Inlägg från: Anonym (förstår dig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (förstår dig)

    Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!

    Anonym (Usch och fy) skrev 2020-02-12 11:22:24 följande:
    Jag förstår inte alls vad du menar med att "kvinnor propagerar för att antalet skilsmässor med barn ska öka". Eh, va?

    Om papporna kunde haft realistiska förväntningar på sin nya partner och den nya familjekonstellationen istället för att göra sin nya partner till en barnvakt som genast MÅSTE älska sina bortskämda barn, hade vi sluppit detta problem. Om papporna kunde sluta låta sina barn få göra allt den vill och bete sig odräglig utan konsekvenser p.g.a. dåligt samvete, hade det varit betydligt lättare för den nya partnern.
    Det är exakt detta som är anledningen till att jag aldrig kommer att bli bonusmamma. Det är bara att läsa här på FL för att se att bonusmammor ofta utnyttjas som en betjänt som man kan lämpa över ansvaret för andras ungar på. Man får inte heller säga ett endaste knyst om att bonusbarnen är jobbiga, för då är man en empatilös häxa som får skylla sig själv, till skillnad från föräldrar som får styrkekramar när de klagar på sina egna barn.
  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (Hmmm) skrev 2020-02-12 21:30:40 följande:

    Men det är ju era MÄN det är fel på!

    Har läst vissa kommentarer och allt verkar handla om att kasta skit mot bonusbarnen men en bra man och en bra pappa lastar inte över föräldraskapet på sin nya kvinna! En bra man kräver inte att den nya kvinnan ska slava under samma tunga förhållanden som en bio mamma. En bra man låter inte ungarna styra och ställa och förstöra, han sätter gränser och tar sitt föräldraansvar!

    Det är ju era lata män som utnyttjat er ju. Reagera på DET istället för att beskylla barn till frånskilda föräldrar för att de råkat finnas. För det kan likaväl bli så att ni själva hamnar i separation och ERA barn kommer bli de där oönskade ynglen som nästa kvinna kommer spy galla över.


    Klart det är barnens föräldrar som gör fel eftersom de uppfostrar barnen dåligt och tar bonusföräldern för given. Det är inte så konstigt att det finns så många dåligt fungerande bonusfamiljer eftersom dagens barn är bortskämda och får lära sig att de alltid ska gå före allt och alla bara för att de är barn. Attityden är att det är en plikt att ta ansvar för andras ungar men ingen får någonsin ha en åsikt om hur ungarna beter sig.
  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (Usch) skrev 2020-02-13 11:43:03 följande:

    Förstår det. Varför ska man gilla andras barn för att det är barn per automatik? Visst har dom inget val eller gjort nåt fel. Man måste göra det bästa av situationen. Men brukar tänka det om barnens kompisar som är här ibland, fy för att hamna i ett förhållande med nåt av deras barn. Jag låter elak, men så är det. Står knappt ut en timme med vissa.

    Mina är såklart inga änglar, men dom älskar jag såklart.


    Håller med. Många tycker att man ska stå ut med precis vilket beteende som helst bara för att det rör sig om barn. Barn ska alltid stå i centrum och gapa och skrika och vara oförskämda och omgivningen ska bara le och hålla käften för det är ju baaara ett baaarn som måste få vara baaaarn. Inte så konstigt att många inte står ut med att leva under samma tak som dessa ouppfostrade snorungar och deras slappa föräldrar.
  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (Polly) skrev 2020-02-13 20:17:01 följande:
    För det första så borde ingen hamna på nån speciell plats i någons liv. Inte rangordna man väl så i en kärnfamilj? Den som just då behöver mer uppmärksamhet av någon anledning ska väl fp det.

    För det andra så finns det miljoner anledningar till att inte uppskatta bonuslivet. I mitt fall så är det hans ex, hans sätt att "uppfostra" dvs curla, ungen själv vi har noll personkemi efter att han blev tonåring osv.......
    Jag har aldrig heller fattat det där med att barnen alltid ska komma först. Det låter inte sunt för fem öre att sätta sin partner på undantag för jämnan.
  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (jinx) skrev 2020-02-14 05:51:06 följande:

    När man läser den här tråden förstår man verkligen var epitetet "the evil stepmother" kommer ifrån. 
    Stackars barn.. 


    Anledningen till att dessa styvmödrar uppfattas som elaka är att de flesta av dagens föräldrar curlar sönder sina barn så att de blir odrägliga att ha att göra med. Dessa föräldrar är helt besatta av sina barn och tycker att bonusföräldrarna ska fungera som någon slags gratis servicepersonal åt ungarna utan att få ha någon som helst åsikt om deras uppfostran. Det är förmodligen samma föräldrar som låter sina ungar använda affärer och restauranger som lekplatser och skyller det på att barn måste få vara barn, och den som inte delar deras inställning får genast epitet som barnhatare, elak styvmamma m.m. kastade på sig.
  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (Singelpappa) skrev 2020-02-14 08:27:21 följande:
    Du har inga egna barn misstänker jag. Det du beskriver är inget jag sett varken i min egna familj eller hos vänner och bekanta.

    Barnlösa har ju i regel låg tolerans till barn, vilket jag själv hade innan jag skaffade egna. Då är det lätt att barn som är som barn är i allmänhet förstoras upp till snoriga och skrikiga som använder restauranger och affärer som lekplatser.
    Nej, jag vill inte ha några barn och vill inte ta hand om andras heller. Jag ser inte varför jag ska stå ut med andras jobbiga ungar, det är föräldrarna som valt ha barn och det är därför deras uppgift att se till att deras barn stör så lite som möjligt, precis som hundägare har ansvar för att ha koll på sina hundar. Jag vet dessutom att många äldre håller med mig om att barn idag är dåligt uppfostrade jämfört när deras barn var små, så det är inte bara vi utan barn som har låg tolerans för stökiga ungar.
  • Anonym (förstår dig)
    Ess skrev 2020-02-14 08:14:52 följande:
    Varför tror du att man kommer på andra plats?

