• Anonym (S)

    Är träningen egentid?

    Om det inte görs på arbetstid (friskvårdstimme)

  • Anonym (S)
    Johan70 skrev 2020-02-07 10:58:05 följande:

    Arbete är ju egentid i förhållande till familjen.


    Ja, i och för sig. Men det brukar ju inte räknas in i det man kallar egentid. Det man brukar mena är ju fritid utanför familjen. Inte arbetstid.

    Men med det sagt kan det förstås uppstå en massa problem om ena börjar jobba en himla massa också. Men det är väl en annan diakussion än den om egentid.

    Just under tiden som den ena är föräldraledig kan jag däremot tänka mig att den som inte jobbar utan är hemma är i behov av mer egentid än den andre för att få träffa andra vuxna osv.
  • Anonym (S)

    Är det så att han är den som tränar, går på Awn och långluncher, men inget av detta räknas enligt honom? Om hans jobb inte tar slut förrän barnen lagt sg antar jag att du också tar alla middagar, läggningar och läxläsningar?

    Om så är fallet tycker jag verkligen att ni ska göra som Vinterankan skriver och vända på det heka och dela på sysslorna. Annars glr det mindre skilnad vad ni definierar som egentid. Vad skulke hända om du också började träna som friskvprd 2 timnar omdagen, tog långluncher, gick på AWn och menade inget av detta räknas -och dessutom började jobba dagligen till efter barnens läggtid?

    Det säger ju sig själv att det inte skulle fungera, oavsett vad ni definierar som egentid.

  • Anonym (S)
    Anonym (Frustrerad) skrev 2020-02-10 16:23:51 följande:

    Aldrig till vardags iaf, han tycker ju inte att han har någon egentid att tala om heller och eftersom hans dagar är längre än mina så faller det på min lott att hantera allt runt barnen.


    Först får ni ju reda ut er arbetstid. Visst skrev du att hans långluncher enligt honom var jobb och inte egentid? I så fall behövs de ju heller inte kompenseras med att jobba in arbetstid på kvällen.

    Så börja med att strukturera upp arbetstiden, och attäven han följer ett schema så att du vet nör han börjar och slutar jobbet(och så att han inte har extragrejer somnhan förväntas göra för att han är hemma på arbetstid). Detta att han lägger sin arbetstid på ett sätt som gör att allt annatansvar hamnar på er verkar ju vara ett grundläggande problem.

    Efter det delar ni upp veckans sysslor, vem som hämtar och lämnar olika dagar, vem som fixar middag, skjutsar barn till träning, ansvarar för läxor osv olika dagar. Detta fördelas på ett rättvist sätt.

    Efter att det är gjort kan ni börja diskutera egentid. Men först måste ni ju ha nån form av normalstruktur att utgå från.Att han lägger upp sina arbetsdagar lite som han vill utan någon planering eller hänsyn till resten av familjen känns som det största problemet här.
Svar på tråden Är träningen egentid?