• Ess

    5-åringens kompis har sett porr

    Jag tycker inte det är en större grej om dom skulle råka få upp porr på datorn, man får prata med dem om det bara.

    I mellanstadiet skulle min äldsta skriva ett arbete om muslimer och googlade på skolans iPad om ämnet. Hon kom rusande och visade sina träffar bla en avhugget arm och en kort film där dom halshögg en person.

    Jag tycker det är långt värre än att ha råkat se en samlagsscen.

    Jag är uppvuxen med djur och har sett parningar och betäckningar sen jag var rätt liten, så det tekniska har aldrig varit någon väl gömd hemlighet.

  • Ess
    Anonym (R A) skrev 2020-02-10 10:22:03 följande:

    Du ska inte "hantera" det alls, det angår dig inte.

    Tänk sen efter att du "konfronterat" föräldrarna i fråga och de berättar för andra föräldrar vad fan du håller på med. Tänk då att deras barn kanske inte får leka mer med din unge ifall du skulle hitta på något mer att "konfrontera" med.


    Är det värt det? Tänk på att din unge kan bli ganska ensam med en amatörprivatdeckare  som förälder.
    Jag håller med dig.
  • Ess
    Anonym (Katt) skrev 2020-02-10 12:20:29 följande:
    Jag håller med. Och när man pratar med barnet är det viktigt att inte skam- eller skuldbelägga. DET kan ge barnet men för livet och försvåra utvecklingen av en sund sexualitet.
    Det jag tänker är mest att berätta att även om det tekniska går till som på filmen, så är det en väldigt tillrättalagd bild som visas, gjord för att locka en viss målgrupp. 
  • Ess
    Panduro skrev 2020-02-10 16:19:50 följande:

    Du tycker inte att det vore ett övergrepp om någon visade porr för ditt 5-åriga barn? Nä nu vet vi inte om det var porr eller inte, och det är ju precis det ts säger.

    Det är nog inte så lätt för en 5-åring att själv komma in på porrsidor, nej.


    Speciellt omöjligt är det inte.
    När jag bodde på mitt förra ställe i stan så låg jag och vilade med balkongdörren öppen och undertill satt fyra stycken femåringar som bodde i trappan. De hade tydligen hittat en kondom och kom då in på ämnet sex och vad kondomer används till. Jag kan säga att de hade helt klart för sig, så om du tror att sex är en hemlighet som barn inte känner till så tror du helt fel.
Svar på tråden 5-åringens kompis har sett porr