Inlägg från: Anonym (okvinnlig?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (okvinnlig?)

    Att vilja bli sedd som tjej, är det konstigt?

    Om en som ensam tjej har blivit inbjuden till att vara med på en svensexa, är det väldigt udda?

    Alla nära vänner är män. Men jag är ingen vidare man själv, jag är 150cm kort, väger 40kg och blir berusad efter en endaste öl. Dessutom har jag en vagina och tuttar även om de är ganska små.

    Det känns ju väldigt trevligt att bli medbjuden, och jag har ofta vart ensam tjej så när vi växt upp och hängt med. Men svensexa är ju något explicit för män så det känns konstigt på något sätt. Som att jag inte riktigt räknas som tjej? Som att jag är en könlös "hen"-varelse?? Jag vill inte vara otacksam eller så och är naturligtvis glad för att få vara med men jag önskar att jag blev sedd för det jag faktiskt är någon gång? Är det konstigt?

  • Svar på tråden Att vilja bli sedd som tjej, är det konstigt?
  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (va) skrev 2020-02-07 07:05:46 följande:

    Jag fattar inte... blir du aldrig sedd som en kvinna??


    Sällan. Om det är sommar och jag har bikini på mig så blir jag det typ?
    Anonym (Söt) skrev 2020-02-07 07:07:47 följande:

    Va? Jag hade killar med på min möhippa. Hade även en manlig tärna. Det är 2020, män och kvinnor kan umgås tillsammans!


    Jag vet att det är 2020 och att jag nästan uteslutande umgås med män, det har jag gjort i strax över 20 år. Men det är ju inga andra kvinnor med.

  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (S) skrev 2020-02-07 07:22:19 följande:
    Brukar det vara andra kvinnor med när ni umgps?

    Jag kan nästan garantera att din inbjudan inte har något med att göra att inbjudarna inte ser dig som tjej, Du är helt enkelt inbjuden för att du är en av brudgumens närmaste vänner och det skulle kännas konstigt för honom att inte bjuda dig enbart på grund av att du är tjej. Han vill säkert ha med dig för att du är en nära och bra vän. Det känns som det abaolut mest logiska förklaringen.

    Men om du inte känner dig bekväm med att delta har din vän säkert förståelse för det också. Det är ingetkonstigt det heller.
    Aldrig eller väldigt sällan när vi växte upp. Jo det är ju så, din logiska förklaring stämmer, men det är ju ändå konstigt eftersom jag faktiskt är kvinna och svensexa är för män.

    Jag kommer känna mig obekväm men jag vill ändå gå :) Känner att jag vill poängtera på något sätt att jag faktiskt inte är en pojke samtidigt på något sätt. Får väl klä mig i klänning och stoppa bh:n till max eller något :D :D
    Anonym (va) skrev 2020-02-07 07:41:29 följande:

    Är du så liten är du kortväxt (dvärg) och då ses du kanske som ett barn? Jag vet inte... det är kanske så dom ser dig, skulle jag tro.


    Ja det ligger en del i det. Jag känner mig inte utanför eller så, tvärtom...men ändå osynlig om du fattar? De enda gångerna jag känt att jag liksom syns är när vi badat, simmat eller så och jag bytt om eller haft bikini på mig.

    Jag måste vara naken, eller nästan naken för att ha någon som helst kvinnlighet känns det som.
    CitronTulo skrev 2020-02-07 08:53:16 följande:

    Om du är ensam tjej i ett grabb gäng så skulle det väl vara väldigt konstigt om de uteslöt dig i just detta samanhang bara för att du är tjej?

    Tror att de är helt medvetna om att du är tjej men främst ser dig som en självklar del av gänget!


    Jo så är det. Men ibland vill jag liksom bli bekräftad ändå.  
     
