• Anni K

    BIM mars 2020

    Hej!
    Jag hoppar in här. Fick missfall i v 10 den 17 feb. Var ju såklart jobbigt men vi ville försöka direkt igen. Jag fick ÄL ungefär som planerat, ca 2-3 dagar senare än om det hade varit en vanlig mens. Fick utslag på ÄL-test och jag hade ÄL-symtom, så jag känner mig rätt säker på att jag verkligen hade ÄL då. I lördags var BIM och jag tog ett test som var negativt. Tog ett till i måndags, dvs BIM+2 som också visade negativt. Nu är det BIM+5 och jag tänkte vänta till i helgen med att testa igen (har slut på tester...).

    Jag har förstått att det är vanligt att cykeln rubbas vid missfall. Men tänker att det brukar vara ÄL som spökar då. Om man har fått ÄL borde väl inte mensen bli sen pga någon slags rubbning? Eller missar jag något? Hoppas ju såklart att mensen är sen pga graviditet, men jag har ju inga symtom. Möjligen att jag varit väldigt trött om kvällarna. Känner mig frustrerad då jag ju egentligen inte tror att jag är gravid men samtidigt inte får ihop varför mensen är sen. Har ni några tankar?

  • Anni K
    Fnattilur skrev 2020-03-26 16:23:52 följande:
    Om ägget inte släppte kan mensen förskjutas några dagar. Om det är något sådant.. Men jag hoppas såklart att du får ett plus. :)
    Ah, justja, det kan ju vara så att ägget inte släpper trots ägglossning. Men hoppas ju att det handlar om annat.  :)
  • Anni K
    Önskarbebis2020 skrev 2020-03-26 17:18:02 följande:
    Hej, vill börja med att beklaga. Jag fick MA i februari jag med när jag skulle ha varit i vecka 8+2.

    Det jag tänker rent spontant är om du vet att du har haft ÄL? Alltså med hjälp av blodprov eller temp?

    Jag tempar och hade min första ÄL för 2 veckor sedan och så kom mensen igår. Vad jag förstått så kan cykel bli helt knäpp och man får mest ?gilla läget? tyvärr... men jag hoppas givetvis att du får ett plus istället

    Lycka till!!
    Hej!

    Tack - och detsamma till dig. Så tråkigt med MA.

    Nej jag har inte testat med blodprov eller temp. Är det enda sättet att veta till 100%? Jag använde Clearblues digitala ÄL-test + hade ÄL-sekret och lite andra ÄL-symtom.

    Ja tyvärr är det väl att gilla läget som gäller. Vore ju skönt om mensen bara kunde komma, ifall jag ändå inte är gravid. Men frustrationen hör väl till resan mot att försöka bli gravid...
  • Anni K

    Fick också mens idag. Eller jag vet inte, det var brunt och tunnt och nu verkar det ha avtagit. Känns verkligen som att kroppen är ur fas efter missfallet. Förvirrande.

  • Anni K

    Eller...? Köpte test idag och gjorde ett nyss (dvs på eftermiddagen). Visade ett svagt men ändå tydligt plus! Känns som att gårdagens blödning var för liten (och brun) för att vara ett missfall. Vet egentligen inte om jag vågar tro på det men nog tändes ett hopp ändå! Ska kolla imorgon bitti igen.  :)

  • Anni K
    Anonym (Millis) skrev 2020-03-28 06:21:02 följande:

    Plussade förra veckan och fick missfall idag. Fick missfall i januari också. Vet inte hur jag ska ta mig vidare ur detta nu :( är helt förkrossad.


    Usch, vad jobbigt. Jag beklagar. Tillåt dig vara förkrossad just nu och ta hand om dig. <3
  • Anni K
    Isimisi1 skrev 2020-03-28 16:48:04 följande:
    Kan det vara en nidblödning?
    Kanske! Trodde dock nidblödningar kom när ägget fäster, men de kanske kan komma lite när som? Jag är på BIM +7 nu.
  • Anni K

    Ja jag tänker samma...finns ju något som kallas genombrottsblödning också har jag läst, som verkar kunna komma lite när som helst i början av graviditeten.

    Testade i morse också m. Strecket syns, men var svagare än när jag testade igår eftermiddag. Känns ju inte så bra. Och ganska förvirrande. Får väl testa imorgon igen...


    Isimisi1 skrev 2020-03-28 22:05:07 följande:

    Hmm Bim +7. Nidblödning får man när ägget fäster och ägget fäster ju innan bim? Kroppen är klurig... iaf hoppas du plussar på nästa test!


  • Anni K

    Ja visst är det jobbigt att inte få ett klart svar...för dig borde det finnas en större chans än för mig dock, jag är på BIM +9 nu. :(

    Håller tummarna för dig i alla fall!


    Anonym (Längtan87) skrev 2020-03-30 15:48:31 följande:

    Är i samma sits. Plussade svagt igår på bim-4, samma idag men strecket är lite svagare..dock fortfarande där, men visst blir man förvirrad. Jobbigt att behöva vänta. Är du före eller efter bim?


