• Ascendere

    Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet

    Skillnaden mellan könen är i stort sett:

    Det står kvinnor fritt att ligga runt hur mycket de vill

    Det står män fritt att avstå från långsiktiga relationer med en kvinna på vilka grunder som helst, tex att hon legat runt mycket. 

    Så ligg runt och ha kul, men var medvetna om att det kan bli svårare att hitta en stabil partner senare i livet pga att många män hellre väljer någon som haft ett fåtal stabila partners än ett stort antal lösa förbindelser. 

  • Ascendere
    Mandel skrev 2020-02-14 14:47:53 följande:
    Men helt ärligt: är folk fortfarande så korkat inskränkta och förlegade ( de som är under 60 år i alla fall) att de ens ställer frågan om hur många partners man haft?

    Jag har haft samma gubbe i 25 år... Det är mitt enda längre förhållande jag haft och vad jag har pysslat med när jag inte varit i förhållande är inget någon annan behöver veta.
    Är så pass mogen att jag inte heller skulle vara intresserad av hur många kvinnor mannen jag blir tillsammans med har haft. Totalt ointressant. Det är vi här och nu.
    Men det beror kanske på att jag är tämligen självsäker och självständig och inte behöver någon mespropp till karl som vill ha en kvinna att hunsa och känna sig överlägsen. 
    Ingen av de män jag dejtat eller legat med på sista tiden har frågat i alla fall. 
    Fokus nu för tiden verkar mer vara att man i alla fall inte dejtar och ligger med flera "samtidigt" utan att de vet om varandra...

    Kanske dags att hänga med i utvecklingen lite
    Det där är den kvinnliga motsvarigheten till "slut-shaming" har jag förstått efter att ha läst ett flertal trådar här på familjeliv, om man väljer bort kvinnor som ligger runt är man mesig, osäker, omogen och omanlig. 

    Klassisk kvinnlig manipulation at its finest. 

    Trevlig helg! 
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-14 15:06:11 följande:
    Det var bra sagt. Så är det ju. Varför skulle man ens vilja veta sånt? 
    Hej o välkommen AndreaBD, satt precis och undrade när du skulle dyka upp!
    :D 
  • Ascendere
    Gabriella2440 skrev 2020-02-14 17:07:01 följande:

    Det är tvärtom

    När killar ligger runt är en bedrift

    Gör kvinnor det är dom horor


    Exakt.

    En nyckel som öppnar många lås är en värdefull nyckel.

    Ett lås som öppnas av många nycklar är ett värdelöst lås.
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-14 17:22:51 följande:

    Någon som t.o.m. erkänner dålig kvinnosyn. Men det märks säkert på dig lätt, så det är ingen fara. 


    Hahaha ja det gör det definitivt.

    Kvinnor som bara är ute efter sex bryr sig inte ändå, de tycker bara det är kul när man provocerar dem lite lagom , fråga mig inte varför men de går tydligen igång på det.

    Men ärligt talat, jag ser inte ner på kvinnor som legat med många, jag vill bara inte ha dem som långsiktiga serlösa partners för att det inte passar mig. Men var och en är självklart fri att söka sin egen lycka.
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-14 18:18:50 följande:

    Du ser visst ner på dem, annars skulle du ju inte välja bort dem. Men som sagt, jag bryr mig inte. Min man tänker inte så. 


    Haha ja du har rätt. Jag ser även ner på tjocka kvinnor och kvinnor med små bröst.

    Vältränade snyggingar med stora bröst däremot respekterar jag fullt ut som jämställda medmänniskor.
  • Ascendere
    New Dawn skrev 2020-02-14 20:35:39 följande:

    Skillnaden är att kvinnor lätt får sex. Alltså, det är ingen prestation.

    En man som lätt får sex måste prestera mer på något sätt, eller se bra ut.

    För kvinnor räcker det att vara tillgänglig och det faktum påverkar. Trist dock om kvinnlig sexualitet skambeläggs... dock är ovanstående skillnad ett faktum som påverkar.


    Ja, konstigt att så många kvinnor bortser från detta...
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-15 00:05:54 följande:

    Konstigt att kvinnor inte anser att sex är någon tävling? Snarare vettig. 