     
  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (mmm) skrev 2020-02-08 14:33:29 följande:
    Överdriv inte nu. Finns väldigt många kvinnor som inte är superlånga, är själv 156 men jag ses verkligen inte som ett barn. Och nej, det är inte dvärgväxt vara för att vissa råkar vara lite korta. 
    Jag är ganska "platt" och får visa legitimation överallt där åldern är viktig. Vilket förmodligen de flesta andra hade tyckt var roligt men för mig kan det kännas lite jobbigt.

    På Halloweenfest har jag testat att "gå all in" med kläder. Kort rutig kjol, flätor, godisklubba i munnen eller klätt ut mig till Harley Quinn. Då har det funkat bra och jag har känt mig sedd, men jag vet inte om det är något särskilt bra sätt att bli sedd egentligen... men kul för en kväll att få synas och vara sexig. Trots att det är helt fel sorts sexighet.  
  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (Va?) skrev 2020-02-08 15:31:18 följande:
    Men varför vill du att dina kompisar ska vara kåta på dig? Har du ingen partner?
    Jag har ingen partner nej. Jag vill att de skall vara "kåta" på mig för att de är typ de männen jag träffar och bryr mig om? Andra män är sällan "kåta" på mig heller för den delen. Jag vill liksom bli sedd jag med, som andra kvinnor blir sedda, Helst utan att behöva klä av mig naken, men om det är det som krävs får jag väl göra det.
  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (?) skrev 2020-02-08 15:58:03 följande:

    Hade du tagit illa upp om de INTE bjudit dig?


    Ja litegrann. Men jag hade förstått det, det hade vart logiskt.
    Anonym (Kajsa) skrev 2020-02-08 16:02:24 följande:
    Tycker du ska jobba med  din självkänsla istället. Det är inte sunt att tro att man bara räknas om de blir kåta på dig.
    Är inte lätt att ha särskilt bra självkänsla när man måste ha bikini eller ännu mindre på sig för att kunna synas.

  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (piggelina) skrev 2020-02-08 16:24:36 följande:

    Du har fått valet, du säger själv att du hade känt det konstigt om du inte blivit bjuden- är det inte bra?

    Om du tror att de kommer att göra saker som är för manligt pinsamma för dig, och kräkas i ditt knä, tacka nej.

    Om du tror att det blir en härlig kompisdag med aktiviteter för alla och lagom berusning, tacka ja.

    Att du sedan har svårt att känna dig kvinnlig i olika situationer tror jag är en egen grej som du behöver jobba på oberoende av just detta.

    Jag hade varit helt stolt om jag blev bjuden till en svensexa och har flera manliga vänner. Men för 20 år sen när alla gifte sig var det ingen som var riktigt så progressiv. Jag fick möjligen gå på deras (för mig rätt okända) tjejs möhippa istället...boring...


    Det blir nog nördigt och roligt. Paintball, det älskar jag. Sumobrottning i såna där dräkter är en annan idé, men sist vi testade det flög jag som en vante så då kommer jag nog nöja mig med att titta på.

    Utöver det blir det nog mest mat och dryck och "hängande". Kanske att jag skall överraska med något annat men det är bara en idé jag har än så länge. Jag kommer definitivt synas iaf. 
  • Anonym (okvinnlig?)
    Panduro skrev 2020-02-08 17:55:53 följande:

    Är sexuella sammanhang det enda sättet du vill bli sedd på av dina egna vänner? Själv skulle jag inte uppskatta om mina vänner såg mig på ett sexuellt sätt. Jag skulle också bli mycket ledsen om jag inte skulle få fira svensexa med "gänget".


    Nej givetvis inte bara i sexuella sammanhang. Men det hade vart trevligt att få bli sedd för den jag också är, mer än bara en av "grabbarna"... åtminstone ibland. Det var därför jag älskar/älskar just att bada, vi bor inte vid kusten så det blev insjö eller utomhusbad med pool och då fick jag liksom bekräftelse på mitt kön. och sedd om du fattar....svårt att förklara. Jag vill också bli sedd/bekräftad. Synd bara att jag måste vara naken och nästan trycka upp könet i ansiktet på folk för att synas bara. 
    tjugoårsåldern skrev 2020-02-08 17:55:23 följande:

    Hahaha, förlåt men detta är ju sjukt olämpligt MOT DIG! Du är ju TJEJ! Oschysst att tolka dig till annat. 