  • Anni K

    Ingen fara, bättre att vara realist än att försöka trösta med falska förhoppningar tycker jag. Jag inser ju att det här knappast kan gå bra. Ska testa med Clearblue digital imorgon (har använt RFSU:s) och sen antar jag att jag borde ringa och kolla upp det ifall mensen fortsätter att utebli. Eller ska man bara fortsätta att vänta?


    Anonym (Marsmånad) skrev 2020-03-30 15:53:34 följande:

    Strecket ska bli starkare, men det kan variera lite i början, men blir det svagare två dagar i rad så är det nog inte bra. Annars ska det bli starkare igen idag. BIM +7 borde dock strecket synas riktigt bra redan. Eller vet du när du ägglossade, är du söker att det var för 3 veckor sedan?. Att få en blödning kan absolut vara helt normalt också om du är gravid, jag fick det då jag var gravid och trodde allt var över men det gick bra. Men det kan också tyda på ett tidigt missfall som inte riktigt kommit igång än, särskilt då du säger att testen inte blir starkare på BIM+7.. Ledsen att jag är lite realist, har själv haft många tidiga missfall... Hoppas det går bra :)


  • Anni K

    Och jo, jag tror att jag hade ÄL för ca 3v sen. Det visade positivt på ÄL-test och jag hade ÄL-sekret och andra symtom. Men helt 100 är jag ju inte. Var dessutom första ÄL sen missfallet jag fick den 17 feb så kroppen kanske håller på och är ur fas.


    Anonym (Marsmånad) skrev 2020-03-30 15:53:34 följande:

    Strecket ska bli starkare, men det kan variera lite i början, men blir det svagare två dagar i rad så är det nog inte bra. Annars ska det bli starkare igen idag. BIM +7 borde dock strecket synas riktigt bra redan. Eller vet du när du ägglossade, är du söker att det var för 3 veckor sedan?. Att få en blödning kan absolut vara helt normalt också om du är gravid, jag fick det då jag var gravid och trodde allt var över men det gick bra. Men det kan också tyda på ett tidigt missfall som inte riktigt kommit igång än, särskilt då du säger att testen inte blir starkare på BIM+7.. Ledsen att jag är lite realist, har själv haft många tidiga missfall... Hoppas det går bra :)


  • Anni K
    Anonym (Marsmånad) skrev 2020-03-30 21:40:46 följande:
    Jag förstår... Det är ju inte omöjligt att ägget inte lossade trots plus på stickan då. Men frågan är även då varför du hade blödning.. Usch vad jobbigt! Jag har också haft missfall som sagt. Jag skulle vänta några dagar och följa med vad testet visar, själv tycker jag Rfsu är bäst. Om testen blir svagare men ingen mens kommer så skulle jag kanske uppsöka gyn om någon vecka eller två..? Det är ju inte direkt bråttom. Eller kan blödningen ha varit en mens?
    Tack för din omtanke. Idag fick jag dock en riktig blödning, så jag antar att jag fått ett tidigt missfall. Tråkigt, men är just nu mest lättad, för jag hade börjat oroa mig för att jag skulle behöva göra kemisk abort, skrapning och allt möjligt.

    Visst hade du haft flera missfall? Har du gjort någon gynundersökning efter dem? Tänkte nu då jag haft två stycken två månader i rad kanske man borde kolla så allt är borta eller att det inte ser konstigt ut på något annat vis. Eller ska man utgå från att kroppen tagit hand om det man mår bra i övrigt?

    Nåväl...får sikta på april nu då.  
  • Anni K
    Anonym (Marsmånad) skrev 2020-03-31 22:02:52 följande:
    Jag har haft ett ?riktigt missfall? och de andra ?bara? tidiga missfall dvs vecka 5-6 typ. Såna räknas inte egentligen inom gynekologin eftersom det är så pass vanligt att man ser ett plus och sedan blir det svagare och man får en (kanske lite rikligare) mens några dagar senare... Minns jag rätt att dina varit såna tidiga missfall eller biokemiska graviditeter som man säger, innan man sett ett embryo på ultraljud? Då tror jag inte det behöver undersökas och det att du fick mens och till och med blev gravid igen visar ju att kroppen är igång och allt funkar, tycker jag. Jag tror inte det har något samband att du fick ett till biokemiskt, tvärtom. hade du haft nåt kvar i livmodern så skulle kroppen knappast ha ägglossat och tagit emot ett nytt embryo... Det är vad jag tror.

    Men om man fått tre ?riktiga missfall? så då får man göra en undersökning Min läkare sade att man oftast ändå inte hittar någon orsak så det är inte så stor idé att undersöka. Oftast får man ett barn trots att man fått även fler missfall, sade läkaren också.

    Jag fick bara höra att jag skulle se till att graviditetstestet blir negativt, och en blödning har kommit, så brukar kroppen sätta i gång igen. Du kan ju typ kolla ägglossning så vet du att kroppen är igång..? jag tror allt är i sin ordning och du har bara haft otur två gånger, tredje gången gillt sägs det ju ;)Mi
    Ah ok, tack för infon! Visste inte att det är så man brukar resonera. Bra att veta. Mitt förra missfall var senare, i vecka 10 efter IVF. Men som sagt, fick ju ÄL och ett plus nu så kroppen verkar ju ha hämtat sig.
Svar på tråden BIM mars 2020