Inlägg från: Juicebaren |Visa alla inlägg
  • Juicebaren

    Avliva hund på grund av bebis!?

    Anna60 skrev 2020-01-29 15:58:31 följande:

    Man avlivar inte en frisk hund. Omplacera den. Blocket, Facebook, instagram - vad som helst. Se till också att den inte kommer till en barnfamilj. Och att den är frisk och vaccinerad. Man har ett ansvar som hundägare - det innebär inte att man avlivar en hund när det inte passar längre.


    Självklart står det ägaren fritt att avliva. Vad är det här för tramsig moralism? ?När det inte passar mer?? Det framgår ju tydligt att det inte handlar om det, utan att TS måste prioritera sina barns säkerhet. Självklart kan ni INTE ha en hund i en barnfamilj som gör utfall mot små barn.

    Personligen tycker jag inte att ?barnfria? familjer ska ha hundar som uppvisar aggressioner mot barn heller. Det går inte att leva i vårt samhälle utan kontakt med barn. Går det inte att träna bort så ska hunden avlivas. För allas bästa, även hundens.

    Beroende på hur gammal hunden är och hur den mår i övrigt; försök att omplacera till någon som vill ta sig an hunden med dens problematik, annars avliva. Att avliva sitt djur kan också vara att ta ansvar! Misstänker att ni moralister inte har problem med att äta julskinka men ni kan sitta här på höga hästar och tala om för andra att de inte ska avliva ett djur som uppenbart inte mår bra. I naturen hade en hund som gjort utfall mot flockledarens ungar blivit ihjälbiten. En avlivning är smärtfri för hunden. Den kommer inte må dåligt av det, det är tyvärr bara ni som kommer lida när ni sörjer. (Men enligt min åsikt ska ni absolut inte ha dåligt samvete).
Svar på tråden Avliva hund på grund av bebis!?