    Jag och maken har alltid haft samma ställning som vuxna i familjen. Förstår inte de alls som ska rangordna, prioriterad blir den som behöver det bäst för tillfället, barn eller vuxen spelar ingen roll.
    Helt rätt, barn måste lära sig att ta hänsyn till andras behov och att man inte alltid får som man vill.
  • Anonym (förstår dig)
    AndreaBD skrev 2020-02-14 09:10:40 följande:
    Exakt! De flesta är helt vettiga med sina barn, men en partner som aldrig har haft barn förstår inte detta. Det märker man ju redan med folk runt omkring, det behöver man inte ha en barnlös partner till. Jag hade en faster som inte hade barn, och en morbror som inte hade barn. Fastern och hennes man träffade oss i stan en gång och förväntade sig att vi skulle kunna äta ute, fika och umgås - med två små barn i dagisålder. Det går ju bara inte. De förstod inte riktigt att vi var tvungna att hitta på saker för barnen nästan hela tiden, så att de inte börjar bli omöjliga av ren uttråkning. 

    Och min morbror var ihop med en kvinna som hade vuxna barn - som inte levde hemma längre. Det funkade inte. Han kunde inte förstå att hon ville umgås med sina barn och barnbarn flera gånger i veckan ibland. Han tyckte, barnen var väl vuxna och behövde inte henne längre. Nej, visserligen, men hon ville ju umgås med dem. De separerade. 
    Man kan inte förvänta sig att barn ska kunna sitta stilla längre stunder, men som förälder kan man i alla fall anstränga sig för att få tyst på ungarna när de skriker eller förhindra att de att de springer omkring och härjar. Jag ser jätteofta föräldrar som inte alls reagerar när ungarna gallskriker och springer omkring. Hade jag betett mig så när jag var liten hade jag blivit tagen i armen och fått en ordentlig utskällning, men idag tycker föräldrar att ungarna blir kränkta av minsta lilla markering.
  • Anonym (förstår dig)

    Hade vi haft lite mer av den gammaldags attityden att barn ska synas men inte höras är jag övertygad om att både bonusfamiljer och övriga samhället fungerat bättre.

  • Anonym (förstår dig)
    Anonym (Ryser) skrev 2020-03-03 08:42:03 följande:

    Skönt för barnen att slippa dig. Usch. Verkligen usch. Stackars alla barn med häxor till så kallade ?bonus? mammor och pappor.

    Kan inte alla bara lägga ner att flytta ihop med partners som har barn?

    Föräldrar får man dejta och vara särbo med, träffa när barnen inte är med.

    LÄGG NER att tvinga in barnen i en för jävlig ?familj? som förstör deras liv!


    För det är alltid bara bonusförälderns fel när det inte fungerar? Det finns inga ex som gör allt för att jävlas och inga föräldrar som curlar bonusbarnen?
  • Anonym (förstår dig)
    nymedlem skrev 2020-03-03 10:18:09 följande:
    Ja, väljer du att reta dig på mannen och hans barn istället för att fokusera på din unge så är det ett val DU har gjort!

    Men med en kolik unge blir det nog inte mycket "bebis bubbla" (så tramsigt uttryck btw) ändå.

    Jag var ensam från start och klarade av min bebis oavsett hur sjuk jag än var. Du verkar ha valt en offerroll och lever nu fullt ut i din tragiskt bittra liv. Sök hjälp hos psyk så du kan inse att detta enbart beror på dig själv, få lite självinsikt och gå vidare i livet.
    Men nu hade personen du citerar en närvarande pappa till barnet, så man skulle kunna tycka att han kunde ta lite ansvar också. Eller du kanske är en sån som tycker att det är kvinnogöra att ta hand om småbarn?
  • Anonym (förstår dig)
    nymedlem skrev 2020-03-03 10:01:46 följande:
    Det finns det möjligen. MEN som vuxen har man valmöjligheter - det. Har inte barnen! Så jag håller med, flytta inte ihop när det inte fungerar med barnen!!!
    Hur ska man veta hur det är att bo ihop med någon annans barn innan man har gjort det? Förresten går "du visste vad du gav dig in på" åt båda håll, föräldern har också gjort ett val att flytta ihop med bonusföräldern och borde därför också kunna anpassa sig. Men som alltid i dessa trådar är det bara bonusföräldern som ska stå tillbaka för andras behov.
  • Anonym (förstår dig)
    smulpaj01 skrev 2020-03-03 16:50:33 följande:

    Fast det vanligaste verkar vara att "bonus"förälderns avsky för barnen börjar så fort de flyttat in hos familjen och börjar ändra på invanda regler och ordning för barnen och barnen opponerar sig.

    Pappor verkar tyvärr ofta vara för veliga mot nya kvinnan istället för att helt enkelt inse att det inte blev som han hoppades och kasta ut henne. Styvmammor lämnar inte gärna självmant utan tar på sig en offerroll och istället börjar en hatkampanj mot barnen.


    Det verkar mycket vanligare att pappor lämpar över sitt föräldraansvar på bonusmammorna, vilket orsakar frustration hos de senare, särskilt som de påtvingas detta ansvar utan att få några att säga till om rörande bonusbarnens uppfostran.
Svar på tråden Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!