• Anonym (S)

    Är det egentid?

    Jag upplevde det som egentid på tiden när det var aktuellt. Men jag var ensamatånde så då hadlade det ju inte om attdela på egentid rättvist utan att ta tillvara på möjligheterna till den. Även en promenad istället för cykeltur till jobbet nån gång ibland var värdefull egentid.

    Om det handlar om attfördela egentiden rättvist behöver man ta hänsyn till fler faktorer. Det är tex inte rättvist fördelat om den ene endast får egentid av den typen som beskrivs ovan, där man intesjälv kan bestämma vad man ska göra med sin tid och fortfarande är på stand by med telefonenom den andre får egentid som den kan förfoga fritt över och den andre föräldern har fullt ansvar. Så oavsett om det kallas egentid eller ej måste man ta hänsyn till fler faktorer för att detska bli rättvist.

  • Anonym (S)
    lövet2 skrev 2020-02-14 23:40:09 följande:

    När någon annan tar över ansvaret för mitt barn och jag kan göra vad jag vill en stund, då räknar jag det som egentid.

    När jag kan göra vad jag vill men fortfarande har "jouren" och måste ha kollen på var barnet är och vad barnet gör, då räknar jag det inte som egentid utan som en stunds avkoppling.


    Håller med.

    Men så länge dessa olika typer av egentid och avkoppling blir någorlunda lika fördelat spelar detkanske mindre roll vad det kallas ts?

    Det som blir konstigt är ju om den ena bara får avkoppling/egentid av denna sort som beskrivs här och den andre får helt fri tid utan ansvar som hen kan förfoga frittöver. Detär jnte jämförbar tid över huvud taget.

    Om man tex gjort upp en helg att på lördagen ska A få egentid 4 timmar och på söndagen ska B få det. På lördagen när A är borta har barnen kompisar och sysselsätter sig ganska bra själva. B får ha full kollosv men hinner sitta en timme med en bok under tiden. Då innebär det inte att B därför ska minska sin egentid på söndagen till 3 timmar.
Svar på tråden Är det egentid?