    Tror ingen uttryckt det bättre än Oscar Wilde:

    ?Everything is about sex except sex. Sex is about power.?

    En kvinna vill ha sex med en man som har ?power?, och det kan vara I form makt, pengar, positiv energi, charm, mod, fysisk och mental styrka osv. Kort sagt en man som har kraften att påverka sin omgivning I den riktning han önskar.

    En man utan ?power? är ointressant som sexpartner men kan vara intressant som bankomat/chaufför/barnpassare/vaktmästare/vän etc etc
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-15 00:05:54 följande:

    Konstigt att kvinnor inte anser att sex är någon tävling? Snarare vettig. 


    Livet är en tävling. Vi kan låtsas för en stund att alla är snälla och regnbågar och enhörningar och tralala men vi vet alla att egentligen är det djungelns lag som gäller, den starkaste (i vid bemärkelse) får knulla flest honor och i slutändan har du bara en enda person i hela världen som du kan lita på fullt ut och det är dig själv.

    Sån är tillvaron för oss män.
  • Ascendere
    AndreaBD skrev 2020-02-15 16:42:15 följande:
    Ja, visst, det kan finnas biologiska skillnader även där. Det är nog nästan säkert att det finns. Det är ju svårt att vara helt säker när det inte är samma könsroller.

    Och det är ingen som egentligen vet om kvinnor inte kan tänka sig ha sex med fler för att de annars slutshamas. Eller om det är biologiskt. Det är svårt att veta. 

    Jag tror att kvinnor är mer inställda på relation, män är mer intresserade av att få testa runt lite mera. Men, som vanligt, så varierar det. Det finns kvinnor som är mer som män där och tvärtom. 

    Den senaste trenden i mina barns generation (dvs. de som är födda på 90-talet) verkar vara att man inte har en relation från början, utan man har sex först och testar lite, och kanske efter några veckor eller några månader bestämmer man om man har en relation. För mig är det bara ett trick för lura tjejer. Min dotter råkade nog ut för en sån typ. 
    Trend?
    Det där är bland de äldsta tricken som finns, att låtsas att man är intresserad av en relation men sen dumpar man tjejen efter sexet. 

    Det omvända förekommer också, dvs ha mycket och bra sex i början av en relation, bli seriös, flytta ihop och pang, sexlivet stendött. 
  • Ascendere
    Mimosa86 skrev 2020-02-16 00:20:24 följande:
    Tycker det är skitbra att du lyfter citat från homosexuella kulturmän från tidigare tidsepok i den här debatten.

    Men jag blir förundrad när du skriver att män utan stake används istället som bankomat/chaufför/barnpassare/vaktmästare/vän.

    Menar du då att kvinnor inte har dessa roller i en vanlig relation? De barnpassar aldrig sina barn? De har inga egna pengar? De är inte vän med sin make? De skjutsar och hämtar aldrig? De städar aldrig eller agerar vaktmästare i sitt eget hem?

    För ett ögonblick lät det nästan som att du antydde att svaga män utnyttjas och tvingas till att ta hand om sina barn och sitt eget hem? Lite märkligt resonemang.
    Det jag menar är att män utan stake (snygg översättning av "power" förresten, kom inte på nåt bra själv men det passar ju perfekt!) fortfarande kan få en fast relation och kanske även sex men då är det i utbyte för diverse tjänster, inte av lust från kvinnans sida. 
  • Ascendere
    Anonym (Slampor mår dåligt) skrev 2020-02-17 07:29:20 följande:

    Man kan intala sig själv att man mår bra när man befinner sig i en sunkig lägenhet någonstans är naken förutom ögonbindel och skall ha oskyddat sex med ett okänt antal okända män som betalat för att vara där med just dig.

    Man kan tänka att det här är sexigt, det är vad jag vill, jag bejakar mig själv, female empowerment osv. Men det är bara äckligt och dekadent och man känner sig helt tom efteråt.


    Du kan ju inte jämföra att prostituera sig med att ha frivilligt sex med många olika partners, det är ju helt olika saker.
Svar på tråden Ligga runt, manlig/kvinnlig sexualitet