    Det är klart som fan att man vill bli bekräftad som kvinna.
    Låt mig ge konkreta och rationella skäl:
    1. Vi lägger en halv förmögenhet på utseende-relaterade saker som hudkräm (ingen tjej har torrhud offentligt, men män har det titt som tätt), smink, lotions, frisörsbesök. Låt oss säga att en månadskostnad blir 800:- om man slår ut det, kanske runt 10:000 året (frisören, salongen ect) Så vi vill ha UTDELNING likt en aktie på det
    2. Vi lägger ner mycket energi på utseendet, att tycka och döma, försöka älska och ibland misslyckas vi och äcklas av oss.

    Så att vi vill be sedda och bekräftade som kvinnor är en naturlig del av det vi gör varje vecka :) En gång sa en tjejkompis till mig tack för jag var modig och erkände det trots jag hade pojkvän. Så jävla skamligt är det, tydligt. 


    Jag lägger även enormt mycket tid och pengar i onödan på grejer som jag inte ens använder eller använder en enda gång. Som halloweenkostymer. Bara för att se bra ut en enda kväll på året.

  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (lillebror) skrev 2020-02-08 18:21:38 följande:

    Jag förstår hur du menar. När jag var yngre hamnade jag i ett gäng med killar mycket för att jag var intresserad av en av killarna. Jag stormtrivdes med att hänga med dem vi gjorde så  mycket kul! Och killen jag gillade och jag hamnade till och med i säng några gånger... Men han verkade inte vilja göra det till något officiellt. Men sen en kväll så var vi alla ute och festade på krogen. Killen jag gillade började ragga på några tjejer som var lite äldre (killarnas ålder, jag var ca 10 år yngre än dem......så äldre jämnfört med mig) och jag blev mer och mer ledsen allt eftersom kvällen gick. Tillslut kom en av de andra killarna i gruppen fram till mig och satte sig ner för att snacka och det han sa gjorde mig ännu mera ledsen och arg. 


    Vad han sa var att jag varsom en lilleBROR för killarna i gänget. De såg mig inte som en tjej, utan som en trevlig och gullig lillebror...

    Slutade hänga så mycket med dem efter det, fast jag kan nu i efterhand säga att det var fel... Jag tyckte om dem och tyckte om att hänga med dem, men jag har istället tappat kontakten med dem alla vilket känns väldigt tråkigt. 

    Mitt råd är att häng med på svenssexan och ha kul, du är inbjuden för att du betyder något för dem. Skit i att du är kvinna och de är män. Gör inte mitt misstag... 


    Tack för rådet och varningen! Men det blir nog ändå spontan stripshow (om jag vågar). Försöker ignorera att jag kommer göra bort mig :) 
  • Anonym (okvinnlig?)
    Anonym (E) skrev 2020-02-08 18:49:05 följande:
    Känner ofta nästan tvärtom. Har haft så många killkompisar som sen har försökt nånting och man blir så besviken. Blir glad när en kille för en gångs skull ser mig som bara en vän och uppskattar mig som person istället för att bara försöka ligga.

    Så du kanske ska vara tacksam till och med? Och vara glad att de uppskattar dig som person och vän?
    Jag är naturligtvis tacksam glad och känner mig uppskattad. Men åtminstone någon gång på 15års vänskap som jag faktiskt haft med vissa av dem och 10 med andra hade det vart kul om någon försökte...någonting. Jag har ju ändå sett och känt blickarna när jag bytt om eller vart i bikini eller klätt ut mig "slampigt" så någon slags sexappeal och kvinnlighet även om den är minimal har jag, varför har ingen agerat på den? 
Svar på tråden Att vilja bli sedd som tjej, är det konstigt?