på om bilderna har spridits vidare. Det räcker med att EN av sonens kompisar skickat dem till sin äldre bror, eller någon annan kompis och helt plötsligt finns bilderna på någon porrsida. Det går så jävla snabbt.

    Sonens kompisar kommer antagligen ljuga och säga att de inte skickat bilderna vidare, även om de har gjort det. Ni måste förklara, på något sätt, att det är bättre att de är ärliga.

    Ser man hennes ansikte på bilderna? Kan man identifiera henne?


    Vi gör så gott vi kan. Vi lämande ansvaret till kompisarnas föräldrar att bilderna inte sprids mer medan vu sköter spridning med vår son, vi kollade igenom telefonen så gått vi kunde. Tyvärr syns ansiktet på vissa av bilderna. Klart du har en poäng men vi försöker så gott vi kan just nu att lappa ihop allt. Blir det för mycket så kommer b. la. BUP blandas in. Känns fruktansvärt just nu som det är! :(
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Colourfulrainbow skrev 2020-01-27 22:01:29 följande:

    Jag känner till två tjejer som ofrivilligt fått nakenbilder spridda på internet. En blev självmordsbenägen och den andra tjejen började sälja sex som självskadebeteende.

    Som sagt, det här är jävligt allvarligt. Inget som löser sig bara för att er son är ångerfull och gråter.

    Er dotter har rätt att känna sig trygg i sitt eget hem.


    Vi löser saker efter vägen. Enligt föräldrar till kompisarna så har de inte spridits på något annat sätt en i deras grupp de hade på snapchat då de kollade igenom telefonerna. Men kommer det fram att de spridits så kommer vi ta tag i det och blanda in polis. Vi kommer absolut stötta dottern på alla sätt som går.
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Anonym (Skrämmande) skrev 2020-01-27 22:06:10 följande:

    Skrämmande tendenser ärligt talat. Han riskerar att bli en framtida våldtäktsman om han inte får hjälp. Han är gammal nog att veta vad som är rätt och fel och han verkar ha en riktig skev syn på tjejer.


    Såklart vi är orolig. Ärligt talat så känner jag nog efter detta att BUP kanske är ett alternativ ändå. :( önskar bara man kunde knäppa med fingrarna. Ska prata med min man
  • Anonym (Förtvivlad förälder)
    Kjicki skrev 2020-01-27 22:12:12 följande:

    Bra att ni markerar, han ska inte få tillbaka sin mobil på länge tycker jag.

    Att vara utan sin mobil en längre tid är ett hårt straff för dagens mobilberoende ungdom, så det kommer att ta hårt på honom och han kommer att få tid på sig att reflektera.

    Prata även allvar med honom, lugnt, sansat men bestämt.

    Dock har han ju inte mördat någon, man får ha lite perspektiv, så jag tror inte bup behöver kontaktas.

    De har nog dessutom fullt upp med betydligt allvarligare fall.

    Om han inte får tillbaka sin mobil på några veckor och ni pratar allvar med honom tror jag att det räcker.

    Ha kontakt med er dotter med, säg att han inte har sin mobil och att ni pratar allvar med honom. Hon ska känna sig trygg att komma hem.


    Är så förvirrad just nu! Vissa tycker vi ska kontakta bup annars riskera vi att dottern blir självmordsbenägen eller sonen en våldtäktsman medan andra tycker att vi borde ta det i familjen.

    Ja sonen blev riktigt hysterisk när vi tog mobilen. Men idag sa han att han förstår varför och att han vill att storasyster ska komma hem igen.

    Någonting inom mig säger att detta endast var ett massivt grupptryck och att min son aldrig skulle gjort detta annars. Men vet inte längre vad man ska tro! Internet är en fruktansvärd plats för barn. Jag tvivlar däremot på att han kommer bli en våldtäktsman
Svar på tråden Sonen filmar dottern och skickar det till sina vänner