• fjanten

    Sambo kräver studier under föräldraledighet

    Nu vill jag komma med lite olika tankar som kanske kan kokas ihop till en mot sluter...

    1. Han verkar uttrycka sig ganska dumt. Jag förstår att det är jobbigt när ekonomin blir lidande, men det är ändå DU som måste ha någon slags studiemotivation för att det ska gå. En tanke: Du tar ett helgjobb och han tar FL fre-sön varje vecka? Då får ni in mer.

    2. Nu är ju alla olika, men det är ju ingen generell sanning att det inte går att plugga när man har en bebis hemma. Jag har skrivit kandidatuppsats när jag var hemma med äldsta. Skrev magister när jag var (först gravid och sedan hemma) med äldsta och mellanbarnet. Men det beror såklart på dig, er bebis och typ av studier - t.ex. en blivande sjuksköterska som ska iväg på VFU kan ju inte ta med bebisen dit så att säga.

    3. P R A T A ! Vad exakt drar ni in idag? Vad har ni för utgifter? Kan ni dra in på något? Om du inte börjar plugga nu - när? Kan det finnas fördelar med att försöka plugga nu (spara FL-dagar, närmare examen och kvalificerat arbete...)?

  • fjanten
    Alessia skrev 2020-02-07 19:45:08 följande:

    Att ta hand om en bebis kan verkligen vara ett heltidsjobb. Ska sedan TS studera heltid SAMTIDIGT som hon tar hand om sitt barn... NEJ NEJ NEJ - det går inte.

    En riktig dumskalle till barnafar!


    Ja det KAN vara det, men är inte alltid det. Säger inte att han gör rätt i att KRÄVA, men det kan absolut gå att plugga på deltid (t.o.m. heltid) på distans när man har en bebis.
  • fjanten
    Anonym (Naivt) skrev 2020-02-07 21:11:00 följande:

    Det beror ju verkligen på vem man är också. Jag hade inte kunnat oavsett vilken bebis jag skulle fått då jag isf hade fått lägga amningen helt på hyllan pga starka mediciner.


    Exakt, så det är ju ingen generell sanning att det är omöjligt att plugga med en bebis, även fast det var det för dig.
  • fjanten
    Alessia skrev 2020-02-08 13:29:01 följande:

    Det finns tydligen fler barn i familjen - inte bara den nya bebisen.


    Ja, det har jag läst. Jag, som exempel, har klarat heltidsstudier med bebis+småbarn. Senare heltidsjobb, två småbarn, graviditet, och studier på 50 % för att bredda lite. Nej, det är INTE för alla och alla är olika, men det är absolut inte omöjligt för alla att plugga lite och ha bebis och fler barn.
Svar på tråden Sambo kräver studier under föräldraledighet