Inlägg från: Anonym (Villkorslös) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Villkorslös)

    Vad är "sexliv på dina/bådas villkor" för en man?

    Läser på https://www.expressen.se/halsoliv/9-skal-att-skiljas--eller-borja-kampa/

    "Du känner att ert sexliv inte längre är på dina villkor. ... det viktigaste är att ni känner att sexlivet är på bådas villkor."

    Är texten skriven med kvinnor som tappat lusten i åtanke, eller kan ni hjälpa mig begripa vad ovanstående konkret skulle betyda för en man?

    Under våra 20 år kan jag inte påstå att jag någon gång upplevt att sexlivet skulle ha varit "på mina villkor" (och förstår alltså inte hur jag skulle kunna bedöma om det inte längre är det).

  • Svar på tråden Vad är "sexliv på dina/bådas villkor" för en man?
  • Anonym (Villkorslös)
    Anonym (???) skrev 2020-02-04 19:20:47 följande:

    Förstår heller inte rubriken: vad är sexliv på dina/bådas villkor för en man? Vad är det som ur en mans perspektiv inte går att förstå? 


    Jag tror jag menar att vad det innebär för en kvinna är mer uppenbart. Att det inte blir tjatsex fast man inte vill. Att hennes njutning också får fokus. Något annat ska hon inte behöva finna sig i.

    Som man upplever jag att spelreglerna är helt annorlunda. Min sexualitet ligger helt i min kvinnas händer. När hon vill, så blir det, och inte annars. Min lust har liten till ingen påverkan på det hela. Att som man visa eller tala om sin lust kan uppfattas påträngande och obehagligt. Och som man förväntas jag alltid vara redo och "ställa upp" oavsett vad jag känner för saken.

    Detsamma under själva akten, att tala om vad man själv gillar och önskar undviker en omtänksam man. Om jag tycker att nästan allt fokus ligger på hennes njutning så är det bara att gilla läget - jag ska som man vara tacksam att det blir något öht.

    Jag skulle själv inte vilja beskriva detta som sexliv på mina villkor. Förväntas jag ändå acceptera att det är det?

    Om inte, vad vore sexliv på mina villkor?
  • Anonym (Villkorslös)
    AndreaBD skrev 2020-02-13 09:04:04 följande:

    Du säger att det är på hennes villkor för att hon OCKSÅ måste vara införstått med det? Så på dina villkor skulle vara våldtäkt?


    Öh, nej, det skrev jag inte.

    Är inte hon sugen så kan hon inte ens tänka sig att låta mig försöka göra henne sugen (vilket från mitt perspektiv självklart inte skulle resulterat i sex om det misslyckas). Det finns ingenting jag kan göra för att påverka situationen annat än att gå och vänta och hoppas.

    Däremot om hon vill men inte jag så blir det ändå. "Nu bestämmer jag det".

    Jag upplever mig vara utan kontroll eller inflytande över sexlivet. Jag känner mig tämligen maktlös.

    Är det ändå "på mina villkor" för att jag är man?
  • Anonym (Villkorslös)
    AndreaBD skrev 2020-02-13 18:18:59 följande:

    Så du menar hon är tvungen att låta dig försöka göra henne kåt? Suck.....


    Nej, jag menar definitivt inte att hon är tvungen.

    Jag STÄLLER EN FRÅGA om det kan kallas sexliv på mina/bådas villkor om hon aldrig låter mig försöka, samtidigt som jag alltid ska ställa upp för henne =utan att hon ens försökt kåta upp mig) - eller vad lika villkor annars skulle innebära.

    Jag tolkar dig som att du anser detta är lika villkor, men att det inte hade varit det om könsrollerna vore omvända. .
  • Anonym (Villkorslös)
    AndreaBD skrev 2020-02-14 11:51:56 följande:

    Vad? Jag tror du pratar förbi mig där. Det vore inte någon skillnad om könsrollerna vore omvända. Och min erfarenhet är att män inte reagerar mer tillmötesgående om kvinnan tafsar på dem när de verkligen inte vill. 

    Jag säger bara man måste ta det på allvar om personen säger att hen inte känner för det. Att då säga: Men du måste väl låta mig försöka kåta upp dig, innan du säger så - det kan vara lite av ett övergrepp. I värsta fall, inte alltid förstås. 

    Naturligtvis beror det helt på hur man brukar göra. Jag menar, min partner och jag är inte jätte-försiktiga där, men då vet han att jag säger ifrån tydligt om det inte är okej. Och likaså tvärtom. Funkar kommunikationen, så spelar det inte så stor roll hur man gör. Bara man tolkar partnern rätt. Och ni verkar ju någonstans inte riktigt vara överens där. 

    Det man inte kan kräva är att partnern ska ha lust oftare. Och även att ta initiativ är inte så enkelt. Det är dock vanligt att kvinnor ofta är mer passiva där.  Och att då säga att det är inte är på samma villkor, det tycker jag är lite snett. Folk är olika. Det kan inte vara exakt likadant. Det ska vara likvärdigt. 


    Det blir tyvärr lite svårt att tro på att det är oberoende av kön, när du väljer att fokusera på min önskan att kunna påverka när sex blir av, mer än min avsaknad av veto för när sex inte ska bli av. Att hon "tvingar" mig är inget problem, men att jag önskar att någon gång ha sex när jag är sugen är det...?
  • Anonym (Villkorslös)
    AndreaBD skrev 2020-02-15 18:28:08 följande:
    Sorry, jag missade att du skrev i ditt andra inlägg att du förväntas ha sex när hon är på humör. Det hade jag missat. Samtidigt undrar jag dock - varför gör du det då?  Jag menar - när hon inte vill säger hon ifrån, så det blir inget. När du inte vill, säger du INTE ifrån. Ser du skillnaden?

    Går du med på det, för att du tänker att det kanske inte blir sex alls? Då har du ändå bestämt att det är bättre än ingenting, och det är ju ditt beslut då. Annars - säg ifrån, så klart! 
    Om du hade läst ytterligare lite noggrannare så hade du sett att jo, jag säger ifrån att jag inte vill. Men det tas inte på allvar. Jag är ju man så jag förväntas alltid vilja - eller ställa upp - även om jag säger nej?

    När hon inte vill lyssna på mitt nej, så ger jag med mig, det medger jag. Inte så mycket för att det är bättre än inget, som för att jag själv vet hur ledsamt det är att bli nekad när man verkligen vill, och det önskar jag inte min fru.
Svar på tråden Vad är "sexliv på dina/bådas villkor" för en man?