Inlägg från: amandakollb |Visa alla inlägg
  • amandakollb

    BIM mars 2020

    Jag hoppar också in här :) har långa cykler och enligt NC är nästa ÄL 18 feb och bim 4 mars. Så segt med dessa långa cykler.. hade dessutom en anovulatorisk cykel nu i januari :/

  • amandakollb
    Mammaresan skrev 2020-02-03 21:20:05 följande:

    Vad kul att fler börjat dyka upp här i tråden nu! Här är det mest väntan som sker och på sätt och vis tycker jag tiden mellan mens och ÄL nu är som lugnast. Det är sedan hetsen dyker upp! :P

    Välkommen! Håller tummarna!Åh jobbigt med cykeln i januari! Hur långa är dina cykler? Mina kan också bli ganska långa tyvärr!Åh men så spännande! Välkommen!


    Kortaste har varit 35 dagar typ, men oftast runt 40-50 dagar. Och väldigt oregelbundna cykler också så är svårt att pricka in ÄL tycker jag. Du har också långa? Hur långa brukar dina va och är de också oregelbundna?
  • amandakollb

    är bara på CD 9 och brukar ju ha jättelånga cykler men nu har jag haft jättevattniga och trådiga flytningar så känns som att ÄL är på gång?! hoppas hoppas!! 

  • amandakollb
    Clara87 skrev 2020-02-09 13:53:03 följande:

    Hej! Ni som tempat, använder ni en termometer med två decimaler eller räcker det men vänlig temp?


    Det måste vara två decimaler :)
  • amandakollb
    Louiseo skrev 2020-02-20 21:40:37 följande:

    Jag fick glad gubbe på äl-test igår så äl+1 idag. Denna månad testar jag bisolvon, är det fler som gör det denna månad? Har alltså slutat äta det nu eftersom jag hade äl igår. Jag testar också progesteron-kräm. Fick det rekommenderat av en näringsterapeut när jag sökte hjälp för min dåliga hy. Progesteron-kräm ska tydligen vara bra när man försöker bli gravid (mitt progesteron låg dessutom lite lågt när jag testade mig hos näringsterapeuten) .. någon som har erfarenheter? :) 


    Hur funkar progesteronkräm och varför tar man det? Går det att köpa på apoteket?:)
  • amandakollb
    Anonym (På't igen) skrev 2020-03-10 07:36:23 följande:

    CD 37. Köpte en CB Early eftersom de har lägre gräns för att ge utslag, negativt resultat fortfarande. Nu tänker jag banne mig inte gravtesta förrän minst till helgen! Så less på att bara få negativt nu...

    Aldrig missat en mens förut och ingen av de troligaste orsakerna stämmer in på mig, kan naturligtvis inte helt utesluta pcos (jag är ju ingen läkare) men har inga som helst symptom på det heller. Då ska man ändå vänta ett halvår (!) utan mens innan man söker hjälp :s Eller så skulle jag helt plötsligt ha hamnat i någon slags hormonell obalans som man måste ta blodprov för att utreda.

    Som tur är har vi fått tid hos privat gyn för att påbörja fertilitetsutredning den 31/3. Är det någon som vet hur lång tid det kan ta innan man kommer igång med något konkret efter det? De måste väl ändå göra nåt mer än bara prata vid första mötet, t ex blodprov och vaginal undersökning?


    jag och min sambo har första mötet för fertilitetsutredning i april och innan mötet ska min sambo lämna spermaprov och jag ska lämna blodprov minst en vecka innan mötet för att på mötet kunna diskutera provsvaren samt göra vul. verkade på min klinik som att de skriver ut recept direkt efter mötet. 
  • amandakollb
    Anonym (På't igen) skrev 2020-03-10 12:14:11 följande:
    Oj, det var snabbt med tester! Det verkar som de vill ha ett introduktionsmöte med oss först då kanske, men jag hoppas verkligen det görs något mer också på plats!
    ja verkligen! det funkar säkert olika på alla kliniker, detta är en privat klinik i sthlm. de lär säkert kunna skriva ut recept direkt om de kan se vad ni behöver för behandling :) 
Svar på tråden BIM mars 2020