• Ess

    Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!

    Anonym (Hmmm) skrev 2020-02-12 21:19:44 följande:
    Fy vad osmakligt. Och märkligt resonemang att du tror att du ska kunna leva ett kärnfamiljeliv med en man som redan har en familj. Ni är en bonusfamilj,..livet ut.
    När de flyttar så lever man som en kärnfamilj, även om särkullarna inte försvinner helt. Man slipper träffa dem regelbundet i alla fall.
  • Ess
    Anonym (Mamman) skrev 2020-02-12 21:22:39 följande:
    Han kommer alltid att tillhöra din familj så länge du är ihop med hans far.Han är ärver din man ochså .Ville bara påminna .
    Särkullarna tillhör inte min familj, bara makens.


  • Ess
    Anonym (Singelpappa) skrev 2020-02-13 21:32:55 följande:

    "Makens barn är skrikiga snorungar och trotsiga tonåringar men MINA barn är hur ordentliga och artiga som helst"

    "Min man är så flat och mesig när han pratar med barnens mor"

    "Maken prioriterar barnen före mig och mina barn trots att jag gnällt sönder hans tillvaro för att han ska fatta att mina barn är viktigast"

    Alltså, gör era män en tjänst och avlägsna er från deras närvaro. Om det här är vad ni tänker så är era och era mäns liv bättre om ni lever som särbos eller ex.


    Tja, egna barn andras ungar!
  • Ess
    Anonym (Varför ?) skrev 2020-02-13 20:06:58 följande:

    En geniunt nyfiken fråga till alla er som säger grattis till TS och avskyr bonuslivet, vad är det som gör att ni inte uppskattade det ? Jag menar, att ni skulle komma på 2a, 3e eller 4e plats i mannens/kvinnans liv måste ni ju förstått när ni inledde förhållandet?


    Varför tror du att man kommer på andra plats?

    Jag och maken har alltid haft samma ställning som vuxna i familjen. Förstår inte de alls som ska rangordna, prioriterad blir den som behöver det bäst för tillfället, barn eller vuxen spelar ingen roll.
  • Ess
    Miss Skywalker skrev 2020-02-14 14:17:17 följande:
    Det är väl snarare tvärtom. När de får egna börjar de de störa sig mer på bonusbarnen. Bara för att de är barn betyder inte det att barnen är små oskyldiga änglar. Har läst om både 11åriga söner och 16åriga döttrar som sparkat sin höggravida bonusmamma i magen..
    Vilka jävla ungar det finns. Jag kan lugnt säga att jag hade sparkat tillbaks om det hänt mig, rejält!
  • Ess
    Anonym (b) skrev 2020-02-14 21:40:06 följande:

    Håller med dig här: FL är fullt av bittra bonusmorsor, som först har kämpat för rätten till andra kvinnors barn och sen blir trött på både bonusbarn och -man. Det blir rätt så tröttsamt att höra på deras klagomål över en situation  de själv satt sig i och antagligen själv pressat fram.  

    Jag är varken det ena eller det andra (bitter eller bonusmorsa), har bara erfarenhet med kärnfamilj. 


    Vadå kämpat för rätten till en annans ungar?

    Hon kunde gärna behållt dem för sig själv om det vore upp till mig. Jag undvek dem då och gör det samma nu, andras avkommor är helt ointressanta och bara ett oönskat bagage på köpet som man till viss del får tolerera.
  • Ess
    Zarch skrev 2020-02-15 10:36:31 följande:

    Klart kvinnor blir bittra och olyckliga om dom lever med farsor som inte har pli på hushållet och som inte klarar av att parera alla som ingår i flocken. Tycker nästan att man bör skicka vissa män på föräldrautbildning innan dom ska bege sig in i varannan veckas lunket. Det borde kanske vara obligatorisk närvaro på sådana kurser?

    Bra affärsidé kan jag tycka.


    Det borde va obligatoriskt för båda föräldrarna. Men problemet kommer ändå kvarstå eftersom många bara låtit det gå ut genom andra örat, de vet ju att de har rätt så varför lyssna på en massa bs.
  • Ess
    Anonym (Bra) skrev 2020-02-16 18:56:42 följande:

    För bonusföräldern som får ett biobarn så kommer ju detta barn att älskas högst. Det är biologi.
    Men vill man ha en fungerande familj gör man allt för att älska det andra barnet också och aldrig skapa, och göra allt för att minska orättvisor mellan syskonen. Barn märker så lätt av orättvisor eller om de är mindre älskade av en förälder, gäller givetvis även i kärnfamiljer. 
    Du skriver mindre älskade av en FÖRÄLDER. Jag tror nog att båda barnets föräldrar älska det, men partnern även om hen gillar barnet kommer aldrig att älska det som sitt eget, troligen inte älska det överhuvudtaget. 
    Det går inte att jämföra kärnfamiljer med sammansatta familjer, det kommer aldrig någonsin att bli som i en kärnfamilj tack vare att det inte finns band mellan vissa av de inblandade. Olika föräldrar/förälder, olika släkt, andra förutsättningar gör att det aldrig kommer bli varken rättvisa eller ens i närheten likt en kärnfamilj.
    Det bästa att göra är att släppa den biten och inse fakta!
  • Ess
    Anonym (D) skrev 2020-02-15 23:19:46 följande:
    Och om bioföräldern och bonusföräldern får ett gemensamt barn, var ligger lojaliteten då? Det är min stilla undran till ditt resonemang ovan.
    Om man ska utgå från vad många på forumet anser så ska både partnern och det lilla barnet helst gömma sig för att inte störa särkullen, som ska gå före allt och alla.
  • Ess
    Anonym (Bra) skrev 2020-02-22 01:34:36 följande:

    Så enligt dig borde ALLA som någon gång skaffat barn och sedan skiljt sig/flyttat isär från andra föräldern enbart leva som singlar eller särbos så länge barnen bor hemma?

    Det första jag tänker på är att bostadsbristen helt plötsligt skulle bli hundra resor värre.

    Kan inte folk få göra som det passar dem? Måste alla inse fakta och sluta skapa bonusfamiljer?
     Räcker väl med att du och jag och alla andra som inte tilltalas av det håller oss borta från bonusfamiljslivet.
    De måste inse fakta att det aldrig kommer bli som en kärnfamilj och helt enkelt inte förvänta sig att partnern ska bli en ny förälder som delar ansvar både ekonomiskt och rent praktiskt. Den förälder som inte förväntar sig det och själv tar allt sitt ansvar har i alla fall en chans att det nya förhållandet överlever.
    Vill föräldern dela ansvar för barnen så ska hen också se till att träffa en annan förälder, så det blir ett naturligt tagande och geende från båda håll.

    Om man ska se till bostadsbristen så är det bättre att föräldrarna som älskar sina barn sätter sig själv åt sidan och fortsätter bo ihop, än att tvinga in en ny person i något som är dödsdömt från början, och som du sen tycker hen ska stanna kvar i.

    Personligen skulle jag aldrig flytta ihop med någon ny så länge barnen bor hemma, skulle aldrig någonsin flytta ihop med en man med hemmaboende barn igen. Tveksamt att jag skulle välja att skaffa något gemensamt överhuvudtaget när det finns särkullar åt alla håll även om de är utflyttade. Jag har ingen lust att ödsla tid på särkullar och ev barnbarn och all skit det drar med sig.
Svar på tråden Så sjukt skönt att slippa bonuslivet!!!